Зібрали найцікавіші тарілки тижня з усього світу. Полетіли!
Десерт вежа «Ari’s Deal Closer» від ресторану Vezené Greek Bistro, Афіни
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Vrasida 11, Athens, 11528
Заклад відкрився у 2011 році, коли гастрономічна карта Афін тільки починала змінюватися, і одразу представив новий підхід до сучасної кухні. Тут акцент на цілісне розбирання туш, м’ясо рідкісних порід, страви на відкритому вогні. В концепції ресторану поєднали французьке бістро і грецьку таверну в сучасному баченні. Ресторан, відзначений нагородою Michelin Plate.
В Vezené переосмислюють сучасний comfort food та rustic bistronomy. Тут стильна міська атмосфера, на стінах роботи сучасних митців, бездоганний сервіс і винна карта, наповнена натуральними винами з усього світу.
Чим тут дивують гостей:
Фірмовий десерт Ari’s Deal Closer. Це мадагаскарське ванільне морозиво, шоколадний тарт, лісові горіхи, джандуя та баттерскотч. Десерт, присвячний дитячим спогадам шефа Арі про санде з гарячим фонданом, та багатошарові морозивні торти в Нью-Йорку. На 4 персони. Вартість: 35 евро.
Dreamcake від CHUNK BAKEHOUSE, ОАЕ, Дубай і Шарджа
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
CHUNK BAKEHOUSE, локальний бренд десертів із ОАЕ, заснований у 2021 році. Заклад працює на доставку в Дубаї та Шарджі, а також пропонує самовивіз із локації Al barsha 1, Deyaar building, shop #1 — Dubai.
Чим тут дивують гостей:
Десерти-торти в красивих жістяних коробочках. Серед фаворитів, два особливо спокусливі десерти:
Mango Coco Dreamcake: тропічна свіжість у формі десерту. Шари соковитого свіжого манго, ніжного кокосово-мангового крему та легкого ванільного бісквіту, покриті манговим компоте, підсмаженим кокосом і білим шоколадом. Десерт в коробочці, вагою 1 кг, який радять брати на 4–6 осіб. Варість: 209 Дирхам (приблизно 57 долларів США)
Kinder Choco Dreamcake: справжня шоколадна насолода, натхненна Kinder Bueno. Тут вологий шоколадний бісквіт поєднується з ніжною горіховою начинкою та оксамитовою шоколадною ганаш, а зверху шоколадний диск. Також 1 кг, ідеально підходить для компанії з 4–6 людей. Вартість: 199.00 Дирхам (приблизно 54 долларів США)
Торт із 12 тако-кексів від гастропроєкту Bonne Nuit, Стамбул
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Yeşilce mahallesi, Durgun Sokak,No:12A, Kağıthane / İstanbul
Bonne Nuit, це гастропроєкт, що перетворює солодке на мистецтво. Команда створює креативні і яскраві креативні десерти, які викликають неймовірні емоції. Bonne Nuit зосереджується на якості, креативному дизайні та щоденному виробництві зі свіжих натуральних інгредієнтів, без жодних штучних добавок.
У кожному виробі використовується ручна робота, свіжі фрукти, преміальний шоколад, якісний крем і велика порція естетики. Їх десерти, це ідеальне рішення для несподіваних свят або планів у останню хвилину.
Чим тут дивують гостей:
Торт із 12 тако-кексів, де поєднали вафельні шматочки в стилі тако, ніжний крем, оригінальні начинки та шматки бісквіту. В основі бельгійський шоколад. Цей солодкий сет розрахований на компанію з 8–12 осіб. Вартість: 1800 турецьких лір (1852 грн)
Баскські чізкейки, фільтровані через Кіото від Hoso Basque, Париж
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: 44 rue Saint Antoine, 75004 Paris
Hoso Basque Paris, це нова кавʼярня у самому серці Маре, в Парижі. Цікавий гастроформат із фокусом на оригінальні баскські чізкейки, які готують щодня на місці. Тут класика Сан-Себастьяна поєднується з японською естетикою: легкі, повітряні текстури, кілька смаків на вибір, мінімум цукру.
У Hoso Basque подають як класичний варіант із карамелізованою скоринкою та ніжною серединою, так і цікаві інтерпретації: з матчею, чорним кунжутом, ходжічею та вишнею. Усе щодня свіже, щойно з печі.
Окрема причина зайти, це фірмові напої, що балансують між японським стилем і паризьким вайбом.
Шоколадний мус від La Cantine Provençale, Канни
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: 9 Rue Bivouac Napoléon, 06400 Канни
Новий ресторан у самому центрі Канн, буквально поруч із Палацом фестивалів. Тут запрошують зануритись у смаки та традиції Провансу. La Cantine Provençale — місце, де провансальська елегантність поєднується зі стильною, але розслабленою атмосферою.
Тепла гостинність, вишуканий декор у дусі Півдня Франції та кухня, яка розповідає справжні історії: усе це формує унікальний гастрономічний досвід.
Чим тут дивують гостей:
Окрема причина завітати: фірмовий десерт від шефа: шоколадний мус із оливковою олією та квіткою солі. Домашній, щедрий, ніжний, і завжди з усмішкою. Варість: 9 евро.
Тірамісу від «Secret Layers tiramisu window», Лондон
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Paddington, Brook Mews North, W23BX, Лондон, Великобританія
Гастрономічне віконце на станції Паддінгтон, яке готує смачні порційні тірамісу десерти. Гастропроєкт, який народився з особистої історії: з юних років на Сицилії засновниця готувала тірамісу на сімейній кухні. Її мама жартома сказала: «Тобі варто відкрити справу!». Після майже десятиліття життя в Лондоні вона вирішила відкрити перше «Secret Layers tiramisu window» прямо в центрі Лондона.
Чим тут дивують гостей:
Віконце знаходиться в арці будину, маленьке і прикрашене квітами. Страва для знайомства: Pistachio Misú — кремова, горіхова інтерпретація класики з делікатними савоярді, маскарпоне та легкою нотою еспресо. Ідеальний спосіб потішити маму чимось таким же солодким.
Анчоусний тост з листкового тіста від Fabbrica Bread Shop, Сідней
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: 733 Darling St, Rozelle; 214 Coogee Bay Rd, Coogee, Sydney, Australia 2039
Пекарня Fabbrica Bread Shop зі щоденною свіжою випічкою, кавою і пляжним вайбом. Меню Fabbrica: солодка й солона випічка, хліб на заквасці з борошна Нового Південного Уельсу, фокачча, круасани, баскські чізкейки, печивом з шоколадною крихтою, сендвічі, тарти банофі й класичні французькі пітів’є. Все свіже, і смаки змінюються щодня.
Чим тут дивують гостей:
Anchovy Toast — анчоусний тост з листвового тіста, начинений лабне, а зверху анчоуси Olasagasti, маринований шалот та свіжа зелена цибуля.
Фото: всі заклади з добірки
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi