Головний редактор Bon Appétit склав повноваження через расизм - PostEat

пошук

Головний редактор Bon Appétit склав повноваження через расизм
10-06-2020 0 1273


50-річний Адам Рапопорт повідомив в інстаграм, що залишає пост головного редактора журналу про гастрономію Bon Appétit. Перед цим Рапопорта звинуватили у побудові такої роботи редакції, в якій білі мали більші привілеї, аніж люди з темним кольором шкіри.

Скандал почався з публікації Адама Рапопорта «Їжа завжди була політичною» (Food Has Always Been Political), присвяченій антирасистським виступам у США. В матеріалі автор розповів, що видання стоїть на боці прав людини та долучається до боротьби за рівноправ’я.

Через кілька днів кулінарна письменниця Korsha Wilson звинуватила Адама у «пустопорожній балаканині». «Я особисто знаю темношкірих жінок та чоловіків, які відчували тиск з вашої сторони, були використані та звільнені», — написала вона.

Далі колумністка з Пуерто-Ріко Illyanna Maisonet опублікувала скріншоти листування з Рапопортом з якого зробила висновок, що головний редактор насправді байдужий до проблеми дискримінації за кольором шкіри і його цікавить лише «актуальність теми».

 

До обговорення приєднались колишні співробітники Bon Appétit, які звинуватили головного редактора у побудові такої схеми роботи редакції, де білі мають більше привілей, аніж люди з темним кольором шкіри. 

Наприклад, заступниця головного редактора Sohla El-Waylly заявила, що темношкірі отримують менші зарплати за контент, аніж білі робітники.


Виявилось, що тільки білим авторам доплачують за відеоконтент до матеріалів, а темношкірі автори таких доплат не отримують. Вона додала, що має вже 15-річний досвід роботи, але не отримує адекватну зарплатню за свій рівень і була найнята у редакцію, щоб «допомагати білим редакторам зі значно меншим досвідом».


Один з критиків Рапопорта опублікував світлину (запис вже видалено) на якій головред вбраний у «костюм пуерториканця» — майку, ланцюжок та кепку. Фотографію назвали доказом того, що головред підтримує стереотипи щодо вихідців з Пуерто-Ріко.

9 червня Адам Рапопорт повідомив в інстаграм, що залишає посаду головного редактора Bon Appétit, щоб не нашкодити виданню та зробити його кращим. У тому ж дописі Рапопорт вибачився за помилки та подякував критикам. 

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Adam Rapoport (@rapoport)

UPD: 11 червня 2020 Instagram сторінка Адама Рапопорта була  видалена.

Фото: Instagram Adam Rapoport

 

Сподобався матеріал? Підтримай нас донейтом на Patreon, щоб читати більше!

Читайте також:

«Китайцям вхід заборонено»: німецький ресторан позбавили зірки Michelin за расизм

Мишленівський кухар потрапив у расистський скандал

Шеф-кухар Гордон Рамзі підтримав антирасистські протести

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi