В Іспанії понад 100 людей отруїлися у відомому мадридському ресторані - PostEat

пошук

В Іспанії понад 100 людей отруїлися у відомому мадридському ресторані
07-02-2023 0 465


У відомому мадридському ресторані Casa Dani понад 100 людей отруїлися після того, як з’їли там яєчну тортилью. Про це повідомляє The Guardian.

Яєчна тортилья, як правило, містить суміш смаженої картоплі та яйця, часто з цибулею, і є однією з найбільш поширених страв в Іспанії. Заклад Casa Dani відомий тим, що лише злегка готує яйця, подаючи особливо рідку версію. В результаті вживання яєчної тортильї отруїлась 101 людина, 13 відвідувачів закладу знаходяться у лікарні. У хворих було виявлено сальмонельоз. 

Наприкінці січня ресторан Casa Dani, де щодня обслуговують до 700 людей на день, попросив вибачення за те, що сталося, і заявив, що закриє свої двері до завершення розслідування регіональними органами охорони здоров’я.

«Ми всі любимо рідку тортилью, але це ризик. Це дуже ризиковано, якщо страву збираються їсти діти, люди з ослабленим імунітетом, люди похилого віку або вагітні жінки», – сказала наукова співробітниця Центру біомедичних досліджень Ла-Ріоха Марія дель Торо. «Нам потрібно бути обережними, коли ми готуємо їжу, і нам потрібно бути обережними, коли ми готуємо тортильї, оскільки вони готуються з яєць, які можуть бути заражені сальмонелою».

Регіональний уряд Мадрида радить любителям соковитих омлетів готувати їх із пастеризованих, а не свіжих яєць і бути особливо обережними у спекотні літні місяці.

Фото: The Guardian/Basilios1/Getty Images/iStockphoto

Читайте також: 

Продажі пива в Німеччині відновлюються, але залишаються нижче допандемічного рівня

У мережі розкритикували броварню «Varvar brewery» за пиво «Герої Не вмирають»

В Україні вперше введуть окрему заборону на вилов щуки

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi