Сир, органічні продукти, майстер-класи та професійний підхід: чим дивував Львівський ярмарок смаку 2024 - PostEat

пошук

Сир, органічні продукти, майстер-класи та професійний підхід: чим дивував Львівський ярмарок смаку 2024
18-06-2024 0 3758

Партнери

Автор


8-9 червня вдруге відбувся Львівський ярмарок смаку, в якому взяли участь українські малі та середні виробники органічних сертифікованих продуктів, сировари та крафтові виробники. Для учасників заходу ця подія була особливо важливою. Після декількох років ізоляції через пандемію, в умовах ведення бізнесу під час війни такі ярмарки, спілкування, знайомства та можливість безпосередньо показати свої найкращі вироби споживачам — надзвичайно цінні. 

Загалом, у ярмарку взяли участь більше 50-ти виробників із різних куточків країни, зокрема Львівської, Волинської, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Харківської, Одеської, Тернопільської та інших областей, серед них:

  • 16 сертифікованих органічних виробників, які представили різноманіття чаїв, молочної та м’ясної продукції, джемів, круп, олії, пастили, шоколаду та інших органічних продуктів;
  • 13 сироварів із асортиментом більш ніж 100 сирів, 17 із яких  —  сири з нагородами міжнародного сирного конкурсу World Cheese Awards;
  • локальні виробники Львівщини.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Захід став платформою, яка другий рік поспіль знайомить із якісними українськими продуктами відвідувачів, яких цього року було більше 1500.

Гастрономічні відкриття та майстер-класи

Традиційною особливістю Львівського ярмарку смаку є можливість для відвідувачів не тільки придбати якісні та відбірні продукти, але й безкоштовно долучитися до гастрономічних майстер-класів від експертів. Серед 11-ти проведених майстер-класів були:

майстер-клас із поєднання сирів з органічними продуктами від Оксани Чернової, сирної експертки, засновниці ProCheese Академії та судді World Cheese Awards;

 

майстер-клас із приготування Яворівського пирога з органічних продуктів від Маріанни Душар, національної експертки з традиційних гарантованих особливостей та Наталії Чоловської, президентки ЛМГО «Екотерра»;

 

майстер-класи із приготування алкогольних коктейлів із сиром і сирних закусок із органічними продуктами від бренд-шефині Ardis Group Катерини Крижанівської та інші.

 

Організатори зібрали топ найбільших гастрономічних відкриттів від відвідувачів:

авторське поєднання з майстер-класу Оксани Чернової — Гауда OLD від Європейської сироварні з Одещини із органічним нектариновим джемом від Дунайського Аграрія, рожевим персиковим джином і мікрогріном горошку, які в результаті разом створили смак темного шоколаду;

 

органічний чорний трюфель від Дарів Гуцульщини — більшість відвідувачів навіть не здогадувались, що трюфель можна знайти і придбати в Україні від українського виробника та ще й органічного сертифікованого;

 

сир Говерла від Гарбузового раю, який отримав Silver нагороду на міжнародному сирному конкурсі World Cheese Awards дивував відвідувачів своєю унікальною формою, назвою, а також смаком, який вразив навіть тих, хто боїться сирів із блакитною пліснявою;

 

вафлі з сирним соусом від виробника свіжих сирів Lel`, які в прохолодний другий день ярмарку зігрівали відвідувачів своїм смаком і ароматом;

 

органічний чай молодого та сміливого бренду Travka отримав безліч схвальних відгуків за ароматику, склад, креативні назви та автентичні насичені смаки;

 

гарячий Раклет від сироварні Чесний сир зачарував ароматом, що розповсюджувався по всьому подвірʼю Палацу мистецтв та мимоволі переносив до країни походження цього сиру — Швейцарії; 

 

Сирна торбинка від Станіславської сироварні мала шалену популярність серед відвідувачів, як єдиний український сир із Super Gold нагородою World Cheese Awards, а їх сир Мотря став гастрономічним відкриттям для туриста з Америки, який придбав цілу голову сиру, як сувенір, щоб вразити своїх американських друзів;

 

органічний шоколад від Meetty, що здобув срібну нагороду від Academy of Chocolate у Лондоні, вражав відвідувачів оригінальними начинками та яскравим пакуванням продукції.

 

Окрім цього, на заході були передбачені дитяча та лаунж-зони, а також проводилися вікторини, під час яких можна було виграти сир або органічну продукцію.

Враження учасників

«Цей ярмарок — дуже класний досвід, щоб “прощупати” аудиторію: хто що зараз любить, кому що подобається, а що не подобається. Дуже сподобались активності за участі наших сирів, подарунки гостям, адже так ми розповсюджуємо інформацію про нас і популяризуємо свій продукт. Ми дуже вдячні організаторам  — все було продумано і для відвідувачів, і  для нас», — поділилася Анна Семенова, менеджерка сироварні з Київщини Доообра ферма. 

«Якщо говорити про ідеальний варіант запустити молодий бренд — це був саме він. Частування, знайомства та розмови з цікавими людьми. Дякуємо всім за підтримку й відмітки та побачимось наступного разу!», — поділився на своїй Instagram-сторінці бренд органічних чаїв Travka.

Організатори повідомляють, що планують зробити Львівський ярмарок смаку традиційно щорічною подією та продовжувати підтримувати українських виробників і знайомити ще більше споживачів із якісною та відбірною продукцією. Радимо підписатися на сторінки події в Instagram і Facebook, щоб не пропустити наступні анонси.

Організатори та партнери

Львівський ярмарок смаку організовано Львівською обласною військовою (державною) адміністрацією, Львівською міською громадською організацією «Екотерра», спільнотою поціновувачів сиру ProCheese від Ardis Group під патронатом Міністерства аграрної політики та продовольства України та за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP), що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).

Медіапартнер заходу OrganicInfo.ua

 

Текст та фото надані партнером.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу.

Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi