Ресторани Києва, що спеціалізуються на українській кухні та борщі  - PostEat

пошук

Ресторани Києва, що спеціалізуються на українській кухні та борщі 
19-08-2024 0 1797


У Києві можна знайти безліч ресторанів, які віддають шану національній кухні та головному її символу — борщу. Кожен заклад має свій унікальний рецепт цієї страви, додаючи авторські штрихи та слідуючи традиційним рецептам, що передавались поколіннями. У цій добірці ми розглянемо київські ресторани, де можна насолодитися справжнім українським борщем і відчути смак культури, історії та гостинності, які переплітаються в кожній ложці цієї автентичної страви.

100 років тому вперед | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Володимирська, 4

Години роботи: щодня 10:00-22:00

Дещо з меню: борщ із печі, зі сливовим лекваром, Закарпаття – 235 грн, борщ без м’яса – 205 грн.

Деталі: «100 років тому вперед» — ресторан сучасної української кухні в історичній частині Києва. На першому поверсі закладу зала, оздоблена натуральним дерево, а на другому знаходиться простора світла зала з великими вікнами. Шеф-кухар ресторану Євген Клопотенко разом з командою зібрали старовинні рецепти української кухні та адаптували їх до сучасних трендів, надавши автентичним смакам ще більше вишуканості. В меню ви знайдете борщ без м’яса та борщ із печі зі сливовим лекваром по-закарпаськи.

Остання Барикада | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Майдан Незалежності, 1

Години роботи: щодня з 11:00 до 22:00

Дещо з меню: червоний борщ з копченими вишнями та сушеною грушею — 159 грн, зелений борщ — 149 грн, банош з беконом та будзом — 239 грн, філе форелі з молодим шпинатом — 329 грн, креплики з м’ясом козеняти — 169 грн.

Деталі: «Остання Барикада» — українська гастрономія в самому серці Києва, яка є частиною компанії Gastrofamily Group. Концепція ресторану — культурно-гастрономічний простір, де регулярно проходять концерти, презентації книг, дискусії та виставки. «Остання Барикада» – це музей трьох українських революцій новітнього часу: Студентської Революції на Граніті 1990 року, Помаранчевої Революції 2004 року і Революції Гідності 2014 року. В меню «Останньої Барикади» представлені страви сучасної української кухні, фермерські сири і вино українського виробництва, які ви можете замовити із собою чи скористатись доставкою від Gastrofamily.

Царське село | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Лаврська, 22 (біля Києво-Печерської Лаври)

Години роботи: щодня 10:00-23:00

Дещо з меню: борщ по-царськи — 395 грн, борщ «Родинне застілля» — 985 грн, борщ з куркою та пампушками — 325 грн, голубці закарпатські — 355 грн, котлета по-київськи — 420 грн, деруни з білими грибами — 390 грн, торт “Київський” — 295 грн.

Деталі: Що може бути більшою втіхою, ніж насолоджуватись автентичними стравами української кухні в традиційному українському ресторані? Тоді саме на вас чекають в найстаршому київському ресторані-музеї української кухні “Царське село”. Колоритна атмосфера українського селища, щира гостинність та ідеальні національні страви, приготовлені з локальних продуктів найвищої якості та за збереженими унікальними рецептами.

У великому меню “Царського села” представлено аж три види борщу. Вся багатогранність українських смаків зібрана в особливому “царському” борщі: насичений буряковий колір, ароматний мікс свіжих овочів і ніжне ребро роблять борщ від “Царського села” ідеальним вибором для будь-якої трапези. Для великої компанії приготували особливу подачу борщу «Родинне застілля» — понад літр фірмового борщу на ребрах свинини подають у великій каструлі, з пампушками з жульєном, зеленою цибулею, відбірним сало і сметаною. Крім цього, ви можете скуштувати легкий домашній борщ з куркою та пампушками. Не забули в “Царському селі” й про легендарний солодкий символ столиці — неймовірний торт “Київський”, який тут готують за старовинним рецептом з горіхом кеш’ю. Ви можете обрати шматочок цього вишуканого десерту до чашки кави або замовити цілий торт і вразити ним своїх гостей.

Також в ресторані діє “меню до вашого домашнього столу”, де зібрано найсмачніші готові страви, випічку, торти та навіть напівфабрикати — у вас є можливість в будь-який день та за будь-якої нагоди замовити додому найулюбленіші страви з основного меню “Царського села” та насолоджуватися ними разом з найріднішими. А відчути домашнє тепло і затишок, наповнитись українською гостинністю щодня вас запрошують до “Царського села”.

Первак | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Рогнідинська, 2

Години роботи: щодня 11:00-23:00

Як замовити: за телефоном +380504690086

Дещо з меню: борщ з реберцями або з телятиною — 169 грн, салат з телятиною і моцарелою під соусом бальзаміко — 319 грн, м’ясні закуски по-домашньому — 299 грн, тюлечка пряна з картоплею та цибулькою — 189 грн, фірмові курячі крильця смажені з пікантним соусом — 178 грн.

Деталі: Концептуальна ресторація «Первак» пригощає гостей стравами традиційної української кухні майже 20 років. У ресторані 8 зал з унікальними інтер’єрами, кожна з яких присвячена історичній місцевості Києва та Львова. В інтер’єрі закладу безліч цікавого декору, що відображає український колорит. Зал «Питна Аптека» виконаний в стилі затишного бару з купою домашніх настоянок, а зал «Бібліотека» — це про атмосферу української історії, особливого шарму додають старовинні книги, хитромудрий камін та портрети на стінах. Зала «Старий Львів» подарує подорож до центру старого Львова з затишними столиками, розписами на стелі і маленькими віконцями, які передають дух давніх часів. В меню ви знайдете червоний борщ, який готують з телятиною або з реберцями.

 

SHO | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Мечникова, 18

Години роботи: щодня 10:00-23:00

Страви: борщ на півні – 260 грн, Зелений борщ з яловичиною — 260 грн, деруни з соусом і білими грибами — 390 грн, зрази з грибами — 280 грн, вареники з картоплею та бринзою — 280 грн, голубці — 360 грн.

Деталі: SHO — один з найбільших ресторанів української кухні в країні, відомий своїм лаконічним інтер’єром у стилістиці традиційного українського житла. Головна прикраса інтер’єру двоповерхового ресторану — метрові дизайнерські люстри. В меню закладу зібрані страви з усіх регіонів України, серед яких різноманітні вареники, зрази, риба власного копчення, страви на вогні та пиріжки. Червоний борщ в ресторані готують на півні, а зелений борщ з яловичиною.

Хуторець на Дніпрі | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Набережно-Хрещатицька, 10а

Години роботи: щодня 11:00-23:00

Дещо з меню: борщ червоний – 325 грн, борщ зелений з домашньою куркою – 315 грн, оселедець власного посолу з картоплею — 325 грн, вареники з окунем, ікрою форелі та мусом з пастернаку — 425 грн, домашні голубці із копченим м’ясом в листях молодої капусти — 435 грн.

Деталі: Ресторан «ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі» радує киян та гостей столиці смачними стравами української кухні та затишною домашньою атмосферою вже більше 20 років. В меню ресторану зібрані найсмачніші страви з усіх регіонів України. В меню ресторану зібрані найсмачніші страви з усіх регіонів України — тут готують класичний червоний український борщ та зелений борщ з домашньою куркою. До борщу можна обрати супровід з різноманіття карти сала.

Головна фото: «Царське село»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi