пошук
ПРОМО
Автор
пошук
ПРОМО
Автор
Escobar coffee roasters – це українська компанія повного циклу. Починаючи з 2015 року команда Escobar обсмажує зерно на власному виробництві у Києві, виводить нові смаки, доставляє каву, навчає правильно готувати та розуміти цей продукт. Також хлопці відкрили 10 закладів та запустили франчайзинговий напрямок, а останні три роки почали займатися сегментом “спешелті кави”.
Для довідки: specialty coffee – це відбірні сорти кави, які займають лише 10 відсотків від всього обсягу виробленої у світі арабіки. Ця кава лімітована, має всю інформацію про умови зростання та походження, яке можна простежити, поєднує у собі великий спектр ароматів та різноманіття складних смаків, які споживачі не в змозі відчути в комерційній каві.
Як розповів співзасновник Escobar coffee roasters та R&D-спеціаліст Артем Слива, цього літа команда ростерії планує здивувати українських кавоманів унікальним та якісним мікролотом спешелті.
«Але поки цей задум на стадії виконання, ми не могли залишити наших друзів та партнерів без нових смаків, тому на початку червня лінійку спешелті від Escobar поповнили одразу 5 сортів кави. Два лоти вже перевірені часом. Це Ethiopia Aricha та El Salvador Las Delicias, – поділився Артем. – Ефіопія дуже сподобалась нашим покупцям, тому ми просто замовили та обсмажили партію нового врожаю. Сальвадор теж не вперше продається на поличках Escobar, проте раніше зерно було натуральної обробки, а цього разу обрали обробку хані (honey), тому цього разу Сальвадор буде солодшим. Ця обробка не нова для кавового світу, але ще не досить популярна в Україні».
Обробка honey проходить в декілька етапів. Спочатку кавові ягоди очищають від зовнішньої шкірки, далі зерно сушать 15-30 днів під сонцем. Кава ферментується і висушується з залишками клейковини золотистого кольору, схожого на мед. Таким чином фермери отримують більш виражену солодкість у фінальному смаку кави.
Якщо говорити про три абсолютно нові сорти від Escobar, то це Honduras Santa Barbara та Colombia Cofinet митої обробки, а також Honduras Sol Naciente анаеробної обробки. Всі вони приїхали з кавового поясу Центральної та Південної Америки, але з абсолютно різних приватних ферм з власною історією та підходом до вирощування. Спешелті кава цим і особлива, що кожен фермер прагне отримати від фінального продукту першокласну якість та особливий смак, тому піклується про каву на всіх етапах створення.
Полювання за specialty – це неперервний процес. Найсмачніші та найкрутіші лоти викуповуються у постачальників зерна ще коли кава їде в Україну. Для прикладу, зараз ми релізнули 5 сортів і я вже починаю пошуки нових. Далі буде робота з командою та капінг нових зразків наосліп, щоб орієнтуватися виключно на ароматично-смаковий профіль кави. Коли фаворитів обрано, ми вже дивимось на ціну, країну походження та ферму, де зерно було вирощено. Два місяці очікування і кава на ростерії.
Артем Слива наголошує, що спешелті в Escobar зазвичай розкуповують впродовж двох місяців, а деякі постійні клієнти одразу бронюють нові смаки наперед, тому якщо хочете встигнути спробувати щось особливе та не зустріти примітку sold out, то вже можете переходити на сайт Escobar для замовлення. Середня ціна за пачку – 350 грн.
Текст та фото надані партнером.
Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу.
Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi