пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів у Facebook, що шоколадну ковбаску і картоплю придумали не росіяни, вони тільки вкрали рецепти цих страв.
“По-перше, шоколадна ковбаса в оригіналі називається «salame al cioccolato» (шоколадне салямі) і придумали її італійці.
По-друге, за легендою «картоплю» винайшла дружина фінського поета, коли до них мали прийти гості, а в хаті практично нічого не було. Їй треба було швидко приготувати якесь частування. І вона його зліпила з чого було: крихт вчорашніх коржів, родзинок, вʼязкого варення”, — розповів він.
За його словами, картоплю почали готувати в радянському союзі у 20-х роках по тій же причині, але відсутність продуктів була не такою точковою, як у фінки.
Євген Клопотенко шкодує, у багатьох ці солодощі досі асоціюються з радянським дитинством, і люди готують їх у такому контексті.
Photo credits: Facebook Євген Клопотенко
Читайте також:
У Мінагрополітики обговорили допомогу аграріям з деокупованих територій Херсонщини
Штучний інтелект навчився виявляти підроблене вино
McDonald’s покращив рецепт легендарного бургера Біг Мак
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi