Авторський бар Parovoz Speak Easy запускає новий проєкт, який, можливо, закохає у себе всіх фанатів міксології, барного сторітелінгу, локальних інгредієнтів і гастрокультурних наративів.
Проєкт «Dining Car» — як вагон-ресторан, що мчить через регіони і подає на столи дух місця, перелитий у коктейльні бокали.
Команда Parovoz Speak Easy разом з запрошеним шефом створили серію гастрономічних мандрівок, що втілює ідею подорожі — смакової, територіальної та емоційної. Раз на два місяці нове меню, новий гість-шеф, нова країна чи регіон. Все задумано так, щоб в рамках барної колаборації страви та коктейлі розповідали історії.
Серія 1. Україна
Дебют Dining Car — це ода українському теруару. Три смаки, три регіони, три наративи. Шеф Артем Кабулахін (@artem.kab) і команда Parovoz Speak Easy створили меню, яке деконструює уявлення про “традиційну” українську кухню. Тут немає борщу з пампушками, зате є креветки, дикий кабан, обліпиха, рапани й дистиляти, які пахнуть грибами, морем і степом.
Формат простий, як залізничний розклад:
- гість обирає один із сетів: страва + коктейль, натхненні українською локальністю
- меню оновлюється раз на два місяці— це страва + коктейль, натхнені конкретним регіоном України
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Сет “Ліс”
Їжа:
Коктейль:
Глибокий смак, натяки на мисливські трапези, дим і ягоди. Коктейль пахне осіннім лісом і старими байками біля вогнища.
Сет “Море”
Їжа:
Коктейль:
Цей сет — як ранковий бриз у Очакові, де коктейль пахне солоним повітрям, а страва викликає спогади про свіжі морепродукти з одеського ринку. Горілка з креветками? Абсолютно, так.
Сет “Степ”
Їжа:
-
Холодець з кролика
-
Хрін
-
Обліпихова гірчиця
Коктейль:
Цей сет — про аромати сухих трав, диких ягід і суворої краси півдня. Холодець із кролика? Так, але тут це не “мамин холодець на свята”, а легкий, вивірений мікс текстур і кислотності.
В цій коктейльно-гастрономічній ідеї Parovoz Speak Easy демотструють, що бар — не тільки місце для напоїв, а й також простір для розмов, сенсів. Dining Car — це формат для тих, хто перестав шукати нове у Парижі чи Нью Йорку і почав бачити цікаве й нове в Очакові, Сколе чи Херсоні. По суті це розмова на перетині між локальністю, продуктом та барною інтелектуальністю.
Dining Car. Серія 1 — вже у Parovoz Speak Easy.
Parovoz Speak Easy
Меню діє з травня, оновлюється кожні два місяці
Шеф: Артем Кабулахін
Коктейлі: Parovoz Speak Easy team
Ціна сету: 650 грн
Фото: Parovoz Speak Easy
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi