пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Вареники — це душа української кухні, а у Львові їх готують так, що кожна порція стає маленьким кулінарним шедевром. У цій добірці ми зібрали заклади, які перетворюють звичну страву на справжню насолоду для гурманів. Від класичних рецептів із картоплею чи сиром до сезонних осінніх варіацій із гарбузом, грибами чи навіть солодкими начинками. Тут кожен знайде свій смак і зможе відчути тепло осені в кожному шматочку.
Зашкварка | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Пекарська, 2
Години роботи: щодня 11:00 – 21:00
Дещо з меню: вареники з лисичками — 245 грн, вареники з картоплею та грибами — 145 грн, вареники з капустою та гречкою — 155 грн, вареники з картоплею та сиром — 145 грн, вареники з вишнею — 165 грн.
Деталі: «Зашкварка» – кафе “доброї української кухні” від ресторатора Нестора Шуманського і його SHUM group (“Промінь”, “Рамен Мо”, “Сяйво”, CODE). У меню пропонують борщ та бограч, тарілку сала і цвіклі, вушка у звичних та азійських варіаціях, банош та ліниві голубці, різні котлети, а також млинці та сирники. Всі позиції ви можете скуштувати за демократичними цінами. Вареників в «Зашкварці» готують 7 видів: з лисичками, з картоплею та грибами, з капустою та гречкою, з картоплею та сиром, а також солодкі з вишнею та з халвою.
Gazda cafe | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Чернівецька, 21; вул. Шевченка, 73
Години роботи: щодня 05:00 — 23:45
Дещо з меню: вареники зі шпинатом у сирному соусі — 240 грн, вареники з вишнями у ванільному соусі — 240 грн, вареники карбонара — 250 грн, вареники в асортименті/смажені вареники в асортименті — 170 грн.
Деталі: Мережа кафе української кухні Gazda вабить львів’ян та гостей міста стильним інтер’єром, затишною домашньою атмосферою та щедрим вибором традиційних страв. Якщо мрієте про найбільший асортимент вареників у Львові, вирушайте до Gazda Cafe — тут їх готують з ранку до пізнього вечора.
Любителі класичних поєднань можуть насолодитися варениками з картоплею, капустою, м’ясом, шпинатом та сиром, а за бажанням їх ще й підсмажать. Супроводжуйте вареники обраними соусами — сметана, сирний, грибний, медово-гірчичний, барбекю.
Gazda Cafe також експериментує зі стравою, пропонуючи вареники зі шпинатом у сирному соусі та вареники з картоплею в соусі карбонара. А серед солодких вареників справжньою родзинкою є вишневі, які тут подають із ніжним ванільним соусом.
МА — ресторан української кухні | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Лесі Українки, 30
Години роботи: щодня 12:00 — 22:00
Дещо з меню: вареники з м’ясом птиці — 210 грн, вареники з картоплею та закарпатською бринзою — 180 грн, вареники з капустою — 180 грн, вареники з вишнями — 210 грн.
Деталі: «МА» — ресторан української кухні в самому серці Львова на вулиця Лесі Українки. Це авторський проєкт шеф-кухаря Максима Корзуна. В ресторані створили затишний, домашній інтер’єр, сповнений особливим деталями, здатними пробудити ваші дитячі спогади. Готують не автентичну українську кухня, а адаптовані страви зі знайомими смаками з дитинства за удосконаленою технологією приготування. До багатьох страв у меню є примітка з рекомендацією винного супроводу від українських виробників. Вареники готують з м’ясом птиці, з картоплею та закарпатською бринзою, з капустою та солодкі з вишнею.
Борщ | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: площа Катедральна, 3
Години роботи: щодня 09:00 – 23:00
Дещо з меню: вареники з капустою — 165 грн, вареники з картоплею та грибами — 165 грн, вареники з картоплею та сиром — 165 грн, вареники з м’ясом — 175 грн, вареники з чорницею — 185 грн, вареники з вишнею — 185 грн, вареники з полуницею — 185 грн.
Деталі: «Борщ» – це ресторан традиційної та сучасної української кухні з авторськими рецептами борщу. Тут панує домашня затишна атмосфера та козацький настрій, який проник навіть у меню. Основне меню поділене за категоріями, всі розділи названі тематично “Як козаки…”. Хліб у ресторані власної випічки, готують куліш, солодкі та солоні вареники, також можна скуштувати асорті сала та намазок, 6 видів борщів, терті пляцки та свинячі крученики. Вареники готують солоні з капустою, з картоплею та сиром, з м’ясом та солодкі з вишнею, з полуницею та з чорницею.
Вулик | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Грушевського, 16
Години роботи: щодня 10:00-22:00
Дещо з меню: вареники з м’ясом — 179 грн, вареники з картоплі зі сметаною і шкварками — 145 грн, вареники з мачанкою з білих грибів — 145 грн, вареники смажені на пательні — 155 грн.
Деталі: Ресторан «Вулик» знаходиться у самому серці Львова. Інтер’єр закладу виконаний у стилі, характерному для будиночків Центральної України кінця 16 століття: світлі мазані стіни, багато світлого дерева та відповідні меблі. Кухня ресторану спеціалізується на українських та вірменських стравах, а також на авторських медових стравах. Вареники у «Вулику» готують з телятиною та з картоплею — останні подають зі сметаною і шкварками, з мачанкою з білих грибів та смаженими. Не забудьте спробувати напої: близько 25 видів медових настоянок та медове пиво.
Головна фото: «Вулик»
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi