пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Редакція PostEat розпочинає серію матеріалів про заклади в різних частинах Києва, щоб відкрити для наших читачів цікаві ресторанні локації у всіх районах міста.
PostEat-гастрогід на Подолі розпочинаємо з вулиці Хорива. Прогулянку вулицею розпочинаємо з ресторану грузинської та італійської кухонь, далі йдемо в один з кращих винних барів міста, потім завертаємо на бургери, далі на нас чекають ребра та сидр, а завершують прогулянку вулицею Хорива бар з українськими винами та гриль-бар з різноманітними настоянками.
Цікава історична довідка. Як зазначає у виданні «Вулицями старого Києва» українська письменниця, історик, києвознавець Ольга Миколаївна Друг, вулиця Хорива проходить від Верхнього Валу і Житньоторзької площі до Набережно-Хрещатицької вулиці. Вулицю прокладено після великої пожежі 1811 року та перепланування Подолу. Відома вона з початку XIX ст. як Хорева, у 1982 році назву уточнено на Хорива — на честь одного з літописних засновників Києва Хорива, брата Кия, Щека та Либіді.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Хорива, 1/2Е
Бюджет: ₴₴
Страви: баклажани по-грузинськи з волоським горіхом — 95 грн, фокача з копченою макрелью — 105 грн, долма мікс свинини та яловичини з рисом, у листях винограду — 160 грн, піца з грушою та сиром горгонзола — 265 грн, хачапурі з сиром сулугуні на мангалі — 145 грн.
Деталі: ресторан грузинської та італійської кухонь, знаходиться на Подолі, тематичний інтер’єр, два поверхи, страви з дровяної печі, підходить для банкетів, винна карта, компліменти від закладу іменинникам, працює щодня з 11:00 до 21:00.
Ресторан грузинсько-італійської кухні «Мама фокача & папа чача» відкрився зовсім нещодавно у самому серці Подолу. Заклад має італійську дров’яну піч, класну команду та затишну атмосферу. Тут будуть раді й всій вашій родині, і вашим хвостатим улюбленцям, бо заклад pets-friendly. Тут можна спробувати грузинські хачапурі та хінкалі, справжню італійську піцу та фокачу з дров’яної печі, скуштувати шашлик, люля-кебаб або рибу, приготовану на мангалі, та ще багато чого іншого. Також в закладі є гарна традиція — Тато всіх дівчат пригощає лимончелло, а чоловіків — чачею. Для іменинників тут діють вигідні умови на банкет від 700 грн з людини та приємний сюрприз від закладу. Вподобані страви з ресторану ви можете замовити із доставкою через застосунок Bolt food або Glovo.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Хорива, 16/7
Бюджет: ₴₴
Страви: брускета з татакі тунцем — 280 грн, тартар з креветки — 275 грн, карпатська форель з овочевим рататуєм — 520 грн, курча на грилі з картоплею дюшес та чимічурі — 390 грн.
Деталі: один з найкрасивіших винних барів міста, знаходиться на Подолі, інтер’єр створений YOD design lab, співвласник — Олег Кравченко, повноцінне меню, у винній карті зібрані вина з різних країн світу.
Win Bar — один з найкрасивіших винних барів міста, у якому винна карта оновлюється в залежності від сезону. У закладі виводять з карти деякі позиції і доповнюють або розширюють її за рахунок нових цікавих пропозицій, що з’являються в кейсах партнерів. У Win Bar вам запропонують різні класичні вина, а також автохтони, помаранчеві й органічні вина і вина з лімітованих колекцій. До вина пропонують брускети, тартари, різні антипасті, основні страви з м’яса та риби і кілька десертів.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Хорива, 23
Бюджет: ₴₴
Страви: бургер з лососем та хіяши — 349 грн, шаурма з куркою — 199 грн, спагеті з вершково-грибним соусом і куркою діп фрай — 139 грн, брускета з паштетом, рокфором та карамельною цибулею — 159 грн.
Деталі: кафе-бар, американська кухня, сніданки цілий день, вегетаріанське меню, велика пивна карта, поглиблена м’ясна спеціалізація, контактний бар, пивний сомельє, резерв столів, take away.
3b Cafe — це формат пивних закладів, першим в мережі стала саме локація на Подолі. Два зали на 72 та 75 посадкових місць, дизайн в стилі loft, різноманітне меню та 24 пивних крани. В меню сніданки цілий день, вегетаріанські страви, шаурма, стейки та, звичайно, 8 видів бургерів.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Хорива, 25/12
Бюджет: ₴₴
Страви: хумус з курячими сердцями — 179 грн, курячий паштет на солодово-лляному тості з зеленим маслом та карамелізованими сухофруктами в вині — 147 грн, Urban Grill burger — 229 грн, ребра з вогню — 229 грн.
Деталі: стейкхаус та сидрерія, знаходиться на Подолі, належить мережі закладів TL family, м’ясні страви за авторськими рецептами, гриль-меню, сніданки з 10:00 до 12:00, ланчі в будні з 12:00 до 16:00, більше десятка видів сидру, барна карта, коктейльна карта, вино келихами, take away, резерв столів.
Urban Grill meat&cider — бар-сидрерія у самому серці Подолу, належить до мережі TL Family. Заклад розміщений на трьох поверхах, які мають різні концепції. Атмосферний -1 поверх з контактною барною стійкою. В закладі є відкрита 3-х метрова грильова зона з circle-гриль для приготування ребер. Фірмові ребра готуються за авторським рецептом шеф-кухаря, також в меню великий асортимент страв з вогню, до яких можна обрати напій з понад 40 видів сидру.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Хорива 25/12
Бюджет: ₴₴
Страви: м’ясна тарілка – 190 грн, сирна тарілка – 230 грн, дерун по-бельгійські з бужениною – 190 грн, бельгійські вафлі з хамоном – 170 грн, бельгійські вафлі з бананом і нутелою – 170 грн, хумус з авокадо – 140 грн.
Деталі: винний бар, знхаодиться на Подолі, відкритий українською виноробнею «Бейкуш», концепт — вина сімейних українських виноробень, рідкісні та вінтажні вина, мясо від українських фермерів, години роботи: пн-чт з 16:00 до 21:15, пт-нд з 14:00 до 22:00.
Винний бар Artania Bar знаходиться в серці старого міста на Подолі. Бар відкрито виноробнею «Бейкуш» для широко представлення власних вин та вин їхніх колег і друзів. Філософія закладу: розвивати тренд «Buy local», щоб гості купували вина малих сімейних виноробень України з різних регіонів. У закладі можна випити келих або пляшку вина, а також придбати вино із собою за спеціальною ціною. Для поціновувачів вина в Artania Bar представлено колекцію вин «Бейкуш» та рідкісні вінтажні вина, які ніде не можна знайти. До вина пропонують сирні та м’ясні закуски від українських фермерів.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Хорива, 45/24
Бюджет: ₴
Страви: ребра з поросяти — 219 грн, тако з яловичиною — 129 грн, бургер з індчкою — 189 грн, мюнхенські ковбаски з картоплею та капустою — 159 грн, кесаділья з овочами — 119 грн.
Деталі: гриль-бар на Подолі, європейська кухня, кілька десятків видів настоянок, внутрішній дворик, демократичні ціни, ділові обіди (150 грн).
Amigos BAR вже 7 років зустрічає гостей як своїх друзів на Подолі. В закладі знаються на гриль-стравах, зокрема готують шашлик, ребра та креветки і дорадо гриль. Також пропонують бургери, тако, кесаділью, лаваш з сулугуні, мюнхенські ковбаски та сети на компанію. Серед різноманіття настоянок власного виробництва є позиції на бренді, на віскі, на ромі, на текілі, на джині, на абсенті та на горілці.
Фото: Facebook Mama Focaccia & Papa Chacha, Win Bar, 3B Cafe, Urban Grill meat&cider, ARTANIA, Amigos BAR.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi