Ресторани сучасної української кухні в Києві: улюблені страви та нові смаки - PostEat

пошук

Ресторани сучасної української кухні в Києві: улюблені страви та нові смаки
24-07-2024 0 3802


Сучасна українська кухня – це гармонійне поєднання автентичних рецептів з новими кулінарними тенденціями. У цій добірці редакція PostEat розповідає про ресторани сучасної української кухні в Києві, де ви зможете насолодитися сучасними інтерпретаціями українських страв. Відчуйте смак України у кожному шматочку – від оригінальних закусок до витончених десертів. Ці заклади не лише дивують вишуканими стравами, але й створюють особливу атмосферу для кожного гостя.

Галушка | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Бессарабська площа, 5

Години роботи: пн-чт, нд 10:00-22:00, пт-сб 10:00-23:00

Бюджет: салати від 115 грн, галушки від 159 грн, десерти від 125 грн.

Дещо з меню: авторська котлета-по київськи — 285 грн, окрошка з копченою куркою — 165 грн, деруни з печерицями та лісовими грибами — 240 грн, салат з бринзою та асорті томатів — 185 грн, полтавські вергуни — 175 грн, ланч «Полтавський» — 175 грн, ланч «Київський» — 195 грн, ланч «Легкий» — 210 грн.

Деталі: «Галушка» — це територія яскравих подій в самому центрі столиці на Бессарабці, яка об’єднує культурний центр та ресторан новітньої української кухні. В інтер’єрі закладу ви знайдете багато цікавих та особливих символів, які неповторно підкреслюють глибоку філософію проєкту — він демонструє через смачні страви повагу до українського коріння і популяризує українську кухню у сучасних проявах.

В будні з 12:00 до 16:00 на вас чекають оновлені ланчі в «Галушці» — три апетитні комплекси, якими ви можете пообідати або зміксувати його на власний смак, поєднавши страви з різних комплексів. Ланч «Полтавський» складається з борщу зі сметаною та галушок «Полтава» з курячим м’ясом, до ланчу «Київського» входять окрошка з копченою куркою та курячий шашлик з картоплею по-селянськи, а в ланчі «Легкий» поєднали вершковий крем-суп з печериць та котлети з лососем і гречото— всі ланчі доповнюються легкими салатами зі свіжих сезонних овочів.

Барна карта «Галушки» вразить вас настоянками власного виробництва, яких вже зараз понад 10 видів: окрім класичних смаків хріновухи та вишнівки, представлені ананасівка, ліщинівка, бананівка, грушівка, абрикосівка та цікавий і романтичний смак «полуничний поцілунок». Освіжитись цього літа в «Галушці» пропонують особливими натуральними квасами за власною секретною рецептурою — спробуйте яблучно-ананасовий та буряково-смородиновий й оберіть свого фаворита.

Prynada | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: проспект Володимира Івасюка, 24

Години роботи: щодня 12:00-22:30

Бюджет: салати від 195 грн, основні страви від 295 грн, десерти від 145 грн.

Дещо з меню: карпачо з томатів та малиною під соусом базилік-цитрон — 195 грн, салат з трьох видів томатів та козиним сиром — 195 грн, деруни зі смаженими лисичками — 255 грн, картопля з беконом і лисичками, запечена під сирним соусом — 295 грн, сом з картоплею та лисичками запечений під соусом бешамель — 365 грн, міні вареники з шовковицями та ванільним морозивом — 225 грн.

Деталі: Prynada Ukrainian Cafe — ресторан актуальної української кухні. Існує величезна кількість іноземних страв, які вже давно можна вважати традиційними для українців. Яскравий приклад — японські суші або італійська паста. Мабуть, кияни їдять їх не менше, ніж жителі Токіо або Риму. Хто скаже, що вони «не наші»? Таким чином, ми говоримо, що в Prynada Ukrainian Cafe готують страви, актуальні для сучасного українця, адаптовані під його смак і спосіб життя.

Prynada — український ресторан для сучасних українців. Без кумівського гумору і «шароварів», без червоних маків та жупанів, проте з культурою, інтелігентною гостинністю і новим поглядом на старі традиції. Меню закладу створене чарівною та натхненною шефинею Санеллою Бабовіч, що філігранно презентує традиційні страви української кухні в елегантній та вишуканій подачі. 

З основного меню варто спробувати бейбі-голубчики з гречкою, карпачо із сала з соусом юдзу та вареники з кроликом у веркшовому соусі з вʼяленими томатами. А зараз шефиня презентує страви з особливого сезонного меню, які треба встигнути скуштувати — карпачо з томатів і малиною під соусом базилік-цитрон, сом з картоплею та лисичками запечений під соусом бешамель, міні вареники з шовковицями та ванільним морозивом.

Полтава | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Князів Острозьких, 8

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00

Бюджет: салати від 185 грн, основі страви від 270 грн, десерти від 170 грн.

Дещо з меню: галушки з солодким перцем із ферми — 255 грн, суп з галушками і яйцем пашот — 185 грн, голубці з яловичиною в грибному соусі — 295 грн, книш Котляревського — 170 грн.

Деталі: «Полтава» — бістро сучасної української гастрономії на Арсенальній, яке відкрили шеф-кухар Євген Клопотенко і співзасновниця компанії «Нова Пошта» Інна Поперешнюк. Дизайн закладу розробили архітектори QQ BURO, інтер’єр оздобили автентичними деталями: глиняними горщиками та опішнянською керамікою. Разом із командою прагнуть створити сучасний гастрономічний бренд — Полтаву. Канонічне м’ясо, галушки, затірки, пундики, квас, а також модерні страви з найкращих локальних продуктів.

Чари | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Ярославів Вал, 23а

Години роботи: щодня з 12:00 до 23:00

Бюджет: закуски від 195 грн, основі страви від 640 грн, десерти від 50 грн.

Дещо з меню: холодець з півня та телятини — 285 грн, малосольні сардинки з молодою картоплею — 255 грн, вареники з картоплею, боровиками і лисичками та грибним соусом — 275 грн, котлета по-київськи з фермерської ципи та картопляне пюре — 395 грн.

Деталі: Київська сучасна ресторація «Чари» — новий концепт про знайому та зрозумілу з дитинства, смачну українську кухню. В Чакрах використовують сучасні техніки в приготуванні страв та максимально залучають локальні фермерські продукти. В меню ви знайдете два види червоного борщу, три види смажених або відварених вареників, форшмак по-київськи, міні-чібереки та деруни, генеральський сало сет та котлетка-бар.

Бавовна | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Князів Острозьких, 8

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00

Бюджет: закуски від 195 грн, основі страви від 350 грн, десерти від 295 грн.

Дещо з меню: дегустаційний сет від Шефа — 2300 грн, гаспачо з малиною та огірками — 195 грн,хрусти з лисичками та яловичиною — 295 грн, чорноморська мідія із смаженим цукіні — 430 грн, десерт » Лісові ягоди з березовим морозивом» — 370 грн.

Деталі: Ресторація авторської кухні «Бавовна» працює неподалік від Арсенальної площі. Власниця та бренд-шеф закладу Альона Смірнова та шеф-кухар Дмитро Кривошап використовують переважно локальні  продукти від українських виробників. В ресторані два поверхи: на 1-му гостей чекає невеликий зал з 6-ма столиками та відкритою кухнею в форматі chef’s table, на 2-му — більш просторий зал з більшою кількістю столиків, арт-об’єктом у форматі коміксу від відомої художниці maliunok, баром та стільцями-гойдалками. Ви можете обрати дегустаційний сет із 6 авторських страв від Шефа, серед яких сом з абрикосовим кошо і малиною, морква в трьох текстурах з йогуртом та диким перцем, судак з капустою кольрабі та салікорнією або замовити вражаючі страви з меню a la cart.

Глек | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Житомирська, 6

Години роботи: пн-пт 09:30-22:00, сб-нд 10:30-22:00

Бюджет: салати від 290 грн, основі страви від 290 грн, десерти від 190 грн.

Дещо з меню: підкопчений сом з ікряним маслом — 250 грн, в’ялена оленина з буряковою мостардою та крекером — 230 грн, холодник з язиком та малосольними огірками — 270 грн, рожева форель з Київської області з молодими цукіні та патісонами і йогуртом — 480 грн.

Деталі: «Глек» — ресторан сучасної київської кухні в історичному центрі столиці. В ресторані страви готують з продуктів, вирощених на або фермерських господарствах або виготовлених у невеликих місцевих виробників, які знаходяться поруч із містом. На вас чекають найкращі українські напої, вишукана сучасна київська кухня від шефа Андрія Северенчука, дегустації різних форматів, фудпейринг.

Головна фото: Prynada

Фото: Facebook / Instagram “Галушка”, Prynada, “Полтава”, “Чари”, “Бавовна”, “Глек”.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi