пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Процес створення такого морозива розробили у Великій Британії. Його суть у здатності бактерій й ферментів переробляти поліетилен та перетворювати його на ванілін. Точніше, молекулу з його смаком та запахом. Про це повідомляє Yahoo.
Морозиво було розроблено Елеонорою Ортолані, художницею та дизайнером, яка хоче змінити наше уявлення про їжу та те, що ми вважаємо їстівним.
«Тож «Guilty Flavours» — це те, що, на мою думку, є першим зразком морозива, виготовленого з пластикових відходів. Насправді, ванілін, який містить морозиво — це те, з чого воно походить, той самий пластик, який ми можемо знайти в пластикових пляшках. І я зробила це, співпрацюючи з бактеріями та ферментами, які фактично природним шляхом еволюціонували, щоб перетравлювати пластик», — сказала вона.
Біотехнолог Единбурзького університету Джоанна Седлер, яка допомагала зі створенням морозива, два роки тому навіть написала дослідження, яке було присвячене розкладанню та вторинній переробці пластику, а також використанню його як сировину для зростання мікробів.
“Спочатку я ніби розбираю пластик на окремі блоки – молекули. Потім відокремлю ті, що не підходять. Решта вступають у реакцію. Так ми виробляємо ванілін”, – розповіла біотехнолог Единбурзького університету Джоанна Седлер.
Поки що ванільне морозиво ще проходить ряд досліджень. Важливо, щоб воно відповідало всім вимогам та нормам, як і звичайні продукти харчування. Тестування триватиме чимало часу. Але це вже величезний крок у майбутнє, впевнена Седлер.
Photo credit: скриншот
Читайте також:
Три ключові чорноморські порти України відновили роботу
Carlsberg Group розриває ліцензійні угоди в росії
У Львові презентували довідник зі створення безбар’єрного середовища у закладах гостинності
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi