Українське вино на світовій мапі: наймасштабніша дегустація на World Congress of Vine and Wine - PostEat
Українське вино на світовій мапі: наймасштабніша дегустація на World Congress of Vine and Wine
23-06-2025 0 133


17 червня в межах 46-го World Congress of Vine and Wine відбулася історична для України подія — найбільша винна дегустація українських вин за весь час участі країни в конгресі. Захід об’єднав близько 100 гостей: представників офіційних делегацій, урядів країн, міжнародних інституцій, серед яких — керівництво Республіки Молдова, Національного Офісу вина, генеральний директор OIV — International Organisation of Vine and Wine  Джон Баркер і провідні винні експерти.

Дегустація розпочалася хвилиною мовчання — вшанували загиблих внаслідок російської агресії. Зі словами підтримки до українського народу звернулася міністерка аграрної політики та продовольства Молдови Людмила Катлабуга, а також офіційні представники OIV та молдовського винного офісу.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Модераторкою події виступила Наталія Бурлаченко, СЕО «BIG WINES» та 46 Parallel Wine

Ось що Наталія розщказала про дегустацію: 

«Я мала за честь модерувати дегустацію і представляти українські автохтони та локальні сорти від українських сиробників Фрумушика-Нова Родинна виноробня Зелениці Valery Narovilo SHABO ННЦ «ІВіВ ім В Є Таїрова»

Дегустація мала приголомшливий успіх! Більше двох годин я розповідала про українські регіони, виробників та місцеві сорти.
Наші науковці з Інституту ім. Таїрова, ОНТУ Школа сомельє компанії «Майстер-клас» мали змогу розповісти про свій досвід та свої досягнення.
УКРСАДВИНПРОМ також залучив своїх членів до дегустації KOBLEVO Винхол Оксамитне Winehall Oksamytne BIG WINES оскільки гості хотіли отримати максимум інформації, тому кожен мав змогу поділитися, провести нетворкінг та отримати необхідні контакти». 

У фокусі — вина від Фрумушика-Нова, Зелениці, Valery Narovilo, SHABO, ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова», Winehall Oksamytne, BIG WINES, KOBLEVO, Винхол Оксамитне та інших виробників.

Своїм досвідом також поділилися українські науковці з Інституту Таїрова, ОНТУ та Школи сомельє «Майстер-клас». Дегустація стала не лише презентацією українського виноробства, а й масштабним нетворкінгом, який відкрив нові можливості для співпраці й просування українського вина на міжнародному рівні.

Подія відбулася за підтримки Ricardo F. Nunez — саме його внесок зробив можливим настільки потужне представлення України. Українське вино дедалі впевненіше заявляє про себе на глобальній сцені.

Фото:  Nataliia Burlachenko 
 
 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi