пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Співзасновниця проєкту їzhakultura та видавництва їzhak, співавторка книги «Україна. Їжа та історія» Олена Брайченко розповіла у Facebook, що великий епізод про історію борщу вийшов на гастроісторичному каналі Tasting History завдяки фольклористці та антропологині Дар’ї Анцибор.
“Уявіть людина має півтора мільйона підписників на каналі у YouTube, купує вашу книжку і рекомендує її придбати своїм підписникам та навіть дає посилання на нашу крамницю під своїм відео.
Хіба це можливо?
Можливо і я зараз розповім як це сталось. Кілька місяців тому, Daria Antsybor (захорлююсь твоєї енергією, розумом та небайдужістю) сказала мені, що вона вирішила написати листа з пропозицією розповісти про борщ до Tasting History with Max Miller одного дуже крутого блогера, що готує страви та розповідає їх історію. Кожен його випуск це ретельна робота й захоплива подорож. Макс відгукнувся й далі спілкування й листування, Дар’я консультувала, перекладала деякі терміни, надсилала статті й окремі рецепти, вона ж порадила почитати наш сайт та книгу, допомагала Максу з вимовленням таких слів, як «борщ», «квас» і «сметана», — пояснила деталі Олена Брайченко.
Tasting History — це великий YouTube-блог Макса Міллера з 1,62 млн підписників, в якому автор розповідає про історію культових страв різних культур. Цього разу Макс випустив двадцятихвилинне відео про історію українського борщу. Випуск англійською мовою, але є субтитри українською.
За словами Олени, у відео Макс розповідає про борщ, розставляє акценти з росією, а також публічно дякує за консультацію Дар’ї й рекомендує придбати книжку «Україна. Їжа та історія».
Фото: скриншот з відео
Читайте також:
У «Honey» створили десерт, який символізує міцність українського народу
Процес приготування якої страви — це медитація для Юрія Ковриженка?
Артем та Олена Брайченко і Віталій Гуралевич займалися промоцією української кухні у Франції
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi