Американська компанія з маркетингу AF&CO та комунікаційне агентство Carbonate опублікували список трендів в гастрономічній індустрії у 2023 році.
Хедлайнери:
- Страва року: гриби Maitake.
- Десерт року: Baked Alaska is Back (укр. — “Запечена Аляска повертається”).
- Напій року: The New Seafood Cocktail (укр. — “Новий морський коктейль”).
- Кухня року: філіппінська.
- Кулінарне місто року: Остін, Техас, США.
Тренди в їжі:
- Ube — філіппінський десерт з відвареного і розтертого фіолетового ямсу.
- Ферментація — це частина процесу природного бродіння. Його зупиняють, зазвичай, раніше, ніж бродіння у продукті завершиться.
- Поп-ап з залученням нігерійської та західноафриканської кухні.
- Nikkei — популярний кулінарний напрямок, який є сумішшю японської та перуанської кухні.
- Перетворення на японців. Шеф-кухарі у всьому світі з’єднують японські інгредієнти або кулінарні техніки з продуктами, які вони люблять.
- Доступне дегустаційне меню. Попри інфляцію, подорожчання продовольства і зростання оплати праці, проблем із ланцюгом поставок, ресторани знаходять спосіб запропонувати більш доступні дегустаційні меню.
- Підприємства з виробництва рослинних замінників м’яса та їх продукція.
- Веганство стає доступнішим.
- Zaatar коржі на підйомі. Це дріжджовий хліб, який приготований на сковороді і заправлені ароматною приправою заатар і оливковою олією.
- Щоденна їжа (кукурудза, а не кава). У відповідь на масове виробництво тортильї з надмірно обробленої кукурудзи з ГМО, багато відомих кухарів повертаються до старих рецептів, отримуючи кукурудзяну муку без ГМО з малих сімейних ферм.
- Kuih — це легкі закуски або десерти, які зазвичай зустрічаються в Південно-Східній Азії та Китаї.
- Три рівні для креативної презентації. Привернення уваги клієнтів залишається важливим моментом.
- Всі кухарі починають отримувати заслужену похвалу за свою роботу.
Тренди в напоях:
- Коктейлі для натовпу.
- Коктейлі для дитини в тобі.
- Веганські коктейлі.
- Коктейлі з авокадо.
- Коктейлі з панданом.
- Коктейлі без алкоголю.
- Коктейлі в стилі “Збовтати, перемішати та поставити на стіл”. Дуже важлива презентація та можливість побачити майстерність, якою приготовлено напій.
- Повторне використання пляшки.
- Солоний яєчний жовток в напоях — американський тренд.
- Кава з фруктами.
- Закордонні традиційні продукти, починають набирати популярності в інших країнах.
Фото: скриншот
Читайте також:
Одеський ресторан Sabaneev, який постраждав під час ракетної атаки, показав наслідки руйнувань
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi