Українці почали їсти більше м’яса птиці та яловичини, а споживання свинини зменшилось - PostEat

пошук

Українці почали їсти більше м’яса птиці та яловичини, а споживання свинини зменшилось
12-12-2023 0 422


Цього року українці почали більше споживати м’яса птиці та яловичини, ніж у 2022 році. Так цього року українці споживали в середньому по 27 кг птиці та 7,4 кг яловичини на одну особу. Минулого року ці показники були 26,2 кг та 7 кг відповідно. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

При цьому споживання свинини зменшилось, у 2023 році українці споживали 19,8 кг свинини на рік, тоді як у 2022 році – 20,3 кг. 

“Відповідно до споживання збільшилося і виробництво: м’яса птиці вироблено більше на 32 тис. тонн – до 1 млн 285 тисяч тонн, яловичини на 4 тисячі тонн  — до 272 тисяч тонн. Нарощування власного виробництва дозволило зменшити кількість імпорту обох видів мʼяса на 19 тис. тонн.  М’яса птиці було імпортовано на 17 тисяч тонн менше – 61 тисяча тонн, а яловичини на 2 тисячі тонн менше – 5 тисяч тонн. Знизився також й імпорт свинини з 74 тис. тонн до 41 тис. тонн”, – розповідають у Мінагрополітики. 

Загалом споживання свинини, яловичини та м’яса птиці зросло з 54,1 кг у 2022 році до 54,7 кг у 2023. Імпорт всіх трьох видів м’яса знизився на 52 тис. тонн — до 108 тисяч тонн.

Читайте також

Четверта хвиля кави: що це означає для кавових брендів та роздрібної торгівлі

Люди стануть свідками народження нового метеорного дощу від «алкогольної» комети

Алекс Юсупов розповів, як готував борщ для сотень людей, які були учасниками Революції гідності

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi