Гастро-вечеря від Владислава Корпусова. Як це було

12-01-2018 0 572


Новий рік та різдвяні свята вже практично нас покинули, а от бажання смачно поїсти в приємній компанії «Ні».

Одним з найкращих способів відчути весь спектр гастрономічних емоцій є відвідини гастро-вечері від крутого шефа. Вас там класно нагодують, розкажуть історію кожної страви та ще й пригостять великою кількістю смачного вина. І щоб не бути голослівним я вперше в житті особисто відвідав подію такого роду, враженнями від якої хочу поділитись.

Що таке «Гастро-вечеря від шефа»?

Ось вам коротко як це виглядає:

1. Заходите ви в ресторан в окрему кімнату, в якій уже всі столики правильно сервіровані і чекають на гостей;

2. Чекаєте поки зберуться всі гості і навіть ті, що спізнюються;

3. Починають виносити страви. Кожну страву виносять одну за одною, при цьому повністю міняють всі прибори, тарілки та бокал під вино (так точно, там ще й наливають);

4. Про кожну страву та вино, що до неї подається, розказують «спеціально навчені люди»;

5. І найголовніше — ви знайомитесь з оточуючими та проводите смачний вечір в приємній компанії.

В чому фішка вечері про яку я пишу?

По-перше: Це моя перша гастрономічна вечеря. Я частенько про них читав, але завжди було жаль віддавати близько 1500 грн. за один вечір. І дарма, адже, як мінімум на цій вечері я отримав усі необхідні емоції за таку суму.

По-друге: Організаторами вечері були мої друзі з некомерційної організації New generation of chefs — Тетяна Букіна, Владислав Марчук та Юрій Никитюк. Про них я вже писав і повірте, писатиму ще 🙂

По-третє: Запрошеним шефом був Владислав Корпусов. Це молодий парубок, який в свої 26 вже встиг попрацювати в Естонії, Фінляндії, Норвегії та Росії. Є володарем багатьох нагород, зокрема кращого шеф-кухаря Естонії в 2011 році за результатами конкурсу Aasta Kokk.Зараз же він працює над проектом нового ресторану Stories в Москві.

По-четверте: Місцем проведення вечері виступив ресторан Odessa. Приємний інтер’єр, професійна команда та смачна їжа гарантують хороший вечір.

По-п’яте: Сомельє вечора були Олег Кравченко (засновник винного бару Win Bar) та Глєб Кошельов (сомельє ресторану Odessa) — і повірте мені, ці хлопці з’їли собаку на вині (пробачте за каламбур слів).

Чим пригощали?

7 страв, назви яких мені доволі складно запам’ятати. Причиною є те, що я лише почав вивчати гастрономічний світ а він, повірте мені, не маленький.  Та для цінителів «високої» кухні я із задоволенням поділюсь які ж страви подавали:

1) Консоме з білих грибів і водоростей з чорним перепелиним яйцем

2) Копчений козячий сир з в’яленим буряком та ферментованою селерою

3) Форель з огірком гриль та молодими пагонами ялинки

4) Томлені щічки в пиві з рачками та перловкою

5) Судак з кремом з горілої картоплі та черемші

6) Качине філе з копченим пастернаком та соусом з пряної вишні та курячих сердець

7) Морозиво з ялівця з ромової бабою та паленим білим шоколадом

Ну як Вам? Це вже не мамині «Сирники зі сметаною та варенням», це вже швидше «Творожні міні-запіканки прожарки medium в сметанковому соусі з полуничним джемом-смузі». І, якщо хтось не зрозумів, це я так жартую. Просто більшість з цих продуктів я навіть візуально впізнати не можу, що ще раз підкреслює на скільки мало я ще знаю.

Вина перераховувати не буду, бо я в тих назвах ще більше гублюсь. Просто повірте мені на слово — правильно підібране вино чудово підкреслює смак кожної страви, і на цій вечері з цим проблем не було.

Вердикт

Мені однозначно сподобалось.

Вино так гарно притупило страх перед незнайомими людьми, що вже десь на 3 бокалі я вів цікаву бесіду з бородатим кухарем про його роботу в Копенгагені в одному з кращих ресторанів світу. І коли я казав, що не знаю значення слова «ферментація», на це абсолютно нормально реагували. Мій страх перед тим, що я не в своїй тарілці повністю зник.

Рекомендую кожному відвідати подібну подію та відчути щось нове в своєму житті. З Новим роком вас та різдвяними святами! «Выпьем за любовь»


Редакция сайта не несет ответственности за содержание авторского материала. Мнение редакции может отличаться от мнения автора.

подписаться на самые свежие новости ресторанов, баров и кафе в Telegram от PostEat

Share Tweet

Комментарии