Шеф-кухар Міралі Ділбазі розповів про набутий досвід у Нью-Йорку - PostEat

пошук

Шеф-кухар Міралі Ділбазі розповів про набутий досвід у Нью-Йорку
09-02-2023 0 786


У Нью-Йорку, США, впродовж місяця працював поп-ап ресторан Mirali шеф-кухаря Міралі Ділбазі. Про це шеф-кухар написав у Facebook.

За його словами, він місяць працював на кухні закладу Fulgurances, де була чудова команда, яка завжди підтримувала. Міралі додає, що це було магічне відчуття, наче він знаходився у кіно. 

“Про наш поп-ап можна довго розповідати, але він був фантастичним! Перший тиждень почався з вранішньою поїзкою на юніон сквер маркет, знайомства з місцевими фермерами, де кожен, почувши що ми з України виказував нам слова підтримки. Один з них  якось сказав, що наші українські фермери найхоробріші у світі, бо він бачив, як вони викрали танк. Тут я вперше спробував гренада перець, який ми потім використали у соусі страви просіл. Я досі мрію виростити цей перець в Україні, так як він не сильно гострий і має дуже виразний квітковий аромат”, — розповідає шеф-кухар.

Міралі стверджує, що цей похід на ринок був дуже зворушливим, досвід сильно відрізняється від українського, бо в Україні все ще неможливо зустріти справжнього фермера, поговорити про продукт і дізнатися, що очікувати наступного тижня. А для його ресторану, де він з командою працює тільки з сезонними та локальними продуктами — це надважливо. 

“Звичайно, у нас є гарні ферми, з якими ми вибудовуємо схожу взаємодію, але попереду ще багато праці, щоб вийти на подібний рівень. Тому, все ж таки, юніон сквер маркет — це інший світ!Світ різноманіття органічних продуктів, за кожним з яких буквально стоїть людина. Ця людина посміхається тобі, тисне руку і потим складає у коробку помідори не просто обранного сотру, а ще й потрібного розміру. Надихаючись такими продуктами протягом місяця ми створили або переробили 14 страв. Наш сет в перший тиждень мав м’ясо, в другий він був песчітеріан, а вже на четвертий тиждень ми сервірували повністю вегетаріанських сет з 7 страв.  В НЙ ми привезли із собою більше 14 кг наших продуктів, які ми робимо в нашому ресторані Mirali”, — додає він. 

За його словами, вони отримали сотні позитивних відгуків, а одного вечора засервірували 74 дегустаційних сети, що стало рекордом для Fulgurances. 74 сети були приготовано за 6 годин, а це 518 страв. У той вечір Міралі не встигав навіть вийти до гостей, але з цим дуже добре справлялася генеральна менеджерка Mirali Олена Лисицька, яка весь місяць була частиною команди у фронт-хаусі та презентувала страви гостям. Деякі з гостей поверталися у поп-ап ресторан на змінений сет і не могли визначитися, який сет їм сподобався більше.

“Я дуже вдячний за цей досвід, він допоміг вийти за межі власної кухні та показати все, над чим ми працюємо на іншому континенті, у власному ресторані в Кієві.  Це була не остання наша подорож до Нью-Йорку. А ще був поп ап у Парижі. Та про усе це трохи згодом. Обіцяю спробувати наздогнати події у часі та розповіді про них, для шефа, який кожень день працює на кухні це не дуже просто”, — підсумовує Міралі Ділбазі.

Фото: Facebook Mirali Dilbazi

Читайте також: 

Інформацію про отруйні чашки зі Швеції спростовуюють, надавши декларацію відповідності вимогам безпеки

На смак молока може впливати пакувальний матеріал

Рим названо найкращим гастрономічним напрямком 2023 року

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi