пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Редакція PostEat підготувала добірку цікавих та різних гастро-подій, які відбудуться у Києві в останні календарні дня літа з 23 по 31 серпня 2024 року.
Смачні зустрічі з локальними смаками на терасі ресторану “Глек”, вишукані французькі бестселери від Head Chef ресторану BEEF Ксенії Амбер, дегустація відбірних житніх віскі у супроводі цікавих історій від Тимура Дорофеєва в барі “БарменДиктаті”, звана вечеря з улюбленими стравами Назарія Яремчука в ресторані “Канапа” — додавайте у календар та не забувайте відвідати подію, яка зацікавить вас найбільше!
Зустрічі на терасі та День Незалежності на терасі ресторану “Глек”
Де: вулиця Велика Житомирська, 6
Коли: 24 серпня (субота) з 14:00 до 22:00
Ресторан сучасної київської кухні «Глек» знаходиться в історичному центрі столиці. Заклад дотримується принципів міжнародної філософії Slow Food, яка підкреслює необхідність збереження національних і регіональних кухонь та підтримки локальних виробників. В «Глеку» страви готують саме з продуктів, вирощених на фермерських господарствах або виготовлених у невеликих місцевих виробників, які знаходяться поруч із містом.
В День Незалежності всіх гостей пригощають кавунами з Київщини, а шеф Андрій Северенчук приготує святковий пиріг Незалежності. До страв наливатимуть Сікеру від “Медового Спасу” з Броварів під живу музику київських музикантів, а кухар Ніна наварила варення і цукатів. Тож беріть свою баночку варення і приходьте мінятися.
Також можете вже планувати візит до Глеку й 30 серпня (п’ятниця) — на терасі відбудеться кавунова вечірка: готуватимуть коктейлі та страви з кавунів Київщини з Яблунівки під живу музику київських музикантів.
Вартість: вхід вільний, бронювання за посиланням
Майстер-клас від Ксенії Амбер: французький вікенд
Де: вулиця Шота Руставелі, 11
Коли: 25 серпня (неділя) о 14:00
В ресторані BEEF вважають, що ці спекотні дні створені для натхнення: щоб пити вино у шато десь на Сен-Тропе або в апельсинових садах Ментони. Або за common table ресторану BEEF — і готувати французькі бестселери разом з Head Chef Ксенією Амбер.
Меню французького вікенду: рієт з копченої форелі, французький стейк тартар з french fries, салат нісуаз, філе-міньйон з трюфельним соусом та морквою конфі.
Вартість: 2700 грн, придбати квиток
Міцна дегустація житніх віскі в барі “БарменДиктат”
Де: вулиця Хрещатик, 44
Коли: 29 серпня (четвер) о 19:00
10 ювілейна дегустація від спільноти Drinksetter та її редактора Тимура Дорофеєва відбудеться в барі “БарменДиктат”. Цього разу на дегустації будуть представлені зразки житніх віскі та Manhattan — коктейль із «великої шістки» Девіда Емб’юрі, який за класикою готують саме на житньому віскі. Як і завжди, дегустація супроводжуватиметься конферансом від Тімура Дорофеєва, а також включатиме холодні та гарячі закуски від BarmanDictat.
Вартість: 1500 грн, придбати квиток
Звана вечеря просто неба від шефа Євгена Клопотенко
Де: Пейзажна алея
Коли: 29 серпня (четвер) о 19:00
В останні дні літа на Пейзажці команда ресторану «100 років тому вперед» на чолі з Євгеном Клопотенком повторить свою особливу київську звану вечерю. Подія відбудеться просто неба поруч із Десятинною церквою, у місці, де зароджувався Київ.
Гостей дивуватимуть сімома стравами від шефа. Зокрема, у меню: ферментовані білі гриби з сиром із конопляного молока, крем з баклажанів зі шкварками з гольця-риби і карамеллю з сіна, ковбаса з дичини зі смаженою капустою і морозивом з кисляку. А також — українські вина та коктейль від бар-леді Марії Віндзор.
До всього, команда долучається до ініціативи ГО VATRA, котрі збирають 1 мільйон гривень для 8 полку ССО. Тож частина коштів з продажу квитків, а також «бойові» в закладі будуть переказані на цей збір.
Вартість: 3500 грн, придбати квиток
Звана вечеря з улюблених страв Назарія Яремчука в ресторані “Канапа”
Де: Андріївський узвіз, 19А
Коли: 30 серпня (п’ятниця) о 19:00
Шеф-кухар ресторану «Канапа» Іван Панчук запрошує на звану вечерю з улюблених страв Назарія Яремчука. Спеціальне меню за рецептами дружини Назарія Дарини розроблене у колаборації з фільмом “Яремчук. Незрівнянний світ краси”. В меню вечері — 5 страв за рецептами дружини Назарія Дарини Яремчук. У кожну страву шеф-кухар Іван Панчук додав трохи історії і назвав піснею з репертуару Яремчука — щоб “гості смакували і наспівували пісні, на яких виросли”.
Отож, у меню вечері: “Гай, зелений гай” (вершкове масло з квітучими травами, подають з карпатськими сирами, гострим абрикосовим лекваром та хлібом); “Я піду в далекі гори” (юшка з лісових грибів з домашньою локшиною та капсульованою сметаною); “Стожари” (борошняно-картопляні кнедлі із копченим соусом та шкварками. Подаємо із сметанним мусом); “Червона рута” (крокети з куркою та лісовими грибами на мусі з печеного буряка та солодкого перцю, подають з сирним соусом і молекулярним хріном); “Запроси мене у сни свої” (горіховий торт із лавандовим морозивом та шипшиновим гелем).
Вартість: 990 грн, придбати квиток
Cork Dork в BEEF: про вино від шеф-сомельє BEEF Дмитра Саприкіна
Де: вулиця Шота Руставелі, 11
Коли: 30 серпня (п’ятниця) о 19:00
У BEEF відбудеться одразу дві премʼєри – знайомство з новим шеф-сомельє та презентація нового формату винних івентів. Cork Dork буквально означає – схиблений на вині. Дмитро Саприкін у ресторанному бізнесі вже 20 років, провів понад 1000 подій з вином: від дегустацій до лекцій та майстер-класів. Володар нагород від Wine Spectator та Gambero Rosso. Віце-чемпіон конкурсу сомельє 2016 року та член правління Асоціації Сомельє України.
30 серпня Дмитро познайомиться та познайомить з добіркою своїх фаворитів: від петнату до чарівного зілля, серед позицій: PetNat, MyWine, Ukraine; Riesling, Dönnhoff, Germany; Chenin Blanc, Lievland, USA; Rkatsiteli Qvevri 18, Papari Valley, Georgia; Old Wine Zinfandel, Gnarly Head, USA; Ruta, Ukraine. І закуски від BEEF, звісно.
Вартість: 1500 грн, придбати квиток
Головна фото: wu yi on Unsplash
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi