У найстарішому у світі ресторані вогонь в печі палає з 1725 року - PostEat

пошук

У найстарішому у світі ресторані вогонь в печі палає з 1725 року
13-02-2023 0 1114


У мадридському ресторані Botín з 1725 року жодного разу не гасили піч. Про це розповідає Food and wine.

Ресторанний бізнес, як відомо, складний: низька маржа, тенденції, що постійно змінюються, і труднощі залучення постійних клієнтів із такою кількістю варіантів вибору закладів харчування означають, що для багатьох рестораторів просто дожити до кінця оренди можна вважати досягненням. Тим часом ресторан Botín у Мадриді, Іспанія, ймовірно, пройшов через кілька договорів оренди. Заклад, який заснований у 1725 році, визнаний “Книгою рекордів Гіннеса” найстарішим рестораном у світі. 

YouTube-канал Great Big Story завітав до ресторану Botín, щоб дізнатися, чи зможуть вони розкрити якісь секрети. Однією з найбільш унікальних особливостей ресторану є піч, яка безперервно горить майже 300 років.

“Це наш скарб. Наша особливість”, — сказав заступник менеджера Botín Луїс Хав’єр Санчес, який працює в ресторані понад 45 років. “Ми ніколи не гасимо вогонь у печі. Вона повинна залишатися гарячою вночі, а вранці бути готовою до смаження. Ось чому ми ніколи не повинні її гасити. Там є особливий аромат, він справді неймовірний».

За словами Санчеса, їжа повинна мати смак історії, адже кожен шеф-кухар навчається у свого попередника, а потім передає рецепти наступному поколінню. 

«Наші рецепти дуже давні, ще з часів, коли предки закладали ресторан», — додав він. «І відтоді ми залишаємося вірними цим рецептам».

І все ж ресторан Botin не повністю залишився в минулому. Він має вебсайт і всі необхідні акаунти в соціальних мережах. І, звісно, також є на онлайн-платформі туристичних відгуків TripAdvisor.

Фото: Food and wine

Читайте також: 

У ЛеБрона особливі відносини з вином

У Херсоні бариста-партизан працював на український опір

У США створили сумку для сендвіча

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi