пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Великі японські мережі ресторанів прибирають з меню страви з яйцями через дефіцит продукції, який виник через зростання вартості кормів, а також безперервні спалахи пташиного грипу, які провокують значне підвищення ціни. Про це повідомляє BBC.
Наймасштабніший за всю історію спалах пташиного грипу у Японії, який розпочався у жовтні 2022 року, призвів до знищення понад 17 млн птахів. Результатом стала гостра нестача яєць на внутрішньому ринку.
28% із 100 японських великих операторів громадського харчування відмовилися або планують відмовитися від подачі страв з яйцями.
На початку року багато ресторанів перестали подавати приправи та соуси, до складу яких входять яйця. Однак у міру погіршення ситуації з меню також було виключено такі страви, як млинці. Серед мереж, що вже відмовилися від використання, називають велику мережу ресторанів Gusto, мережу закладів китайської кухні Bamiyan, мережу закладів McDonald’s Japan, а також мережу магазинів 7-Eleven.
Читайте також:
Red Stripe випустив коктейлі із ромом
Польща і Угорщина заборонили імпорт зерна з України
Збитки McDonald’s в Україні у 2022 році склали 2 млрд грн
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi