Гастро-події в Києві та Львові 6-8 жовтня: «Містична пʼятниця» в ресторані «Kattegat», фестиваль українських вин Brave Wine, гастрономічний pop-up на «Житньому ринку» - PostEat

пошук

Гастро-події в Києві та Львові 6-8 жовтня: «Містична пʼятниця» в ресторані «Kattegat», фестиваль українських вин Brave Wine, гастрономічний pop-up на «Житньому ринку»
05-10-2023 0 1923

Редакція PostEat підготувала добірку цікавих гастро-подій, які відбудуться в Києві та Львові 6-8 жовтня та анонс подій, які відбудуться на наступному тижні.

«Містична пʼятниця» в скандинавському ресторані «Kattegat»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: скандинавський ресторан «Kattegat», вул. Шота Руставлелі, 15 — орієнтир за драккарами, Київ.

Коли: щопʼятниці, 18:00 — 22:00.

Гостей у скандинавському ресторані «Kattegat» пригощатимуть авторськими стравами, які куштували мужні вікінги та їхні прекрасні музи, і коктейлями з 9 світів, які за своїм ступенем пʼянкості познайомлять Вас із кожним з ним.

Атмосферою містики гості зможуть насолоджуватись в супроводі живої етнічної музики від гурту «ЯРРА».

Сміливців вражають підказками рун та грою із власною фортуною: для тих, хто бажає дізнатись, який «Хід долі» вона для Вас підготувала.

Забронювати столик можна заздалегідь за номером: +380682416317 або на сайті.

Вечеря «Морепродукти та ігристе» у «Сільпо»

Де: Дніпровська набережна, 12, ТРЦ River Mall, Київ.

Коли: 7 жовтня. 17:00 — 19:00.

7 жовтня в «Сільпо» в ТРЦ River Mall відбудеться вечеря «Морепродукти та ігристе». Гостям розкажуть про море та його гастрономічну красу, а також про ігристе як ідеальний пейрінг до риби й морепродуктів.

На вечері буде 6 страв і 6 ігристих вин до них. 

Вартість: 1500 грн. Придбати квитки можна за посиланням.

Коміки, булочки, фільтр та благодійність

Де: вул. Мечникова 5, Київ.

Коли: 7 жовтня. Початок о 12:00.

Орієнтир — класна кольорова тачка з багажника якої продають випічку від інклюзивної пекарні Good bread і розливають фільтр від Blur Coffee Shop. Також там будуть коміки та комікеси “Підпільного”.

На івенті будуть збирати кошти для Громадської організації Azov One на потреби бригади «Азов».

Зустріч памʼяті Андрія Гудими. Смакувати життя, попри все: «69 спецій для Серця»

Де: вул. Старознесенська, 24-26, територія !FESTrepublic, Львів.

Коли: 7 жовтня. Початок о 14:00.

Андрій Гудима — майстер, батько, воїн світла, який прагнув ділитися зі світом знаннями і любов’ю до всього. Автор не встиг побачити власну книгу «69 спецій для Серця», віддавши за свою країну життя. Життя, яке надзвичайно любив. У суботу, 7 жовтня, о 14:00 усіх запрошують приєднатись до зустрічі пам’яті Андрія Гудими. Будемо говорити про смак до Життя, книгу «69 спецій для Серця» та спогади, що тримають, попри все.

Учасники розмови: Олекса Гудима, Юлія Гудима, Мар’яна Савка, Світлана Фесенко; модераторка – Катерина Ісаєнко.

Подія відбудеться у межах фестивалю Coffee, Books & Vintage Festival – на території !FESTrepublic.

Вартість квитків на фестиваль: від 250 грн. Придбати квитки можна за посиланням.

Фестиваль Coffee, Books & Vintage

Де: вул. Старознесенська, 24-26, територія !FESTrepublic, Львів.

Коли: 7 — 8 жовтня.

Coffee, Books & Vintage — це подія про кавову культуру, книжки, вінтаж і новинки індустрії.

На локації !FEST Republic зберуться люди, що закохані у каву, ресторанний бізнес, читання, розвиток і нетворкінг.

“Посиденьки за доброю кавою, кавові чемпіонати, ціннісні розмови, книжковий ярмарок, гарні вінтажні цікавинки для інтер’єру – це все на вихідні 7-8 жовтня на території !FESTrepublic”, – розповідають організатори.

Вартість квитків на фестиваль: від 250 грн. Придбати квитки можна за посиланням.

Фестиваль українських вин Brave Wine

Де: вул. Князів Острозьких, 8 (поруч з м. Арсенальна), територія бару Вогник та клубу Arsenal XXII і територія навколо, Київ.

Коли: 7-8 жовтня.

У Києві пройде фестиваль українських вин Brave Wine. Фестиваль запрошує провідних українських виноробів, щоб кияни змогли скуштувати вина нового сезону та витримані старі вінтажі, також частиною фестивалю стане виставка «Нерозказана історія українського виноробства».

В рамках фестивалю також будуть 20 провідних українських виноробень нової хвилі з різних регіонів України, безкоштовні дегустації на стендах учасників та Школа вина з лекціями та дегустаціями (відвідування входить у вартість квитка). Частиною фестивалю також стала ініціатива збору київського винограду, щоб зробити перше київське вино. 

Серед виноробень, які будуть представлені цього року:

  • Київська область: Vino Demidi, Biologist, Cassia, Cikera.
  • Одеська область: Shabo, Фрумушика-Нова, Bolgrad, Villa Tinta, Stoic Winery, My Wine, 46 Parallel, Leleka Wines, Aznauri, Вина Владислава Закревського.
  • Львівська область: Axis Wine.
  • Тернопільська область: Father’s Wine.
  • Вінницька область: Вина Георгія Самсонюка.
  • Закарпатська область: Stakhovsky Wines, Вина Ковача, Cotnar.

Вартість квитка без келиха на 1 день:

  • Передпродаж — 200 грн;
  • В день заходу — 250 грн.

Вартість квитка з келихом на 1 день:

  • Передпродаж — 350 грн;
  • В день заходу — 400 грн.

Придбати квитки можна за посиланням.

Другий гастрономічний pop-up на Житньому ринку від Євгена Клопотенка

Де: Житній ринок (вул. Верхній Вал, 16), Київ.

Дата: 7-8 жовтня. 11:00 — 21:00.

7-8 жовтня шеф-кухар Євген Клопотенко вдруге збере фермерів, крафтових виробників та зірок на гастрономічному pop-up “Кий. ШЕФ. Хорив” на Житньому ринку.

Мета заходу — повернути життя на Житній ринок, зробити його активним центром гастрономічного та культурного життя столиці.

“Житній має стати майданчиком з комфортними місцями для українських виробників та фермерів, а також простором з якісною українською їжею”, — наголошує Євген Клопотенко. 

На гостей події очікують:

  • Фермери та крафтові виробники з усієї України;
  • Точки з їжею та напоями — як на сучасних європейських ринках;
  • Алея зірок — готують та пригощають відомі українці, а гроші ідуть на благодійність;
  • Імпровізована гастрономічна сцена із зірковими кулінарними батлами;
  • Музичні виступи;
  • Освітня зона від української асоціації спільнот міжнародного руху Slow Food.

Вартість: від 300 грн на один день. Квитки на подію можна придбати за посиланням.

Осінній ярмарок у ресторані «Прага»

Де: проспект Академіка Глушкова, 1, ВДНГ, Київ.

Дата: 7-8 жовтня. 12:00-18:00.

Ресторан “Прага” на ВДНГ запрошує доєднатись до щорічної традиції та зустріти оксамитовий сезон разом під різнобарвними кронами на осінньому ярмарку. Алеї навколо озера на два дні перетворяться на ярмарок українських крафтярів з авторськими товарами, галерею українського живопису та фудкортом.

З 12:00 до 18:00 на гостей чекають:

  • концерт Angy Kreyda;
  • алея виробників з книгами, прикрасами, свічками, керамікою, предметами інтер’єру, іграшками;
  • творча алея українських митців;
  • фудкорт від ресторанів мережі Table Talk — «Прага», Montecchi Capuleti та Marlin;
  • майстер-класи для дітей з розпису глиняних фігур та виготовлення свічок;
  • анімація, батут та квест для дітей;
  • казкові фотозони;
  • DJ, ведучий та фотограф.

Вхід: безкоштовно.

Wine Talks у ресторані BEEF за участі Романа Рємєєва та Олександра Прохорова

Де: вулиця Шота Руставелі, 11; BEEF meat&wine; Київ.

Коли: 12 жовтня. Початок о 19:00.

Шеф-сомельє Goodwine, автор телеграм каналу «Некисло»та власник титулу «Кращий український сомельє» 2015 Роман Рємєєв та шеф-сомельє BEEF Олександр Прохоров візьмуть участь у Wine Talks у ресторані BEEF

Головною темою зустрічі 12 жовтня за білим баром BEEF стануть органічні вина. Шеф-сомельє закладу Олександр Прохоров розкаже про здобутки органіки в Чилі, а Роман — Іспанії.

У кращих традиціях гості скуштують біле, червоне та Secret Wine.

Вартість: 1200 грн. Придбати квитки можна за посиланням.

Photo credit: Kattegat; Сергій Клімов; Facebook Сільпо; Facebook Видавництво Старого Лева; Instagram coffee.books.vintage; надані командою Євгена Клопотенка; надані рестораном «Прага»; Facebook BEEF meat&wine

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi