Виручка та середній чек зростають, відвідуваність сповільнюється. Як впливають блекаути та мобілізація на ресторанний ринок – дослідження Poster - PostEat

пошук

Виручка та середній чек зростають, відвідуваність сповільнюється. Як впливають блекаути та мобілізація на ресторанний ринок – дослідження Poster
01-08-2024 0 441

Партнери

Автор


Середній чек закладів громадського харчування зріс на 13% до 148 грн в I півріччі 2024 року у порівнянні з I півріччям 2023 року внаслідок підняття цін. Про це пише ресторанне медіа «Реве та стогне ресторатор» з посиланням на дослідження української компанії з автоматизації закладів Poster

Виручка закладів громадського харчування за півроку показала зростання на 16% у порівнянні із тогорічним показником. У лютому-квітні відвідуваність закладів харчування зростала, поки не обвалилася у травні-червні. Однак загальна цифра півріччя виявилась позитивною: +2% у I півріччі 2024, ніж у такому ж періоді 2023 року. 

«Окрім зростання цін, зростають і витрати закладів на комунальні платежі, зарплати персоналу й генерацію електрики. Генератори перегріваються, не витримуючи спеку,  ламаються, бо закупити якісне обладнання мали можливість не всі. Частина підприємців дивиться в бік сонячних панелей, інші переобладнують кухні, щоб мати додаткову можливість готувати на газовому обладнанні чи дровах. Є й ті, хто йде до постачальників за напівготовими продуктами, які значно скорочують час приготування у закладі», — каже Родіон Єрошек, CEO та співзасновник системи автоматизації для закладів Poster. 

Проте складні обставини, в яких вимушені працювати заклади зараз, не зупиняють ринок. У I півріччі 2024 року за ресторанними КВЕДами вже зареєструвалося 7617 ФОП та ТОВ, що на 3% більше, ніж за такий же період торік. 

Дослідження ґрунтується на неперсоналізованій агрегованій статистиці даних продажів Poster. Когорта – 8500 закладів громадського харчування всіх типів зі всіх регіонів України, які працювали протягом всього періоду дослідження.

Довідка:

Poster – український лідер серед систем автоматизації кафе та ресторанів. Це екосистема технологічних рішень для HoReCa: каса, програмне РРО, склад, фінанси, аналітика, CRM, QR оплати та чайові. Компанія заснована в 2013 році в Дніпрі Родіоном Єрошеком та Олександром Рижковим. 18 000 закладів в Україні працюють з Poster. Серед них великі мережі «Галя Балувана» та IQ Pizza, ресторани «Наживо» Олексія Повторейка у Києві, «Кеди-Дніпро» Дениса Жаткіна, Kolos, Marevo та «МІф» Артема Яценко та Василя Будуровича у Львові та інші.

Текст та фото надані партнером.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу.

Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.

Читайте також:

Херсонський кавун отримав географічне зазначення

Холдинг !FEST відкрив першу «Реберню» на території Європейського Союзу

Вийшла перша англомовна книга українських рецептів від Євгена Клопотенка

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi