пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
У Нью-Йорку, США, впродовж місяця працював поп-ап ресторан Mirali шеф-кухаря Міралі Ділбазі. Про це шеф-кухар написав у Facebook.
За його словами, він місяць працював на кухні закладу Fulgurances, де була чудова команда, яка завжди підтримувала. Міралі додає, що це було магічне відчуття, наче він знаходився у кіно.
“Про наш поп-ап можна довго розповідати, але він був фантастичним! Перший тиждень почався з вранішньою поїзкою на юніон сквер маркет, знайомства з місцевими фермерами, де кожен, почувши що ми з України виказував нам слова підтримки. Один з них якось сказав, що наші українські фермери найхоробріші у світі, бо він бачив, як вони викрали танк. Тут я вперше спробував гренада перець, який ми потім використали у соусі страви просіл. Я досі мрію виростити цей перець в Україні, так як він не сильно гострий і має дуже виразний квітковий аромат”, — розповідає шеф-кухар.
Міралі стверджує, що цей похід на ринок був дуже зворушливим, досвід сильно відрізняється від українського, бо в Україні все ще неможливо зустріти справжнього фермера, поговорити про продукт і дізнатися, що очікувати наступного тижня. А для його ресторану, де він з командою працює тільки з сезонними та локальними продуктами — це надважливо.
“Звичайно, у нас є гарні ферми, з якими ми вибудовуємо схожу взаємодію, але попереду ще багато праці, щоб вийти на подібний рівень. Тому, все ж таки, юніон сквер маркет — це інший світ!Світ різноманіття органічних продуктів, за кожним з яких буквально стоїть людина. Ця людина посміхається тобі, тисне руку і потим складає у коробку помідори не просто обранного сотру, а ще й потрібного розміру. Надихаючись такими продуктами протягом місяця ми створили або переробили 14 страв. Наш сет в перший тиждень мав м’ясо, в другий він був песчітеріан, а вже на четвертий тиждень ми сервірували повністю вегетаріанських сет з 7 страв. В НЙ ми привезли із собою більше 14 кг наших продуктів, які ми робимо в нашому ресторані Mirali”, — додає він.
За його словами, вони отримали сотні позитивних відгуків, а одного вечора засервірували 74 дегустаційних сети, що стало рекордом для Fulgurances. 74 сети були приготовано за 6 годин, а це 518 страв. У той вечір Міралі не встигав навіть вийти до гостей, але з цим дуже добре справлялася генеральна менеджерка Mirali Олена Лисицька, яка весь місяць була частиною команди у фронт-хаусі та презентувала страви гостям. Деякі з гостей поверталися у поп-ап ресторан на змінений сет і не могли визначитися, який сет їм сподобався більше.
“Я дуже вдячний за цей досвід, він допоміг вийти за межі власної кухні та показати все, над чим ми працюємо на іншому континенті, у власному ресторані в Кієві. Це була не остання наша подорож до Нью-Йорку. А ще був поп ап у Парижі. Та про усе це трохи згодом. Обіцяю спробувати наздогнати події у часі та розповіді про них, для шефа, який кожень день працює на кухні це не дуже просто”, — підсумовує Міралі Ділбазі.
Фото: Facebook Mirali Dilbazi
Читайте також:
На смак молока може впливати пакувальний матеріал
Рим названо найкращим гастрономічним напрямком 2023 року
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi