пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
У мадридському ресторані Botín з 1725 року жодного разу не гасили піч. Про це розповідає Food and wine.
Ресторанний бізнес, як відомо, складний: низька маржа, тенденції, що постійно змінюються, і труднощі залучення постійних клієнтів із такою кількістю варіантів вибору закладів харчування означають, що для багатьох рестораторів просто дожити до кінця оренди можна вважати досягненням. Тим часом ресторан Botín у Мадриді, Іспанія, ймовірно, пройшов через кілька договорів оренди. Заклад, який заснований у 1725 році, визнаний “Книгою рекордів Гіннеса” найстарішим рестораном у світі.
YouTube-канал Great Big Story завітав до ресторану Botín, щоб дізнатися, чи зможуть вони розкрити якісь секрети. Однією з найбільш унікальних особливостей ресторану є піч, яка безперервно горить майже 300 років.
“Це наш скарб. Наша особливість”, — сказав заступник менеджера Botín Луїс Хав’єр Санчес, який працює в ресторані понад 45 років. “Ми ніколи не гасимо вогонь у печі. Вона повинна залишатися гарячою вночі, а вранці бути готовою до смаження. Ось чому ми ніколи не повинні її гасити. Там є особливий аромат, він справді неймовірний».
За словами Санчеса, їжа повинна мати смак історії, адже кожен шеф-кухар навчається у свого попередника, а потім передає рецепти наступному поколінню.
«Наші рецепти дуже давні, ще з часів, коли предки закладали ресторан», — додав він. «І відтоді ми залишаємося вірними цим рецептам».
І все ж ресторан Botin не повністю залишився в минулому. Він має вебсайт і всі необхідні акаунти в соціальних мережах. І, звісно, також є на онлайн-платформі туристичних відгуків TripAdvisor.
Фото: Food and wine
Читайте також:
У ЛеБрона особливі відносини з вином
У Херсоні бариста-партизан працював на український опір
У США створили сумку для сендвіча
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi