Грузинські ресторани в Києві: нові заклади та знайомі локації - PostEat

пошук

Грузинські ресторани в Києві: нові заклади та знайомі локації
16-06-2023 0 4042


Грузинські ресторани в Києві не втрачають своєї популярності вже багато років, і це не дивно, адже в них є все, що потішить душу та смакові рецептори: соковиті хінкалі, мегасирні хачапурі, пікантні люля-кебаби та ароматні шашлики, терпке вино і душевна атмосфера. Редакція PostEat вирішила нагадати вам про улюблені заклади грузинської кухні та розповісти про кілька нових локацій у столиці.

МАМА МАНАНА

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. В. Васильківська, 44; вул. Г. Кірпи, 5Б; вул. Нижній Вал, 23; вул. Прорізна, 22; вул. Васильківська, 100А; пр-т Володимира Івасюка, 14Г.

Бюджет: ₴₴

Страви: хачапурі по-аджарськи – 230 грн, хабізгіна по-пшавськи – 185 грн, хінкалі з індичкою та житнім борошном – 180 грн/4 шт.,шурпа – 185 грн, салат глехурі з курячою печінкою – 255 грн, люля-кебаб з телятини з печерицями – 296 грн.

Деталі: грузинська кухня, сезонні страви в меню, атмосферний інтер’єр, широкий вибір хінкалі і хачапурі, тоне-меню, доставка, формат take away.

«МАМА МАНАНА» — перша мережа хачапурних в Україні, зараз в Києві працює 6 ресторанів. Інтер’єр закладів створює затишну атмосферу завдяки стильному декору. Меню «МАМА МАНАНА» базується на стравах грузинської кухні. Тут подають хінкалі, харчо, пхалі та чкмерулі, м’ясні страви з печі тоне, але акцент робиться на хачапурі, у меню їх понад десяток видів. Окрім класичних позицій по-аджарськи, по-мегрельски та по-імеретинські, є варіації хабізгіна по-пшавськи з сиром, картоплею та топленим маслом, хачапурі з жульєном, квеліс сахлі з 4 сирами та метевзе зі слабосолоним лососем.

МАМÓ

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Саксаганського, 109/20; вул. Велика Васильківська, 63

Бюджет: ₴₴.

Страви: ідеальний салат з полуницею – 230 грн, сванурі капелюшки – 185 грн, хінкалі З сиром сулугуні та м’ятою – 116 грн/4 шт., трюфельний хачапурі – 265 грн, люля з баранини з пряним кус-кусом – 215 грн, «А ось і лосось!» — 390 грн.

Деталі: грузинська кухня, сучасні рецепти, стилізований інтер’єр, кілька зал, частково відкрита кухня, тоне-меню, дегустації вин, вина побокально, безкоштовна доставка, підготовлені страви для пікніку, резерв столів.

«МАМÓ» — ресторани нової грузинської кухні в центрі міста. Інтер’єр закладів сучасний, виконаний в теплих тонах і доповнений цікавими дизайнерським світильниками. Зараз ви можете обрати столик на літній терасі. В меню різноманітні закуски та салати, хінкалі, хачапурі та м’ясо з печі тоне. З новинок — ідеальний салат з полуницею, люля з баранини з пряним кус-кусом та запечений лосось в маринаді з світ-чилі та ароматного часнику з додаванням свіжого міксу салатів, на подушці з полуничного тар-тару.

Мацоні

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: бульвар Ігоря Шамо, 1/5

Бюджет: ₴₴.

Страви: баклажанові рулетики з горіхами – 154 грн, чихіртма – 128 грн, запечені хінкалі під сиром сулугуні – 189 грн, запечена бараняча рулька з овочами – 518 грн, люля з телятини – 205 грн, хачапурі на грилі – 198 грн.

Деталі: грузинське кафе-сироварня, знаходиться на Русанівці, сири для хачапурі готують в ресторані, страви на грилі, чача і настойки, дитяча кімната, доставка, тераса, працює щодня з 12:00 до 22:00.

Грузинське кафе «Мацоні» — справжня частинка щедрої грузинської душі в українській столиці, яка за роки роботи закохала у свій затишок та гостинність сотні гостей. У «Мацоні» відкрита кухня, і гості можуть спостерігати, як кухарі готують національні страви Грузії в палаючому серці закладу — на тандирі, мангалі і в дров’яній печі. Душею «Мацоні» є власна сироварня, де щодня виготовляються класичні та авторські сири сулугуні та імеретинський. Гастрономічний секрет незабутніх смаків страв у «Мацоні» — вдале поєднання грузинських традицій та класики. Смакувати соковиті хінкалі, ніжні сирні хачапурі, традиційні м’ясні страви та різноманіття шашликів у супроводі яскравих вин запрошують щодня з 12:00 до 22:00, резерв столу за номером +380501082838.

Miminoshi

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. М.Задніпровського, 13; проспект Правди, 47 (ТРЦ Retroville)

Бюджет: ₴₴

Страви: хінкалі з сиром та зеленю – 120 грн/4 шт., хачапурі міміноші для компанії – 250 грн, кубдарі з мясом та овочами – 150 грн, гебджалія – 130 грн, печериці смажені з сулугуні – 110 грн, сациві – 130 грн, люля кебаб з баранини – 110 грн/100 г.

Деталі: ресторан грузинської кухні, страви на мангалі, сніданки з 11:00 до 12:00, понад десять видів хачапурі, напівфабрикати, торти на замовлення, власна консервація, дитяче меню, резерв столів.

Другий ресторан грузинської кухні Miminoshi нещодавно відкрився в ТРЦ Retroville на Виноградарі. Перший Miminoshi працює на Печерську вже кілька років. У меню ресторану — хінкалі з різноманітними начинками, понад 10 видів хачапурі, а також страви на мангалі. Також страви із закладу можна замовити з доставкою. Окрім цього, в Miminoshi пропонують заморожені напівфабрикати, торти на замовлення та власну консервацію.

«Мерані»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Центральна, 15 (Осокорки)

Бюджет: ₴₴

Страви: аджапсандал — 185 грн, гебжалія — 175 грн, шурпа — 160 грн, курча чкмерулі — 225 грн, печериці запечені під сиром в кеци — 180 грн, хачапурі по-мегрельски — 190 грн, хінкалі мікс телятина та свинина – 35 грн/1 шт.

Деталі: ресторан грузинської кухні, знаходиться на лівому березі біля метро Славутич, два поверхи, відкрита кухня, класичні грузинські страви, страви на вогні, грузинські вина, підходить для банкетів, кейтеринг, резерв столу.

 «Мерані» — новий грузинський ресторан від засновників культового ресторану «Нікала» на Подолі. Новий проєкт на Осокорках відкрила Лані Кіладзе у партнерстві з рестораторкою Вікторією Пархоменко (Klukva&Brukva). В ресторані два поверхи, на першому поверсі облаштована відкрита кухня. Кухнею керує молодий шеф Роман Мирошник, в меню ви знайдете класичні грузинські страви, такі як хачапурі, хінкалі, суп харчо та багато інших. За грузинські вина відповідає компанія «Бадагоні», цікаві позиції в Квеврі від компанії Квеврі KTW. Є домашнє вино з Кахетії.

Gogi

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Івана Мазепи, 3; вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 13; вул. Мала Житомирська, 15А; вул. Івана Мазепи, 3; Дніпровська набережна, 26Д.

Бюджет: ₴₴

Страви: хінкалі з білими грибами – 34 грн/1 шт., телячі мізки обсмажені з цибулею та спеціями – 172 грн, кебаб-рол з куркою – 180 грн, кубдарі з сиром – 225 грн, оджахурі по-телавськи – 245 грн, пхалі – 108 грн, шашлик з телятини – 215 грн.

Деталі: мережа грузинських ресторанів, традиційні страви, страви на вогні, акції, take away, доставка.

Мережа закладів грузинської кухні «Хiнкальня Gogi» має чотири заклади в різних частинах міста: на лівому березі та інші в центрі, ось четверта хінкальня Gogi відкрилася в січні 2023 на Арсенальній. Нова локація готова прийняти та нагодувати одночасно майже сотню гостей. Має три зали – одна з которих чудово підійде для компаній до 20 гостей. У ресторанах пропонують спробувати популярні страви грузинської кухні, а також купити спеції, соуси, джеми, настоянки власного виробництва.

Головна фото: МАМÓ

Фото: Facebook МАМА МАNANA, МАМÓ, «Мацоні», Miminoshi, «Мерані», Gogi

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi