пошук
Партнери
Автор
пошук
Партнери
Автор
Рівно на три дні, з 20 по 22 жовтня, Бергамо — місто на півночі Італії перетворилося на столицю історій про сир та вино. Адже саме в ці дні проходив масштабний захід для представників сирної галузі з усього світу від Progetto FORME. Це проєкт, що націлений перш за все на розвиток молодих талантів та пошук нових підходів до навчання галузевих професіоналів. Тож кожен учасник не лише представляв свою країну, а й презентував іншим свій досвід та ділився професійними секретами.
Зазвичай на заходах від Progetto FORME представлені лише італійські сири. Однак цьогоріч вперше було представлено й сири з інших країн, зокрема й із України. Це свідчить про те, що нашими спільними зусиллями українські сири починають набувати популярності на серед міжнародної сирної спільноти.
Нашу країну представляла Оксана Чернова — амбасадорка української сирної культури, експертка ProCheese, засновниця ProCheese Academy, суддя міжнародного сирного конкурсу World Cheese Awards. Вона провела окремий майстер-клас, присвячений українським сирам та авторському сирному пейрингу.
Учасники майстер-класу мали змогу продегустувати чотири надзвичайні сири з різних регіонів України:
Учасники заходу від Progetto FORME в Бергамо були вражені незвичайною авторською презентацією від Оксани Чернової та схвально відгукувалися про якість та смак українських сирів.
«Цього року організатори вперше розширили географію учасників заходу. На мою думку, це хороша практика перетворювати локальні заходи на міжнародні, залучаючи представників з інших країн. Це дозволить розвивати смаки чизлаверів, приваблювати нових споживачів та дивувати поціновувачів новими смаками сирних культур з інших країн світу», – ділиться враженнями Оксана Чернова.
Команда ProCheese від Ardis Group продовжує підкорювати світ і вже 27-28 жовтня представлятиме Україну в Норвегії на World Cheese Awards 2023. Стежте за успіхами українського сироваріння на сторінках спільноти поціновувачів сиру в Facebook та Instagram.
Текст та фото надані партнером.
Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу.
Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi