«Шедевр — це просто!»: 13 страв від мішленівських шефів, які можна приготувати вдома - PostEat

пошук

«Шедевр — це просто!»: 13 страв від мішленівських шефів, які можна приготувати вдома
29-04-2020 0 4589


Ресторанний гід Michelin створив хештег #michelinguideathome та публікує в інстаграм прості рецепти страв від відомих шефів для приготування вдома.

Різото від Мануеля та Крістіана Костарді

Сімейний тандем Костарді пропонує приготувати різото за популярним рецептом міста Верчеллі.

 

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 

 

#MICHELINGUIDEATHOME presents homemade recipes, straight from your favorite chefs to your kitchen. Treat yourself to some comfort food this Sunday. In this case: Italian comfort food 🇮🇹 Christian and Manuel Costardi, the two brothers behind @costardibros — one star in the MICHELIN Guide Italy 2020 🇮🇹 — share their recipe for beautiful, rich risotto. Their restaurant is located in Vercelli, a town famous for rice cultivation. “The idea is to recreate the taste of Spaghetti with garlic, oil and chili (aglio, olio e peperoncino). It offers the perfect risotto taste minus the lactose.” . . Measurements equivalents: 200ml = 6 and 1/3 ounces 320g = 11 ounces 1L = 4 cups 18g = 0,6 ounces 1l = 4 cups 60°C= 140°F Thanks for the recipe @christiancostardi e @manuelcostardi! Illustrations by @alice.vdw Share your version with us 👉 Tag @michelinguide and use #MICHELINGUIDEATHOME

Допис, поширений MICHELIN guide (official) (@michelinguide)

Фетучіні карбонара від Алекса Атала

Керівник кухні закладу D.O.M. у Сан-Пауло з двома зірками Michelin пропонує приготувати свою версію карбонара.

 

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 

 

#MICHELINGUIDEATHOME presents homemade recipes, straight from your favorite chefs to your kitchen. Today’s recipe is an unexpected twist on carbonara by D.O.M chef @alexatala, at the helm of the two-star establishment from the MICHELIN Guide São Paulo 2019. He is part of a spearhead leading the so-called “new Brazilian cuisine”, championing ingredients long overlooked by or unknown to other chefs. He offers a journey through the flavors, texture, and produce of Brazil. His passion and technique in shines through in his innovative and creative fare, and celebration for all Brazilian cuisine. Measurement equivalents: 100g = 3.5 ounces 160g = 2.6 ounces 200ml = 6.7 fl oz Illustrations by @alice.vdw Share your version with us! 👉 Tag @michelinguide and use #MICHELINGUIDEATHOME

Допис, поширений MICHELIN guide (official) (@michelinguide)

Гороховий суп від Емми Бенгтссон

Шефиня нью-йоркського закладу Aquavit Емма Бенгтссон поділилася простим рецептом горохового супу з копченостями.

Картопляні крепи від Жоржа Бланка

Французький шеф підгодовував простий рецепт картопляних крепів, які можуть бути солоними або солодкими в залежності від смаків кухаря.

 

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 

 

#MICHELINGUIDEATHOME presents homemade recipes, straight from your favorite chefs to your kitchen. The venerable Chef @georges_blanc_officiel, of Restaurant Georges Blanc— three stars in the MICHELIN Guide France 2020 — shares his recipe for Vonnassiennes crepes: French specialty potato crepes. Whether enjoyed sweet or savory, these tasty crepes offer limitless potential as the blank canvas for your culinary creativity. Measurement equivalents: 500g = 17.7 ounces 50ml = 1.7 fl oz Thanks for the recipe @georges_blanc_officiel ! Illustrations by @alice.vdw How are you serving your Vonnassiennes crepes? Share your version with us! 👉 Tag @michelinguide and use #MICHELINGUIDEATHOME

Допис, поширений MICHELIN guide (official) (@michelinguide)

Яловичина пад кра пао від бангкокського шефа Тітіда «Тона» Тассанакаджона

Тайський шеф Тітід «Тон» Тассанакаджон відповідає за кухню закладу Le Du з однією зіркою Michelin у Бангкоку. Він поділився з підписниками простим рецептом гострої яловичини пад кра пао.

 

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 

 

#MICHELINGUIDEATHOME presents homemade recipes, straight from your favorite chefs to your kitchen. Thai Holy Basil Beef (Pad Kra Pow) is one of the most famous stir fried dishes from Southeast Asia. Savory, spicy with the slightest hint of sweet. The best part? It comes together in no time. This recipe in bring to you by Chef Tonn of @ledubkk, a one-star establishment in the MICHELIN Guide Thailand 2020. Measurement equivalents: 120g= 4,23oz 5g= 0.17oz Tip from the chef: If you can’t find bird’s eye chili you can use what you can find in your local Asian market. Although this recipe calls for beef, you can swap it out for just about any kind of protein you like: chicken, tofu etc! Thanks for the recipe @cheftonn! Illustrations by @alice.vdw Share your version with us 👉 Tag @michelinguide and use #MICHELINGUIDEATHOME

Допис, поширений MICHELIN guide (official) (@michelinguide)

Адаптована класика Сacio e Pepe від Джуліо Терріноні

Шеф-кухар римського ресторану Per Me пропонує «одомашнений» рецепт Сacio e Pepe з цитрусовими акцентами.

 

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 

 

#MICHELINGUIDEATHOME presents homemade recipes, straight from your favorite chefs to your kitchen. Today’s recipe is a time-honored Italian classic with a citrusy twist: cacio e pepe. Giulio Terrinoni, Chef-Owner at @permegiulioterrinoni — a 1-Star establishment in The MICHELIN Guide Italy 2020 — offers his revisitation of the cheesy, peppery favorite. The key to this dish, as ever, is the freshness and the quality of the ingredients. And there’s no better way to get quality ingredients than by supporting your local producers. Thanks for the recipe, Chef! Note from the chef: if you can’t find zucchini flower, just swap it out for asparagus or broad beans. Measurement equivalents: 500g= 17.6 oz 400g= 14 oz 120g= 1 1/4 cups 100g= 1 cup 6g= 1 1/4 teaspoons 10g= 1 tablespoon Thanks for the recipe @permegiulioterrinoni ! Illustrations by @alice.vdw Share your version with us 👉 Tag @michelinguide and use #MICHELINGUIDEATHOME

Допис, поширений MICHELIN guide (official) (@michelinguide)

Соус Марінара від Гордона Рамзі

Британський шеф радить, — «Якщо у вас немає свіжого часнику чи базиліка, погляньте, що у вас є зі спецій: сушений часник чи цибуля, орегано, фенхель тощо».

Дамплінги зі свининою від Вікі Лау

Шефиня із Гонконгу розкриває секрети китайских дамплінгів.

 

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 

 

#MICHELINGUIDEATHOME presents homemade recipes, straight from your favorite chefs to your kitchen. Airy, savory, delicious pork dumplings are a quintessential comfort food and make for a satisfying meal to share or to enjoy all by yourself. As with any universally celebrated dish, it can be hard to pick out which variation to make. That’s where Vicky LAU, Chef-owner of @tatediningroom — a one-star establishment in the MICHELIN Guide Hong Kong 2020 — comes in. Known for the gentle kiss of Cantonese inflection in her modern French cooking, she turns back the clock to share her recipe for her beloved, Hong Kong-style pork dumplings. UPDATE: Dumpling dough disc should be 1mm thick, not 1cm. Tip from the chef: You can substitute the meat and fat with 600g of cooked mushrooms. Sauté them in a hot pan, and then let them cool down to enhance the flavor. This recipe makes around 60 to 70 pieces. So don’t hesitate to freeze some or adapt quantities! Measurement equivalents: 380g = 13.4oz 190ml = 6.42oz 300g = 10.58oz 35g = 1.23oz 6g = 0.2oz 12g = 0.42oz 11g = 0.38oz 9g = 0.31 150ml = 10 tablespoons 1g = 0.03 oz Thanks for the recipe @chefvickylau & @theforksandspoons852! Illustrations by @alice.vdw Share your version with us 👉 Tag @michelinguide and use #MICHELINGUIDEATHOME

Допис, поширений MICHELIN guide (official) (@michelinguide)

Шоколадна випічка від Клер Сміт

Шефиня двозіркового ресторану Core у Лондоні навчить готувати вдома шоколадну випічку ресторанного рівня.

 

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 

 

#MICHELINGUIDEATHOME presents homemade recipes, straight from your favorite chefs to your kitchen. With Easter just around the corner, we thought it would be nice to share this special recipe by Clare Smyth, Chef at Restaurant Core, a two-star establishment in the MICHELIN Guide UK & Ireland 2020. “These tarts have finished every meal at Core since we opened two and half years ago. They were inspired by the chocolate tart at L’Ambroisie, the 3 Michelin-starred restaurant in Paris. It is the simplest tart, but it is all in the execution. They must be eaten a few minutes after baking and served slightly soft in the middle.” Clare Smyth Measurement equivalents: 150g = 5.3 ounces 90g =3.2 ounces 375g= 13.2 ounces 188g = 6.6 ounces 5g = 0.2 ounces 108g = 3.8 onces 125g = 4.4 ounces 52g = 1.8 ounces 50g = 1.7 ounces Thanks for the recipe @chefclaresmyth! Illustrations by @alice.vdw Share your version with us! 👉 Tag @michelinguide and use #MICHELINGUIDEATHOME

Допис, поширений MICHELIN guide (official) (@michelinguide)

Шоколадне печиво від Жульена Дугурда

Шеф-кондитер з двома зірками Michelin ділиться знанням, як приготувати, можливо, найкраще шоколадне печиво і історії. Історії вашого дому.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

#MICHELINGUIDEATHOME presents homemade recipes, straight from your favorite chefs to your kitchen. There’s something about biting into a warm, gooey chocolate chip cookie that makes you believe, just for a moment, that all is right in the world. 🍪 What better time than now for a great cookie recipe? Julien Dugourd, Pastry Chef at @lachevredor — a two-star establishment in the MICHELIN Guide France 2020 — shares his recipe for a lovely classic chocolate chip cookie. “Cookies just as I like them,” he says. “Soft on the inside and crunchy on the outside.” Delicious! Measurement equivalents: 270g= 9.5oz 470g= 16.5oz 180g= 6.3oz 500g= 17.6oz 4g= 0.14oz 450g= 15.8oz Thanks for the recipe @julien.dugourd! Illustrations by @alice.vdw Share your version with us 👉 Tag @michelinguide and use #MICHELINGUIDEATHOME

Допис, поширений MICHELIN guide (official) (@michelinguide)

Кокосовий торт від Хелен Ріццо

Головна на кухні закладу Maní у Сан-Паоло шефиня Хелена Ріццо підготувала тропічний кокосовий пиріг.

 

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 

 

#MICHELINGUIDEATHOME presents homemade recipes, straight from your favorite chefs to your kitchen. Travel from home as we take you to Brazil with today’s recipe 🇧🇷. Helena Rizzo, chef at Maní and Manioca, one star and one bib gourmand in the MICHELIN Guide São Paulo 2019 🇧🇷 , is sharing her coconut cake recipe! Measurement equivalents: Yeast = baking powder 360g = 12,7 ounces 420g = 14,8 ounces 250ml = 1 cup 18g = 0,6 ounces 1l = 4 cups 500g= 17,6 ounces 500g coconut milk = 2 cups 170°C= 340°F Thanks for the recipe @helenarizzo! Illustrations by @alice.vdw Share your version with us 👉 Tag @michelinguide and use #MICHELINGUIDEATHOME

Допис, поширений MICHELIN guide (official) (@michelinguide)

Медова випічка від Маркуса Уорінга

Шеф-кухар мішленівського закладу Markus у готелі Berkley ділиться рецептом своїє фірмової випічки.

 

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 

 

#MICHELINGUIDEATHOME presents homemade recipes, straight from your favorite chefs to your kitchen. Today’s recipe is dedicated to the sugar-crazed kid in all of us: decadent, delicious, diabolical honeycomb pudding, compliments of Chef Marcus Wareing. Head chef at @marcusbelgravia — a one-star establishment in the MICHELIN Guide UK & Ireland 2020, the Master Chef maestro was good enough to share his recipe with all of us. Thanks for the recipe @marcuswareing ! Measurement equivalents: 75g = 2.6 ounces 40g = 1.4 ounces 15g = 0.5 ounces 100g = 3.5 ounces 5g = 0.2 ounces 200 degrees Celsius = 390 Fahrenheit 180 degrees Celsius = 360 Fahrenheit Find this and more easy-to-make recipes from Chef Wareing in his cookbook, New Classics, from HarperCollins Publishing. Illustrations by @alice.vdw Share your version with us! 👉 Tag @michelinguide and use #MICHELINGUIDEATHOME

Допис, поширений MICHELIN guide (official) (@michelinguide)

Ягідний десерт Павлова від Хелен Даррозе

Солодкий хіт в інтерпретації мішленіської шефині.

 

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 

 

#MICHELINGUIDEATHOME presents homemade recipes, straight from your favorite chefs to your kitchen. Did you know that the inspiration of Pavlova was a trip to Australia by the graceful ballerina Anna Pavlova? The Russian ballerina was the first to travel the world with her own dance company. Her performance in The Dying Swan remains without equal. Just like the steely discipline required to become a ballerina, a Pavlova requires patience and practice. When you get it right, though, the result is unforgettable. Today’s Pavlova is Helene Darroze’s recipe. The Chef at @marsanparhelenedarroze — a one-star establishment in the MICHELIN Guide France 2020 — shares her favorite recipe for this iconic dessert. Measurement equivalents: 225g= 7.9 oz 5g= 0.17oz 40g= 1.4oz 3g= 0.1 oz 500g= 17.6 oz 350g= 12.34 oz 35g= 1.23oz 130g= 4.5 oz Liquid cream = 18% cream Thanks for the recipe @helenedarroze! Illustrations by @alice.vdw Share your version with us 👉 Tag @michelinguide and use #MICHELINGUIDEATHOME

Допис, поширений MICHELIN guide (official) (@michelinguide)

Фото: instagram.com/chefclaresmyth

Ця стаття написана завдяки донейтам на Patreon. Підтримай нас, щоб читати нові матеріали!

Читайте також:

Найкращий молодий шеф 2015 року розповів, як приготувати ресторанні страви вдома

Приготування коктейлів вдома разом з Іваном Зеликом

Ресторатор Сава Лібкін запустив гастрономічні онлайн-уроки

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi