пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Ендрю Ціммерман, відомий американський шеф та гастрономічний письменник розповів в інстаграм історію шефині Лени Річард. У 1940-х у розпал расової сегрегації у США їй вдалося стати гастрономічним авторитетом та ведучою одного з перших кулінарних шоу на телебаченні.
Ціммерман дізнався історію Лени Річард (1892–1950) від докторки Смітсонівського інституту Ешлі Роуз Янг. Вона підготувала інформацію для подкасту про темношкіру шефиню на сайті інституту.
Виявилось, що Лена Річард з Нового Орлеану вела кулінарні шоу на телебаченні за 10 років до першого шоу Джулії Чайльд. В той час, як більшість афроамериканських кухарів працювали за закритими дверима на кухнях білих сімей, Лені Річард вдалося стати публічним кулінарним авторитетом у США.
Ендрю Ціммерман називає шефиню «підприємницею, педагогом, творцем та іконою, чий спадок живе в її рецептах».
Фото: Smithsonian’s National Museum of American History
Сподобався матеріал? Підтримай нас донейтом на Patreon, щоб читати більше!
Читайте також:
У Харкові сусіди виступили проти ресторану, де працюють люди з інвалідністю
Головний редактор Bon Appétit склав повноваження через расизм
Шеф-кухар Гордон Рамзі підтримав антирасистські протести
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi