Український сир візьме участь в Міжнародному сирному конкурсі World Cheese Awards 2021 - PostEat

пошук

Український сир візьме участь в Міжнародному сирному конкурсі World Cheese Awards 2021
05-04-2021 0 948

Партнери

Автор


22-23 травня 2021 в Києві пройде Фестиваль сирного мистецтва ProCheese Awards. Захід відбудеться під патронатом професійного співтовариства поціновувачів сиру ProCheese (команда експертів, створена Ardis Group — українською структурованою групою компаній з більш ніж 20-річним досвідом імпорту і продажу сиру, експертами у виробництві свіжих сирів).

У програмі фестивалю очікується безліч цікавих активностей:

  • Конкурс на найкращий сир і сирне плато;
  • Бізнес-зона з лекціями на професійну тематику;
  • Сирний маркет та все, що смакує з сиром найкраще — від соусів та варення до алкоголю;
  • Великий фудкорт, на якому можна буде скуштувати різноманітні страви з сиру;
  • Галерея сучасного мистецтва з тематичними артами на тему сиру;
  • Кулінарні майстер-класи та дегустації;
  • Інтерактивні інсталяції, тематичні фотозони;
  • Розваги для дітей і зони сімейного відпочинку.

Вони допоможуть споживачам подивитися на сир під різними кутами і по-новому відкрити його для себе. Але головне — в рамках фестивалю відбудеться конкурс виробників сиру (чизмейкерів) і конкурс чизмонгерів.

За попередніми підрахунками очікується, що участь у конкурсі сирів візьме близько 50 виробників (взяти участь може будь-який сировар, незалежно від розміру та об’єму виробництва), а в конкурсі сирних плато змагатимуться 10 чизмонгерів.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Оцінювати конкурс будуть міжнародні експерти з підтвердженою кваліфікацією європейських шкіл і академій. Професійна колегія суддів визначить найкращий сир, який відповідатиме міжнародним критеріям відбору. Саме він отримає шанс представити Україну на світовій арені — в Міжнародному конкурсі World Cheese Awards-2021 Іспанії. А його виробник та чизмонгер-переможець зможуть на власні очі побачити, як проходить конкурс в світі і познайомитися з головними сирними трендами.

Очікуваний захід прокоментувала Оксана Чернова, співзасновниця фестивалю ProCheese Awards, експерт професійного співтовариства цінителів сиру ProCheese, перший член журі з України на World Cheese Awards-2019, який проходив в Бергамо:

 «ProCheese Awards — це подія, яка повинна прискорити розвиток культури споживання сиру у кінцевих (українських) споживачів і стандарти виробництва продукту для сироварів. У нашої країни великий «сирний потенціал», який не поступається Європі. Про це повинен знати весь світ, і професійне співтовариство цінителів сиру ProCheese готове цьому посприяти. Ми вважаємо, що розвивати сирну галузь потрібно саме через споживача. Адже обізнаний і дещо вибагливий покупець — серйозна мотивація для виробників сиру розвиватись і покращувати власний продукт».

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Організатори конкурсу очікують, що на заході буде:

  • 3000 + гостей
  • 1000+ глядачів онлайн;
  • 100+ учасників маркету;

Однак зазначають, якщо ситуація з карантином погіршиться — конкурс все одно відбудеться, але в онлайн-форматі.

Тому, чекаємо вас на заході, якщо ви готові сказати світу CHEESE)

Що: Фестиваль сирного мистецтва ProCheese Awards

Де: місто Київ, КВЦ Парковий

Коли: 22-23 травня з 10:00 до 20:00

Заявки на конкурс приймаються на support@procheese.com.ua або за телефоном 066 304 34 34.

Більше інформації: https://www.facebook.com/procheese.awards

* Міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards — наймасштабніша подія для сироварів (чизмейкерів), який проводиться вже понад 30 років і збирає представників сироваріння з більш ніж 40 країн світу. Сировари з України ще жодного разу не брали участі в цьому конкурсі.

 

Текст та фото надані «ProCheese Awards».

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу. Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi