пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Де спробувати сир власного приготування в ресторанах Києва, звичайно, знає редакція PostEat. Якщо любите сири, то точно оціните ресторани, де його готують самостійно. Київські шефи експериментують з текстурами, поєднаннями та способами дозрівання, щоб створити унікальні смаки. Тут можна знайти як ніжну моцарелу, так і витримані сири з насиченим характером. Зібрали місця, де точно варто скуштувати щось особливе.
Fabius | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Столичне шосе, 70
Години роботи: пн-вт 12:00-22:00, ср-нд 11:00-22:00
Дещо з меню: моцарела – 185 грн, бурата – 195 грн, страчатела – 165 грн, скаморца – 195 грн, рикота – 125 грн, качота – 165 грн, сет з м’яких сирiв: бурата, моцарела, рикота, страчатела – 545 грн, бурата з трюфелем — 250 грн, бурата з в’яленими томатами, песто i каперсами — 250 грн.
Деталі: Fabius — ресторан італійської кухні на Столичному шосе. В ресторані на гостей чекають авторська кухня, власна сироварня і пекарня, домашня паста і екотеплиця. В повній відповідності до традиційних італійських технологій, майстри варять 6 видів молодого домашнього сиру: моцарела, бурата, страчатела, скаморца, рикота, качота. Також ви можете спробувати дещо особливе — бурату з трюфелем та бурату з в’яленими томатами, песто i каперсами.
Буффаліно | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Левка Лук’яненка, 18; вулиця Князів Острозьких, 8
Години роботи: 11:00 до 22:00
Дещо з меню: качота — 60 грн/50 г, зігеркайзе — 60 грн/50 г, гауда — 75 грн/50 г, дегустаційна тарілка молодих сирів власного виробництва — 365 грн, new сир з паприкою / сир з куркумою / сир з чорним кунжутом / сир з травами / сир з сушеним базиліком та часником — 45 грн/25 г.
Деталі: Кафе-сироварня «Буффаліно» — це про особливий затишок та смачну їжу, на якій італійці знаються чи не найкраще. Душею «Буффаліно» є власна сироварня, яка знаходиться просто в закладі та не прихована від гостей — всі бажаючі можуть щоденно спостерігати за магією створення класичних італійських сирів. В «Буффаліно» готують м’які сири — моцарела, страчатела, моцарела бурата та рикота. В окремій сирній кімнаті поруч із сироварнею дозрівають витримані сири — камамбер, чеддер, гауда, рокфор, том-де-савуа, козячий шевр та інші. Цього сезону ресторан порадував абсолютно новими смаками — мʼякі сири власного виробництва з пікантними та цікавими смаками. Щоб познайомитися з усіма сирами та обрати до смаку, варто замовити дегустаційну тарілку сирів власного виробництва. До речі, у всіх стравах з сирами використовують виключно сири власного виробництва.
Мацоні | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: бульвар Ігоря Шамо, 1/5
Години роботи: щодня з 12:00 до 22:00
Дещо з меню: сир імеретинський — 75 грн/100 г, сир імеретинський з кропом — 79 грн/100 г, сир імеретинський з курагою — 88 грн/100 г, сир сулугуні — 89 грн/100 г, сир сулугуні з м’ятою/пікантний — 98 грн/100 г, сир халумі — 98 грн/100 г.
Деталі: Ресторан «Мацоні» береже традиції справжнього грузинського сироваріння, втілюючи їх у власній сироварні, де народжуються сири з душею. Їхня майстерність підтверджена перемогою у конкурсі крафтових сирів 2019 року, що стало символом високої якості та відданості традиціям. Для створення сирів використовується лише відбірне коров’яче фермерське молоко, яке щоранку проходить ретельно перевіряється у міні-лабораторії. Відвідувачі ресторану мають унікальну можливість зануритися у таїнство сироваріння, спостерігаючи за процесом з понеділка по четвер у першій половині дня.
Аромат свіжих сирів наповнює ресторан щотижня, адже спеціалізація «Мацоні» – молоді сири, виготовлені за двома автентичними грузинськими рецептами: ніжний імеретинський сир та пружний сулугуні. На основі цих класичних сирів створюються справжні гастрономічні шедеври з різноманітними додатками, а також пропонуються халумі та надугі.
Queen Country Restaurant | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Козин, Обухівське шосе, 55
Години роботи: пн-чт 12:00 — 22:00, пт 12:00 — 23:00, сб-нд 11:00 — 23:00
Дещо з меню: бурата з трюфелем — 590 грн, класична бурата — 455 грн.
Деталі: Queen Country Restaurant — це місце, де природа гармонійно поєднується з вишуканим смаком і бездоганним сервісом. Ресторан надихає відпочити від міської метушні та насолодитися справжньою заміською гостинністю. Простора зала з великим каміном створює атмосферу домашнього тепла, а відкрита кухня дозволяє спостерігати за творчим процесом шеф-кухарів. Меню — справжня знахідка для гурманів, тут можна знайти сири з власної сироварні, страви з дров’яної печі, а також копченості з власної коптильні.
Spezzo | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Русанівська набережна, 8; вулиця Святошинська, 3а.
Години роботи: щодня 11:00-22:00
Дещо з меню: тарілка сирів з власної сироварні — 365 грн, рикота — 60 грн/50 г, моцарела — 118 грн/125 г, бурата — 180 грн, страчатела — 65 грн/50 г.
Деталі: Ресторани Spezzo запрошують гостей зануритися в автентичну атмосферу Італії з її багатими кулінарними традиціями. Меню ресторану вражає різноманіттям італійських смаків: класична неаполітанська піца з пухкими бортами, паста з різними соусами, смачні антипасті та м’ясні страви. Однією з ключових родзинок Spezzo є власна пекарня та сироварня. Тут випікають ароматний хліб за традиційними італійськими рецептами та виготовляють ніжні сири. Гостям пропонують дегустувати м’який рикота-сир, ніжну моцарелу і страчателу та ідеальну бурату. Ці сири не лише подають окремо, але й додають до фірмових страв, таких як паста та піца.
Головна фото: Image by freepik
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi