У Філадельфії пропалестинські протестувальники розбили двері та вікна ізраїльського ресторану - PostEat

пошук

У Філадельфії пропалестинські протестувальники розбили двері та вікна ізраїльського ресторану
07-12-2023 0 269


У Філадельфії пропалестинські протестувальники в неділю 3 грудня розгромили вхідні двері та вікна веганського ресторану Goldie, який належить американсько-ізраїльському шеф-кухарю Майклу Соломонову (Michael Solomonov). Про це повідомляє Eater.

«Goldie, Goldie, тобі не сховатися, ми звинувачуємо тебе в геноциді», — скандували нападники. Кадри з погромом поширилися в соціальних мережах.

Натовп, що зібрався біля закладу, брав участь у великому антиізраїльському та пропалестинському мітингу, який проходив у центрі Філадельфії, неподалік Пенсільванського університету.

Акцію протесту було організовано Палестинською коаліцією Філадельфії, яка після нападу ХАМАС на Ізраїль та початку військової операції в Газі закликала до бойкоту «сіоністських» ресторанів у Філадельфії та поширила список закусочних та кафе, що належать євреям чи ізраїльтянам.

Губернатор Пенсільванії Джош Шапіро засудив напад на Goldie.

«Сьогодні ввечері у Філадельфії ми побачили кричущий акт антисемітизму, а не мирний протест», — написав він у своєму посту в X/Twitter. «Ресторан зазнав нападу, тому що його власник — єврей та ізраїльтянин. Ця ненависть та фанатизм нагадують темні часи в історії».

Напад на «Goldie» стався через день після того, як Соломонов разом з іншими професіоналами харчової промисловості взяв участь у суботньому бранчі, організованому Єврейським продовольчим товариством у Нью-Йорку, у відповідь на зростання антисемітизму в усьому світі з моменту початку війни між ХАМАС та Ізраїлем

Photo credits: Eater

Читайте також

Юрій Ковриженко буде готувати Різдвяні заходи та прийоми для посольства Великої Британії в Італії

Оголошено дати проведення міжнародного дегустаційного конкурсу Favorite Food&Drinks 2024

Японський McDonald’s випустив аніме-рекламу

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi