Parovoz Speak Easy запускає “Dining Car” — гастрономічні мандри з локальними коктейлями і шефами. Перша зупинка — Україна - PostEat

пошук

Parovoz Speak Easy запускає “Dining Car” — гастрономічні мандри з локальними коктейлями і шефами. Перша зупинка — Україна
28-05-2025 0 158


Авторський бар Parovoz Speak Easy запускає новий проєкт, який, можливо, закохає у себе всіх фанатів міксології, барного сторітелінгу, локальних інгредієнтів і гастрокультурних наративів.

Проєкт «Dining Car» — як вагон-ресторан, що мчить через регіони і подає на столи дух місця, перелитий у коктейльні бокали.

Команда Parovoz Speak Easy разом з запрошеним шефом створили серію гастрономічних мандрівок, що втілює ідею подорожі — смакової, територіальної та емоційної. Раз на два місяці нове меню, новий гість-шеф, нова країна чи регіон. Все задумано так, щоб в рамках барної колаборації страви та коктейлі розповідали історії. 

Серія 1. Україна

Дебют Dining Car — це ода українському теруару. Три смаки, три регіони, три наративи. Шеф Артем Кабулахін (@artem.kab) і команда Parovoz Speak Easy створили меню, яке деконструює уявлення про “традиційну” українську кухню. Тут немає борщу з пампушками, зате є креветки, дикий кабан, обліпиха, рапани й дистиляти, які пахнуть грибами, морем і степом.

Формат простий, як залізничний розклад:

  • гість обирає один із сетів: страва + коктейль, натхненні українською локальністю
  • меню оновлюється раз на два місяці— це страва + коктейль, натхнені конкретним регіоном України

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Сет “Ліс”

Їжа:

  • Крокети з дикого кабана

  • Айолі з білими грибами і беконом

  • Шніт-цибуля

Коктейль:

  • Дистилят білих грибів

  • Кордіал з копченого меду

  • Ягідний біттер, омитий ягідним йогуртом

  • Портвейн

Глибокий смак, натяки на мисливські трапези, дим і ягоди. Коктейль пахне осіннім лісом і старими байками біля вогнища.

Сет “Море”

Їжа:

  • Крем з рапанів

  • Ікра оселедця

  • Пюре з креветки

  • Картопляні чіпси з водоростями

  • Ферментовані лимони

Коктейль:

  • Горілка, омита вершковим маслом і креветками

  • Кордіал з лайму та лемонграсу

  • Ананасовий лікер

  • Березовий сік

Цей сет — як ранковий бриз у Очакові, де коктейль пахне солоним повітрям, а страва викликає спогади про свіжі морепродукти з одеського ринку. Горілка з креветками? Абсолютно, так.

Сет “Степ”

Їжа:

  • Холодець з кролика

  • Хрін

  • Обліпихова гірчиця

Коктейль:

  • Обліпиховий дистилят

  • Квітково-березовий кордіал

  • Просекко

Цей сет — про аромати сухих трав, диких ягід і суворої краси півдня. Холодець із кролика? Так, але тут це не “мамин холодець на свята”, а легкий, вивірений мікс текстур і кислотності.

В цій коктейльно-гастрономічній ідеї Parovoz Speak Easy демотструють, що бар — не тільки місце для напоїв, а й також простір для розмов, сенсів. Dining Car — це формат для тих, хто перестав шукати нове у Парижі чи Нью Йорку і почав бачити цікаве й нове в Очакові, Сколе чи Херсоні. По суті це розмова на перетині між локальністю, продуктом та барною інтелектуальністю.

Dining Car. Серія 1 — вже у Parovoz Speak Easy. 

Parovoz Speak Easy
Меню діє з травня, оновлюється кожні два місяці
Шеф: Артем Кабулахін
Коктейлі: Parovoz Speak Easy team
Ціна сету: 650 грн

 Фото: Parovoz Speak Easy
 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi