Як працює Радивилівський комбінат хлібопродуктів у приватній власності - PostEat

пошук

Як працює Радивилівський комбінат хлібопродуктів у приватній власності
07-11-2023 0 408


Фонд державного майна України продав Радивилівський комбінат хлібопродуктів наприкінці 2021 року. Попри проблеми з енергетикою та ризики, які принесла повномасштабна війна – хлібокомбінат продовжує працювати, а нові власники оновлюють його інфраструктуру. Про це у Facebook повідомляє Фонд державного майна України.

 

Продаж Радивилівського комбінату хлібопродуктів – це не лише майже 200 млн гривень для бюджету, а й збереження підприємства та робочих місць. Радивилівський КХП включає склади, елеватор, млини, приміщення для ферми та магазини. Підприємство збудували у 40−50-х роках минулого століття, однак воно потребувало коштів для модернізації та оновлення. Завдяки прозорій приватизації, Фонд знайшов ефективного власника, який зберіг профіль діяльності та колектив комбінату.

«Стартова ціна об’єкта – балансова вартість активу. Однак ринкову вартість визначають потенційні покупці на прозорому аукціоні. Яким чином? Спершу вони надають свої стартові пропозиції. Якщо придбати актив виявили бажання більш ніж один інвестор, відбуваються три раунди торгів. Під час кожного з них потенційні інвестори, спостерігаючи за анонімними пропозиціями конкурентів, можуть підвищити власну. В результаті перемагає той, хто запропонує найвищу ціну», – розповідає в.о. Голови Фонду державного майна України Олександр Федоришин.

«Я вважаю, що держава правильно зробила, продавши його. Таким чином зберегла і саме підприємство від остаточної руйнації, і колектив — це понад 100 людей, і ще й отримала активного платника податків», – зазначає юрист компанії-переможця МПП «Обрій» Тарас Микита. 

Photo credit: Facebook Фонд державного майна України

Читайте також:

В Україні зростає продуктивність виробництва молока

Адріатична вишуканість на вашому столі: нове осіннє меню ресторану Adriatic 

У Токіо відкрилось кафе, де заборонено розмовляти

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi