Ресторани української кухні у Львові: локації для романтичних вечорів - PostEat

пошук

Ресторани української кухні у Львові: локації для романтичних вечорів
23-08-2024 0 1460


Ресторани української кухні у Львові для романтичного побачення шукала редакція PostEat. У Львові ховаються справжні гастрономічні скарби, здатні здивувати і подарувати незабутні емоції. Якщо ви у пошуках ідеального місця для романтичного вечора, де можна насолодитися автентичними смаками української кухні, ця добірка для вас. Від затишних двориків у самому центрі міста до великих ресторацій з озерами та терасами – кожен заклад пропонує неповторну атмосферу та улюблені страви української кухні.

Медівня | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Краківська, 17

Години роботи: щодня 05:00-00:00

Дещо з меню: хрусти з ікрою щуки — 160 грн, буженина та запечений індик з бурячками — 340 грн, деруни з яловичиною та мисливським соусом — 360 грн, філе форелі з жульєном “борщ” — 345 грн, львівський штрудель з морозивом — 186 грн.

Деталі: Відомий ресторан сучасної української кухні «Медівня 1979» знаходиться в самому центрі міста — тут вже понад чотири десятиліття готують неперевершені страви та дарують гостям особливу атмосферу затишку та гостинності. Стильний тематичний інтер’єр в теплих тонах ідеально підходить для романтичної зустрічі з коханою людиною — запрошуйте її на ранній сніданок або пізню вечерю.

В меню ви знайдете вишукані страви сучасної української кухні в авторській інтерпретації шеф-кухаря, а також страви за найкращими багаторічними рецептами: борщ на копченій груші, буженину та запеченого індика з бурячками, філе форелі з жульєном “борщ”, львівський штрудель з морозивом. Кожен з пари знайде щось винятково смачне та вражаюче в меню ресторану.

Справжня перлина та окраса ресторану «Медівня 1979» — фантастичний і затишний внутрішній дворик, неймовірно атмосферний та просто ідеальний для відпочинку о будь-які порі. Саме тут рекомендуємо зарезервувати столик для незабутнього романтичного вечора та обрати супроводом до страв Сікеру — напій на основі меду, соків фруктів та ягід першого віджиму, без додавання спирту та цукру. Створюйте смачні та особливі спогади разом з коханими у ресторані «Медівня 1979».

Ресторація Бачевських | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Шевська, 8

Години роботи: щодня 08:30 — 23:00

Дещо з меню: холодник в класичній подачі — 184 грн, форшмак польський із зеленим маслом — 176 грн, січеник з кролика — 282 грн, тертюх з язиком ягняти — 340 грн.

Деталі: Ресторація присвячена родині Бачевських — засновників першої у світі офіційної фабрики горілки, родини меценатів і громадських діячів, відомої у місті з початку  ХХ століття. Ресторан має три поверхи з терасою і верандою та автентичний інтер’єр початку ХХ століття. Кухня в “Ресторації Бачевських” – це суміш смаків та кулінарних традицій різних етносів, які населяли Галичину: українців, поляків, євреїв, вірмен та вплив Австро-Угорської імперії, які створили галицький гастрономічний феномен. У карті коктейлів від бренд-бармена Івана Зелика представлені сезонні освіжаючі, класичні та авторські позиції.

Гуцульський двір | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Щирецька, 36

Години роботи: щодня 11:00-23:00

Дещо з меню: вуджена мішанина — 370 грн, намазки від ґазди — 180 грн, пляцки з бульби по-гуцульськи — 250 грн, банош з білими грибами — 215 грн, кролик з лисичками і білими грибами — 350 грн.

Деталі: «Гуцульський двір» – це, перш за все, шматочок справжньої України, чарівний світ Карпатських гір, та давніх українських традицій. Це етно-ресторан української кухні створений у форматі музею гуцульського життя (тут є колекція старовинного посуду, прикрас та гуцульського одягу). В ресторані передають дух української ідентичності гостям, щоб вони, як і ми, закохались в українську культуру. За дверима вам відкриється справжній музей гуцульського життя. 

Стародавні рецепти, що передаються з покоління в покоління, розшукувались для меню численними гастротурами гуцульськими краями. В закладі на вас чекають українська кухня, страви з мангала, затишні альтанки на вулиці — все, щоб ваш романтичний вечір пройшов затишно та зручно.

Голодний Микола | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Стрийська, 352

Години роботи: щодня 11:00-22:30

Дещо з меню: салатка з вудженим язиком — 240 грн, млинці з м’ясом телятини і свинини — 225 грн, пструг в сметані з білими грибами — 440 грн, «Полунична мармулєточка» — 175 грн.

Деталі: «Голодний Микола» — великий ресторан галицької кухні з власною пекарнею, броварнею на території закладу, великим подвір’ям з терасою, дитячим майданчиком, крамничкою та подвійним ставком, одна частина якого надворі, а інша – просто у приміщенні. В ставку плаває жива форель, яку кожен гість може сам зловити за допомогою вудочки, і її відразу ж йому приготують кухарі «Голодного Миколи».

В ресторані подають традиційні галицькі страви: флячки, задимлений бограч, ковбаси власного виробництва, макітри з варениками, пательні з баношами, бігусами, пляцки. Також тут великий вибір страв з риби: пструг нагостро, пструг копчений, пструг з вугілля, кором смажений, карасі в сметані тощо. Для романтичного побачення варто обрати стіл на терасі та насолоджуватись атмосферою затишної території ресторану.

Гуцульська гражда | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Володимира Великого, 2а

Години роботи: щодня з 12:00 до 22:00

Дещо з меню: закуска гуцула — 170 грн, салат Карпатський — 190 грн, правдивий панський бануш — 220 грн, кнедлики з фрикадельками у грибній підливі — 320 грн.

Деталі: Ресторанний комплекс «Гражда» — мальовнича історії з життя та устрою гуцулів. Започаткований ще в 2004 році, ресторан поєднує в собі виняткову архітектуру, добротний побут, різноманітні зони для відпочинку, відмінну кухню та колорит. Розташований заклад поміж двох мальовничих озер та квіткових оазисів, тут затишно та гарно в будь-яку пору року. Поруч з рестораном біля самісінького озерця облаштована гуцульська «Шопка» з відкритою терасою, де можна по-справжньому відпочити від щоденних турбот та насолодитись спілкуванням з коханою людиною, споглядаючи чудову панораму заходу сонця.

Головна фото: Karolina Grabowska с сайта Pixabay

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi