Визначено дегустаторів IV Всеукраїнського відбору українських вин-амбасадорів 2025 - PostEat

пошук

Визначено дегустаторів IV Всеукраїнського відбору українських вин-амбасадорів 2025
27-08-2025 0 414

Партнери

Автор

Дегустаторами IV Всеукраїнського відбору українських вин-амбасадорів 2025 стали провідні науковці, сомельє, винороби та ресторатори

Стартував IV Всеукраїнський відбір українських вин-амбасадорів 2025 року. Урочистий захід, організований Корпорацією «Укрвинпром» — офіційним партнером-амбасадором Fondation pour la Culture et les Civilisations du Vin (Фонд винної культури та цивілізацій вина) та його центру La Cité du Vin, став знаковою подією у винній та дипломатичній сферах України. Він зібрав провідних гравців агропромислового сектору, справжніх фанатів українських вин, представників дипкорпусу та бізнес-спільноти. Співорганізаторами традиційно виступили Дипломатична академія України імені Геннадія Удовенка при МЗС та Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв (GDIP). За результатами цьогорічного відбору колекцію у складі 21 зразка вин українських виробників, які одержать статус Ukrainian Wine Ambassador 2025 передадуть до La Cité du Vin.

Конкурс проходить за підтримки Асоціації сомельє України.

Членами дегустаційної комісії стали провідні науковці, сомельє, винороби, ресторатори, експерти тощо. Пропонуємо познайомитись ближче з цими п’ятнадцятьма фахівцями найвищого гатунку, які багато років поспіль роблять вагомий внесок у підтримку та популяризацію української винної культури як в середині країни так і за кордоном.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

  • Михайло Агафонов — заступник голови ДК НЦ «Український Інститут Вина».Очолював виноробну галузь та профільну галузеву дегустаційну комісію з 1995 по 2017 piк. Виступав експертом у багатьох міжнародних конкурсах.
  • Марина Білько — професор кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Національного університету харчових технологій, доктор технічних наук. Професійно займається винами та міцними алкогольними напоями 28 років, є авторкою понад 100 наукових публікацій, підручників та посібників, патентів тощо.
  • Олександр Василик — доцент Кафедри технології вина та сенсорного аналізу Одеського національного технологічного університету, кандидат технічних наук, старший науковий співробітник. Має більше 25 років досвіду в науковій та виробничій діяльності у галузі розробки та вдосконалення технологій виробництва виноробної продукції. Автор багатьох наукових праць та нормативних документів, в тому числі ДСТУ.
  • Олег Антіпін — професійний сомельє, бренд-амбасадор SHABO, член Правління Асоціації сомельє України. За його плечима понад 15 років досвіду у сфері вина та міцного алкоголю, активний учасник професійних дегустацій, фестивалів і освітніх заходів в Україні та за кордоном.
  • Інга Лебідь — визнаний фахівець з біохімічного контролю, якості та презентацій винної продукції. Загальний стаж професійної діяльності у виноградарсько-виноробній галузі – понад 20 років. Входить до складу дегустаційної комісії Української корпорації по виноградарству та виноробній промисловості «Укрвинпром» та Науковий Центр «Український Інститут Вина».
  • Тетяна Матвєєва — відомий український винороб, головний технолог АТ «Коблево» BAYADERA GROUP.
  • Ірина Холоімова — головний технолог Artwinery. У виноробній галузі працюєз1999 року, є діючим членом ДК НЦ «Український інститут вина».
  • Вадим Гуров — Керівник алкогольного відділу у WINETIME. Член Асоціації Сомельє України,  викладач у школі сомельє WINETIME ACADEMY,  член журі конкурсу Wine&Spirits Awards. Переможець у номінації «Кращий ніс» конкурсу 2019 року «Що? Де? Вино!»
  • Христина Господарська — засновниця та керівниця Тернопільського виноклубу. Організаторка дегустацій і винних шкіл, протягом останніх 12-ти років консультує у формуванні приватних еноколекцій.  Член журі багатьох престижних винних конкурсів.  Засновниця і медичний директор ТОВ «Клініка «Господарських», пріоритетним напрямком є вивчення впливу ресвератролу на організм і енотерапія.
  • Олег Кравченко  кращий сомельє України 2011 року. В ресторанному бізнесі працює понад три десятиріччя, з яких 17 років професійно займається вином.  Співвласник та шеф-сомельє найкращого винного бару України  Win bar (за версією ресторанної премії «Сіль» 2019, 2021, переможець барної премії Bar Awards 2020). Учасник численних винних фестивалів, член Асоціації сомельє України. Автор винного курсу Win Win та Wine Up для тих, хто бажає досконально розбиратися у вині. Віртуозний майстер сабражу (відкорковування пляшки ігристого вина шаблею).
  • Олександр Меєр — переможець конкурсів Wine Trophy та «Кращий сомельє України» (2018 р). Шеф сомельє та автор  кращих винних карт ресторанів  Vino e Cucina. Засновник дегустаційного Клубу виномандрівників. Старший солдат Збройних сил України.
  • Олексій Гіжко — головний Сомельє METRO Cash&Carry Ukraine з 2015 року і по теперішній час. Член Асоціації Сомельє України, ресторатор, готельєр, кращий сомельє України (2014 р.). Член журі багатьох українських та міжнародних дегустаційних конкурсів.
  • Ігор Постоянкін — шеф-сомельє ресторану CATCH, найкращий сомельє України (2025 р.). Співзасновник компанії Ginius LTC. Експерт із шампанського та винного сервісу, лектор та консультант. Досвід роботи понад 15 років у преміальній ресторанній індустрії. Організатор та учасник винних дегустацій, фестивалів і конкурсів.
  • Наталія Вілінська — віце-президент Асоціації Сомельє України. Власниця MR.BAR School та член Всеукраїнської Асоціації Барменів (AUBA).
  • Марина Степова — працює у ресторанному бізнесі понад 20 років, член Асоціації Сомельє України. Засновник  енотеки VinoМанія у місті Миколаїв. Є визнаним фахівцем та поціновувачем  українських вин.

Український бізнес активно підтримав IV Всеукраїнського відбору українських вин-амбасадорів 2025.

Генеральними партнерами проєкту виступили один із визнаних лідерів агропромислового сектору України — MHP, ТОВ «Перлина Поділля» та ДП «Поліграфкомбінат «Україна».

Офіційний партнер проєкту – національна мережа гастромаркетів WINETIME.

Партнерами проєкту стали BASF, ТМ «Моршинська», ТОВ «Медичний центр «Клініка Господарських», ТМ «П’яна вишня» та лідер вітчизняного ритейлу — АТБ.

Ігристий партнер проєкту – SHABO

Інформаційну підтримку забезпечують Post eat, PR–Service, Business Woman Club,  Часопис «Київ дипломатичний», Український клуб аграрного бізнесу (UCAB).

Освітніми партнерами заходу виступили лідер агропромислової та харчової освіти — Національний університет харчових технологій та Уманський національний університет, який є одним з найстаріших аграрних вишів країни, що готує фахівців у сфері виноградарства.

Проєкт проходить за підтримки Офісу Президента, МЗС України, Міністерства економіки, Міністерства культури та інформполітики, Національного офісу інтелектуальної власності та інновацій, Держпродспоживслужби та ФАО.

Фото: надані партнером 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi