В Україні вперше введуть окрему заборону на вилов щуки - PostEat

пошук

В Україні вперше введуть окрему заборону на вилов щуки
07-02-2023 0 567


Відповідно до нових Правил любительського і спортивного рибальства з 15 лютого 2023 року у всіх рибогосподарських водних об’єктах встановлюється заборона на вилов щуки на період нересту. Заборона діятиме до 31 березня. Про це повідомила пресслужба Державного агенства меліорації та рибного господарства.

У заяві йдеться, що ця заборона в Україні вводиться вперше і нарешті відповідатиме логіці процесу розвитку цього виду риб. Адже щука – одна з небагатьох риб українських водойм, нерестова активність якої починається за температури води 3-5°C, що є нижчою порівняно з нерестовими температурами інших видів.

“З метою захисту плідників у переднерестовий та нерестовий періоди, термін нерестової заборони на вилов щуки має поширюватися не тільки на період відкладення ікри, але й на час переднерестової активності. Адже безпосередньому нересту щуки передує переднерестова міграція, під час якої відбувається остаточне дозрівання ікри у самок та молок у самців. А особливої охорони її плідники потребують під час масових нерестових міграцій, протягом яких щука є дуже вразливою до вилову”, — додають у Державному агенстві меліорації та рибного господарства.

У Держрибагентстві звернули увагу, що за незаконне добування щуки передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Штраф за одну незаконно виловлену щуку становить 3 468 гривень.

Читайте також:  

Оригінальні коктейлі до Дня Святого Валентина

Держпродспоживслужба опублікувала результати розслідування щодо отруєнь в кафе «Honey»

У NASA вигадали будинки з грибів, в яких можна жити на Марсі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi