Вчені знайшли спосіб, як покращити запах вина - PostEat

пошук

Вчені знайшли спосіб, як покращити запах вина
01-06-2023 0 848


Вчені з Австралійського науково-дослідного інституту вина та Університету Фліндерса в Австралії використовували наночастинки золота, щоб покращити запах вина. Про це повідомляє Science Alert.

Характерний запах вину надають леткі сполуки сірки. Деякі з них виробляють бажаний аромат, але інші призводять до того, що напій пахне “тухлими яйцями”, гумою і не тільки. Щоб усунути запах, у вина додають сульфат міді, який нейтралізує проблемні сполуки. Проблема полягає в тому, що це може негативно вплинути на смак вин.

У пошуках більш ефективної альтернативи вчені з австралійського університету Фліндерса розробили нову технологію нейтралізації сірководневих сполук. В експерименті вони нанесли тонке полімерне плазмове покриття на поверхню нейтральної підкладки. Потім знерухомили на ньому наночастинки золота. Вони вибрали саме його через здатність золота зв’язуватися з певними молекулами сірки.

У лабораторних випробуваннях смужки з обробленою поверхнею помістили у 40-мілілітрові зразки білих та червоних вин. Вони мали природно високий рівень небажаних сполук сірки.

Коли смужки забрали через 24 години, вчені виявили, що наночастинки нейтралізували до 45% вільного сірководню у винах поряд з іншими небажаними сполуками, такими як метантіол. Важливо, частинки спрацювали краще, ніж сульфат міді, який використовували при зіставленні зразків.

Читайте також:

Другий сезон серіалу «Ведмідь» вийде в червні

Едуард Насиров ділиться добіркою найкращих вегетаріанських рецептів української кухні за донати для військових

У Намібії 13 членів сім’ї отруїлися кашею та померли

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi