пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Уряд змінив підхід до закупівлі оборонної продукції. Тепер інформація про закупівлю продуктів для армії буде максимально відкритою, але інформація про закупівлю зброї залишиться закритою. Про це у Telegram повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
За його словами, на час воєнного стану закупівлі оборонної продукції будуть розділені на дві групи.
“Перша група – це зброя, техніка й інша продукція оборонного призначення. Інформація про ці закупівлі залишиться закритою.
Друга група – це, наприклад, продукти харчування для нашої армії. Відтепер замовник буде заздалегідь оприлюднювати оголошення про таку закупівлю, і це оголошення включатиме інформацію про орієнтовні обсяги, умови та терміни поставок. Також в електронній системі будуть оприлюднюватися звіти про закупівлю, якщо вона укладалася без електронної системи”, — розповів Денис Шмигаль.
Постійний представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив у Telegram, що уряд вніс зміни до постанови КМУ від 01.11.2022 N 1275 «Про затвердження особливостей здійснення оборонних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану».
За його словами, затверджено порядок визначення предмета закупівлі під час здійснення закупівель продуктів харчування та послуг з організації харчування для особового складу Збройних Сил України. Визначено перелік інформації, яка включається до оголошення про закупівлю.
«Передбачено можливість придбання державними замовниками товарів, робіт і послуг (крім закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення, що становлять державну таємницю, а також закупівлі озброєння, військової і спеціальної техніки, боєприпасів та їх складових частин та послуг із розроблення, ремонту, модернізації озброєння, військової і спеціальної техніки, боєприпасів та їх складових частин) в порядку проведення спрощених закупівель, визначених Законом України «Про публічні закупівлі», в електронній системі закупівель», — написав Мельничук.
Читайте також:
Алекс Купер гість чотирнадцятого епізоду подкасту «Реве та стогне ресторатор»
Україна була представлена на Фестивалях хліба та гастрономії у Брюсселі
Євген Клопотенко та Інна Поперешнюк створили обіди тривалого зберігання
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi