пошук
Наталія Парапан
Автор
пошук
Наталія Парапан
Автор
У місті, де щодня відкриваються нові заклади, а шефи змагаються не тільки за ідеальний баланс смаку, а й за увагу гостей, важливо вміти знайти страви, які дійсно варті вашого апетиту, часу й грошей.
Ми шукали страви, які говорять голосом кухаря, відображають концепцію закладу з першого шматочка, мають свій характер — яскравий, точний і неповторний.
Тут — не обов’язково fine dining, не завжди локаворство, не скрізь вогонь та дим. Але завжди — смак і краса. Це страви, які формують гастросцену Києва тут і зараз.
Тож якщо хочете не просто поїсти, а відчути, чим живе київська гастрономія в липні 2025, — почніть з цього списку.
Сендвіч CHICKEN MUMBAI від HUNGRY EYES
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Замовляючи Chicken Mumbai, що вам потрібно — обрати розмір. Є два варіанти:
Chicken Mumbai Junior — 250 грн
Chicken Mumbai (повна порція) — 420 грн
Також можна додати до страви доповнення — це обов’язковий крок у замовленні.
Опції доповнення (оберіть щонайменше одне):
Jalapeno — 45 грн (ідеально підкреслює пряний характер страви)
AVALON Semi Dry (вино, напівсухе) — 170 грн
Порада: найкраще Chicken Mumbai смакує саме з халапеньйо — це поєднання рекомендує й сам заклад.
Афогато від ФRANKLY, коли хочеться і кави, і морозива — водночас
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Десерт балансує між категоріями «солодке» і «бадьоре». Це ідеальний вибір, коли не хочеться обирати між еспресо й морозивом.
Crémant d’Alsace Zéro Dosage Achillée від Domaine Achillée (Ельзас), біодинамічна спадщина Ельзасу в Saint Bar
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Вартість вам скажуть в барі. І ось що розказують про ігристе в Saint Bar:
«Вперше в Україні — Crémant від Domaine Achillée (Ельзас). Біодинамічна спадщина Ельзасу. Domaine Achillée — одна з перших біодинамічних виноробень у регіоні, який вважається «меккою біодинаміки». Історія почалась у 1990 році, коли Ів Дітріх почав працювати на 4 гектарах сімейного маєтку. У 1999 він перевів виноградники на органіку, а вже у 2003 на біодинаміку. Crémant від Domaine Achillée — новий рівень «бульбашок». Ці вина ми ставили у сліпі дегустації поруч із prestige cuvée шампанськими і були вражені. Винність, складність, глибина і водночас неймовірна питкість. Усі кремани — з дуже низьким вмістом сірки, тож насолоджуйтесь без наслідків.
Для Saint Bar ми обрали — Crémant d’Alsace Zéro Dosage Achillée — натуральний сухий креман без додавання цукру, вироблений біодинамічним методом, без сульфітів і фільтрації. Купаж: 40 % Riesling, решта — Pinot Blanc, Auxerrois, Chardonnay, Pinot Noir. Витримка: 9 місяців у сталі + 13 в пляшці. Аромат — персик, мигдаль, тости, карамель. Смак — насичений, фруктовий, з пряним фінішем.
Що пасує ідеально: Устриці Saint, татакі з тунця, тартар з яловичини з чіпсами, восьминіг на грилі, стейк Рибай низької прожарки. Мінімум сірки. Максимум задоволення. 100% біодинаміка.
Ельзас, якого ви ще не знали».
Морозиво з козиного молока і лляної макухи в основі від «100 років тому вперед»
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Смілива літня інтерпретація української кулінарної спадщини від ресторану «100 років тому вперед».
В основі — фермерське козине молоко, лляна макуха, персикове повидло та бузина. Смакує незвично, освіжає, розширює уявлення про морозиво — ідеально для гастрономічного експерименту.
Вартість — питайте в закладі.
Ніжна, мов літній ранок, і грайлива, як японська вуличка в спеку — крем-сода від Kitsunya
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Це не просто напій, а цілий настрій у склянці: легкий, шипучий, освіжаючий. У @kitsunyakyiv її готують щодня — з акцентом на ніжність смаку та японську естетику.
Крем-сода — 190 мл / 145 грн
Торт-пеньок від кондитерського цеху «Весільний торт • Бенто • Макарон»
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Зроблений вручну, прикрашений їстівним декором і приправлений сарказмом — він ідеально підходить для тих, кого хочеться привітати… по-особливому. Ну може, шефа чи директора…? Але не факт, що вас після цього не звільнять.
Вага — від 1,5 кг. Ціна — за запитом, пишіть в дірект. Впевнені, колись цей торт стане в нагоді. B2C + B2B, замовлення — у direct або через шапку профілю.
Смеш-бургер з лисичками від True Burger Bar — сезонний гастрономічний
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Соковита яловича котлета, смажені лисички в вершково-сирному соусі з пармезаном, хрусткий бекон, чедер і медово-гірчичний соус — усе це в одному бургері, що балансує між комфортом і шефською фантазією.
Ціна: 418 грн
Матча-тонік в Inkoly
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Ще один варіант ідеального літнього напою для спекотних днів, коли хочеться освіжитись і водночас зберегти концентрацію. Холодний, зелений, насичений смак матча у поєднанні з тоніком дарує свіжість і тонус.
Ціна: 130 грн
Морозиво-ріжок із японськими чаями Мачча та Ходжічя в FUJIWARA YOSHI
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Цей десерт поєднує ніжну вершкову текстуру з хрустким вафельним ріжком та глибоким смаком:
Ідеальна пауза для цінителів справжньої японської кухні.
Ціна уточнюється у закладі.
Фото: всі заклади з добірки
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi