Міша Кацурін отруївся у власному ресторані «Китайський Привіт» у Львові, про що він написав в соцмережах. Про отруєння також повідомили ще 11 гостей закладу. Попередня гіпотеза — яйця та яєчний крем, використані в десертах 14 та 15 липня.
Звучить як новина з іншого медіа про «надзвичайні події». Проте, ця новина швидше не про отруєння, про нього написав Міша. Наша новина про моральну готовність ресторатора брати на себе відповідальність, а закладу залишатись людиним. Можливо, в цьому суть сучасної української гастрономії. Без прикрас, але з яйцями — в усіх сенсах цього слова.
«Я теж лягаю в інфекційку, бо стан паскудний», — так починається пост співзасновника «Китайський Привіт» та мережі, яка щороку обслуговує понад 500 тисяч гостей. Публічна, прозора і відверта комунікація, яка завжди спрацьовує.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Розказуємо деталі
У період з 14 по 15 липня гості ресторану почали повідомляти про симптоми харчового отруєння. На момент публікації новини 11 осіб звернулися до команди закладу, зазначивши погіршення стану здоров’я після візиту. Усі випадки фіксувалися одразу, і з кожним постраждалим власники вийшли на зв’язок. Гіпотетичний винуватець, це десерти на основі яєчного крему, подані в спекотні липневі дні. Класика гастросезонних «спалахів», які, за словами лікарів-інфекціоністів, стаються щоліта, навіть у найвідповідальніших закладах.
У ситуації, яка могла б обернутись сильно погано для іміджу, власники обрали шлях радикальної прозорості:
- заклад тимчасово закрили до з’ясування всіх обставин;
- викликали санітарну службу, яка вже провела перевірку персоналу, кухні та продуктів — результати надійдуть найближчими днями;
- оголосили повну утилізацію всіх продуктів у ресторані — незалежно від результатів перевірки;
- зобов’язались оплатити лікування кожного постраждалого — з усіма на прямому зв’язку;
- власник теж лікується на рівних з гостями — що рідко бачиш у будь-якій індустрії, не лише гастрономічній.
Подібні випадки, завжди тест на людську і професійну гідність. Бізес і гастрономічний, зокрема, це не тільки про ніжність яйця пашот чи тонкощі ферментації. А також про відповідальність перед тими, хто їсть.
Ми маємо прецедент для індустрії, яка трошки втомилась від успішного успіху та красивої картинки. Коли гастробізнес обирає чесність замість мовчання. По суті, це ще один приклад того, що бути вразливим іноді важливіше, ніж бути досконалим.
Команда закладу пообіцяла опублікувати усі результати лабораторної перевірки, а також вжити системних змін, аби уникнути подібного в майбутньому. І, судячи з їх настрою, це ще й привід для перегляду стандартів.
Якщо ви теж відчули симптоми після відвідування закладу 14-15 липня, напишіть у дірект @china.hi — заклад обіцяє допомогу.
Фото: Міша Кацурін та Китайський привіт\ Львів
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi