У Києві п'ятеро людей отруїлися в кафе «Альпака» (доповнено) - PostEat

пошук

У Києві п'ятеро людей отруїлися в кафе «Альпака» (доповнено)
16-02-2023 0 1988


У Голосіївському районі Києва п’ятеро людей отруїлися у закладі громадського харчування (UPD: кафе «Альпака» зробило офіційне оголошення про інцидент у себе в соцмережах. Це також підтвердив сайту ТСН.ua Олег Рубан, начальник головного управління Держпродспоживслужби Києва). Всі хворі 10 лютого їли одну спільну страву – тост із червоною рибою та скрамбл з яйця. Про це у Facebook повідомляє Київський міський центр контролю та профілактики хвороб.

Станом на 15.02.2023 до ДУ «Київський міський ЦКПХ МОЗ» надійшло 5 екстрених повідомлень про захворювання гострим ентероколітом (4 серед мешканців міста Києва та 1 — Київської області).

“Всі випадки ймовірно пов’язанні з вживанням готової продукції в одному із закладів громадського харчування, розташованого в Голосіївському районі міста Києва.

Хворі 10.20.2023 вживали серед різних страв одну спільну (тост із червоною рибою та скрамбл з яйця)”, — йдеться у повідомленні.

Наразі захворіло 5 дорослих, всі госпіталізовані: 4 в лікувальні заклади Києва, 1 в Київської області. 

За даними центру, хворі бактеріологічно обстежені на кишкову групу інфекцій, в одного із них виділена Salmonella enteritidis групи D, ще чотири матеріали хворих в роботі.

“15.02.2023 фахівцями ДУ «Київський міський ЦКПХ МОЗ» на об’єкті виникнення спалаху розпочато епідрозслідування, під час якого відібрано 10 проб готових страв на санітарно-мікробіологічні дослідження, 40 змивів з об’єктів довкілля для дослідження на кишкову групу інфекцій та умовно-патогенну мікрофлору, методом раптовості бактеріологічно обстежено на патогенні ентеробактерії 7 співробітників”, — додають у Київському міському центрі контролю та профілактики хвороб.

Наразі епідрозслідування продовжується. 

UPD: Начальник головного управління Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан розповів у коментарі для ТСН.ua, що люди отруїлись у кафе-ресторані «Альпака» в Голосіївському районі.

«Зараз проводиться епідеміологічне розслідування другого в місті випадку отруєння людей в закладах громадського харчування. Мова йде про кафе-ресторан «Альпака» в Голосіївському районі. Після відвідування закладу захворіло 5 осіб. У них гостра кишкова інфекція — Salmonella enteritidis. Хвороба пов’язана з вживанням продуктів з риби, а саме лосося та виробів з яєць. Вчора був проведений лабораторний відбір продуктів, а зараз триває інспекція закладу харчування. До роботи по визначенню походження яєць, оскільки це вже другий випадок в Києві, ми залучили правоохоронні органи. Більш точні дані щодо цього випадку будуть пізніше», — розповів Олег Рубан.

За його словами, перші звернення надійшли у вівторок – звернулися двоє постраждалих. Вчора стало відомо про чотирьох хворих, а сьогодні кількість постраждалих зросла до 5 осіб.

У кафе-ресторані «Альпака» вже відреагували на інцидент. 

«Маємо повідомити жахливу ситуацію, яка сталась з нашими гостями 10.02. 2023 року.
На даний момент, 5 гостей отримали діагноз «сальмонельоз» через вживання яєць у страві «Скрембл тост з лососем». З усіма відвідувачами ми тримаємо контакт і займаємось відшкодуванням всіх витрат на лікарню.
Станом на 16.01 до нас завітала держпродспоживслужба, яка взяла на аналіз всі продукти і змиви з усіх поверхонь. Тривають дослідження.
Станом на 13.01 ми утилізували всі яйця і лосось і не продаємо і не використовуємо їх у нас в закладі», — йдеться у повідомленні закладу. 

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Alpaca Cafe / Альпака Кафе (@alpacacafe.kyiv)

Читайте також: 

Олена Брайченко поділилась думками про об’єктивність нашої критики щодо закладів громадського харчування

У Варшаві відкрили ресторан «Крим» навпроти російського посольства

Євген Клопотенко та Марина Соботюк 8 місяців відправляють їжу на деокуповані території

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi