Гастро-події в Києві 7 - 10 грудня: «Зимова Країна» на ВДНГ; дегустація «Всім – шампанського! Або вже час святкувати» у барі Who&Why. Drinkery; вечеря «Вишукана Київщина» у ресторані «Глек» - PostEat

пошук

Гастро-події в Києві 7 - 10 грудня: «Зимова Країна» на ВДНГ; дегустація «Всім – шампанського! Або вже час святкувати» у барі Who&Why. Drinkery; вечеря «Вишукана Київщина» у ресторані «Глек»
07-12-2023 0 1082

Редакція PostEat підготувала добірку цікавих гастро-подій, які відбудуться в Києві 7 — 10 грудня та анонс подій, які відбудуться на наступному тижні.

Теорія і практика: страви та декор різдвяного столу в Avangarden Gallery. food&wine

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений GALLERY. FOOD & WINE (@avangarden_kyiv)

Де: вулиця Січових Стрільців, 23а; Avangarden Gallery. food&wine; Київ.

Коли: 9 грудня. Початок о 16:00.

Це буде лекції про важливе: гастрономію Різдва. Учасники зможуть дізнатися стародавні звичаї та традиції святкового столу на Святвечір та продегустують кутю з різних регіонів.

Спікери поділяться рецептами та особливостями приготування різдвяних страв, розкажуть про власні секрети, щоб оживити традицію і наповнити своє свято сенсом.

Вартість: 1800 грн. Забронювати місце можна за посиланням.

Резиденція Святого Миколая у Великій лаврській дзвіниці

Де: вулиця Лаврська, 13 к.81, Київ.

Коли: до 25 грудня.

У самому серці Києво-Печерської лаври у Великій лаврській дзвіниці відкрилась Резиденція Святого Миколая, яка працюватиме до 25 грудня 2023 року.

Всі охочі зможуть не лише написати листа Святому Миколаю, а й випробувати чарівну силу арки бажань, ставши під нею і загадавши свої найзаповітніші прагнення. Також відвідувачам Резиденції вдасться зустрітися зі Святим Миколаєм та зробити фото на згадку.

Водночас можна оглянути різдвяно-новорічні витвори митців Національної спілки художників України, Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука, оригінальні твори Асоціації майстрів клаптикового шиття України (Ukrainian Quilter’s Association) та зворушливі дитячі малюнки художньої студії «Маленький принц».

Резиденцію буде відкрито щосуботи та щонеділі, а також 19 та 25 грудня з 11:00 до 16:00, середа-п’ятниця (за попереднім замовленням). Відвідування груп – за попереднім замовленням (з середи до п’ятниці). Телефонувати за номерами: (044) 406-63-59; 406-63-66; 050-276-00-94.

«Зимова Країна» на ВДНГ

Де: проспект Академіка Глушкова, 1, ВДНГ, Київ.

Коли: 9 грудня — 17 березня.

Уже 9 грудня на ВДНГ розпочне роботу «Зимова Країна» – різдвяна локація, яка дев’ятий рік поспіль дарує киянам і гостям столиці святковий настрій. Цього разу проєкт запускається під гаслом «Поділись світлом» – і це не тільки про можливі блекаути й взаємодопомогу фізичну, а й моральну, адже нині ми маємо ще більше підтримувати одне одного.

У центрі ВДНГ традиційно запрацює ковзанка площею 2500 кв. м, яка дивуватиме гостей новим фантазійним оформленням. Біля центрального входу розмістяться різдвяний ярмарок, святкова ялинка, Венеціанська карусель і колесо огляду, а ближче до ковзанки – великий фуд-корт зі стравами на грилі, улюбленим фаст-фудом, солодощами й ароматними пряними напоями. Поласувати чимось смачненьким можна буде і в закладах на території, серед яких Coffee Lover, HayLoft 2.0, «Білий налив», БПШ, DOT 2, Biologist, піцерія-бар «Бабак», KVITKOVA.Оранжерея, KITCHEN&GARDEN. Познайомитися із Зимовою країною ближче можна буде, покатавшись на Північному експресі – екскурсійному паровозику.

До павільйону №2 повертається «Різдвяна Фабрика Мрій» – казкове містечко, де ельфи виготовляють чарівні ялинкові кульки зі скла та здійснюють мрії. Зовсім поруч, у павільйоні №1, на гостей чекатиме ще одна знайома локація – «Диносвіт» із великими аніматронними моделями динозаврів, які рухаються й гарчать. Санта разом зі своїми помічниками-ельфами зустрічатиме дітлахів та їхніх батьків у павільйоні №9 на святковому шоу. По сусідству можна поринути ще в один чарівний світ – на «Мавка Шоу». Казкова атмосфера пануватиме й на постійних локаціях Експоцентру: в Оранжереї, Музеї науки, на тропічній фермі «Планета метеликів» і в Animal Park.

У великому білому шатрі на центральній площі ВДНГ народжується унікальна імерсивна виставка-казка крижаних скульптур «Снігова королева», що об’єднуватиме крижану експозицію та аудіовиставу. Біля Оранжереї можна буде завітати до «Illuminarium. Магія світла» – великої експозиції, яка складається з яскравих ілюмінованих інсталяцій. А Universum Hall у павільйоні №6 презентує насичену концертну програму. Серед іншого заплановано благодійні джазові й симфонічні вечори на підтримку ЗСУ (5 ОШБр), а також різдвяні музичні шоу для малечі та дорослих.

У святковий період, з 27 грудня по 7 січня, на центральній площі ВДНГ біля ялинки можна буде побачити Фольклорно-етнографічну виставу, яку вперше покажуть саме в цьому сезоні.

Вхід вільний.

Дегустація вина: «Іспанія — від Канарських островів до Біерсо»

Де: Музейний провулок 4; ресторан «San Paolo»; Київ.

Коли: 9 грудня. Початок о 18:00.

Для дегустації організатори підготували 9 неперевершених зразків з різних куточків Іспанії.

“Наша подорож почнеться з регіону Біерсо відомого старими виноградниками та автохтонними сортами, які ми й будемо дегустувати;

продегустуємо унікальний автохтон з регіону Сьерра де Саламанка;

спробуємо неперевершений та несподіваний зразок майже з підніжжя вулкана Тейде, що з острова Тенерифе;

завітаємо до одного з найстаріших регіонів Іспанії — Наварра та спробуємо один з найбільш елегантних моносортів;

продегустуємо унікальний бленд з виноробні що має своє захищене географічне найменування;

відчуємо всю аристократію Ріохі та віртуально відвідаємо найважливішу частину регіону;

про Рібера дель Дуєро можна говорити багато, але краще відчуті всю міцність відомого іспанського регіону у своєму келиху, що ми і будемо робити;

завершимо дегустацію солодкими смаками сонячної Андалусії”, — розповідають організатори.

По сортах гості спробують: Руфете Бланко, Паломіно, Донья Бланка, Годейо, Лістан Бланко, Мармахуєло, Педро Хіменез, Малвасія, Форастера Гомера, Гуал, Віхаріего Бланко, Менсія, Гарнача, Грасіано, Тінто Фіно, Каберне Совіньйон, Сіра, Мерло, Петіт Вердот, Темпранійо.

Вартість: 1 600 грн. У дегустацію включено дегустаційний сет та коментована дегустація від винного експерта. Гастрономічний супровід кожен зможе замовити за бажанням та на свій смак. Для бронювання місць можна написати у приватні повідомлення Wine Events Agency або вернутись за телефоном: +380503113443.

Christmas Intermezzo у коворкінгу Generator

Де: вул. Грушевського, 3; коворкінг Generator; Київ.

Коли: 9-10 грудня. З 11:00 до 19:00.

На заході будуть представлені різдвяні подарунки від більш ніж 50 кращих проєктів, селекція знахідок з Нью-Йорка, Берліна, Парижа та Копенгагена, різдвяний вінтаж та все для святкових аутфітів. Під час вікенду — дегустації шампанського, чайні церемонії, talk-шоу від проєкту “Ебаут” та топових спікерів з креативної сфери.

Вартість: 300 грн за день. У вартість квитка входить відвідування лекцій, дегустації та бонуси від партнерів.

Майстер-клас з виготовлення соєвих парфумованих свічок у ресторані індійської кухні Himalaya

Де: вулиця Велика Васильківська, 80; ресторан індійської кухні Himalaya; Київ.

Коли: 10 грудня. Початок о 12:30.

Що чекає на учасників майстер-класу?

  • Самостійно з нуля зроблять свою свічку;
  • познайомляться зі співвласницею Teplo Candle
  • дізнаються цікаві факти та історію свічок;
  • надихаюча атмосфера в автентичному закладі Himalaya;
  • традиційний індійський чай Масала.

Вартість: 899 грн. Для бронювання потрібно написати в особисті повідомлення закладу в Instagram.

Дегустація «Всім – шампанського! Або вже час святкувати» з Інною Петрух

Де: вулиця Ярославів Вал, 21а/20; Who&Why. Drinkery; Київ.

Коли: 10 грудня. Початок о 16:30.

«Шампанське завжди вважалося вишуканим вином, і підняти келих цього напою, наповненого чарівними бульбашками, традиційно означає, що вам є що відсвяткувати. Вже час готуватися до новорічних свят та намагатися віднайти той самий святковий настрій, а це найкраще вийде з келихом справжнього шампанського.

Маленькі винороби, різні стилі, різні сорти винограду, унікальні виноградники Гран крю та Прем’єр крю, різні роки врожаю – пропонуємо осягнути розмаїття смаків шампанського в колі друзів та затишної атмосфери Ху», – розповідають організатори.

Дегустаційний сет вечора:

  • Valentin Leflaive Champagne Blanc de Blancs Extra Brut 2017;
  • Andre Jacquart 1er Cru Blanc de Blancs Brut NV;
  • Pierre Trichet La Puissance 1er Cru Blanc de Noirs Brut NV;
  • AR Lenoble Blanc de Blancs Grand Cru Chouilly 2012;
  • Bruno Paillard Blanc de Blancs Grand Cru 2012;
  • Tarlant La Vigne d’Or Blanc De Meuniers 2004.

Вино будуть подавати під закуски від шеф-кухаря Who&Why. Drinkery. 

Гідом у винній мандрівці за традицією стане шефиня-сомельє Le Silpo Інна Петрух.

Вартість: 1600 грн. Купити квиток можна зробивши донат на банку.

Вечеря «Вишукана Київщина» у ресторані «Глек»

Де: вулиця Велика Житомирська, 6; ресторан «Глек»; Київ.

Коли: 10 грудня, початок о 18:00.

Вечеря «Вишукана Київщина» – несподіваний пейрінг кращих зразків вин Київщини та страв з використанням продуктів виробників Київщини. Збирають всіх, хто розділяє філософію Slow Food, членів мережі та тих, хто хоче дізнатися про неї більше.

В програмі вечора:

  • зустріч гостей вітальним келихом ігристого з Київщини;
  • надзвичайно цікаві знайомства з новими продуктами і виробниками;
  • авторська вечеря і дегустація вин;
  • душевні посиденьки.

Вартість: дегустація 3 вин — 1200 грн; дегустація 5 вин — 1700 грн. Квиток включає благодійний внесок на розвиток мережі — 150 грн. Бронювання місць та додаткова інформація за телефоном: +380983771100.

7-день народження Podil East India Company

Де: вулиця Межигірська, 9, ресторан-бар Podil East India Company, Київ.

Коли: 11 грудня, початок о 19:00.

Ресторан-бар Podil East India Company 11 грудня запрошує відсвяткувати сьомий день народження закладу разом з ними. За баром будуть міксувати Адам Ховелл та Ніна Антощенко.

Гастро-вечеря з дегустацією віскі «THE GLEN GRANT» у стейк-хаусі Sam’s

Де: вулиця Жилянська, 37; Sam’s Steak HouseКиїв.

Коли: 13 грудня; початок о 19:00.

Головні особливості та факти про whiskey THE GLEN GRANT:

  • Перший шотландський бренд, що вийшов на світовий ринок.
  • Топ 10 найпопулярніших віскі у світі.
  • Номер 1 в Італії у категорії солодовий віскі.

У програмі вечора 5 цікавих релізів у супроводі авторських страв від шеф-кухаря Sam’s Steak House Сергія Дзюбенко:

  • Glen Grant Arboralis та ростбіф з трюфельним соусом та смаженими карамелізованими печерицями.
  • Glen Grant 10 Y.O. та м’який козиний сир з медом, запечений у корі з хліба та фісташками.
  • Glen Grant 12 Y.O. та курячий паштет з дробленим кеш‘ю.
  • Glen Grant 15 Y.O. та в‘ялений  інжир зі смаженим сиром на грилі
  • Glen Grant 18 Y.O. та каремельно-горіховий торт з ліщиною

Спікер вечора: бренд-амбасадор Камарі Україна, бар-менеджер та партнер Hendrick’s bar та True Burger Bar Надір Кучкаров.

Вартість: 2000 грн. Забронювати квиток можна за номером: +380675011395. 

Photo credits: Facebook Національний заповідник Києво-Печерська лавра; ВДНГ; Instagram kyivness; Instagram himalayakyiv; Facebook Who&Why. Drinkery; Facebook Глек • ресторан сучасної київської кухні; Facebook Podil East India Company; Facebook Sam’s Steak House; Instagram wine.events.agency

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi