пошук
Партнери
Автор
пошук
Партнери
Автор
Новий путівник для закладів харчування містить всю необхідну інформацію про приготування, введення до меню та маркетинг веганських страв.
Путівник, опублікований українським некомерційним проєктом UA Plant-Based, містить всі базові знання про приготування страв із рослинних продуктів. Окрім розділів про замінники інгредієнтів тваринного походження, переваги рослинного харчування та неймінг страв, гайдбук має таблицю з усіма наявними в Україні виробниками та дистриб’юторами рослинних альтернатив. Він призначений для власників, менеджерів і шеф-кухарів ресторанів, котрі помітили попит на рослинні страви серед клієнтів та зацікавлені у введені їх до свого меню.
Чимало досліджень вказують на те, що глобальне зменшення споживання продуктів тваринного походження є одним зі способів запобігти майбутнім пандеміям, зменшити наслідки кліматичної кризи й втрати біорізноманіття, а також покращити загальний стан здоров’я людей. Водночас експерти переконані, що рослинна кухня є однією з ключових тенденцій сучасної гастрономії, передовсім через попит зі сторони споживачів. Рослинні страви й продукти стають трендовими, смачними та вишуканими, і керують цим процесом саме інвестори й ресторатори: наприклад, американський заклад Eleven Madison Park з трьома зірками Michelin був зачинений під час пандемії, але пізніше відкрився вже з цілком рослинним меню.
Подібна тенденція поширюється світом: згідно з нещодавнім дослідженням, понад 3 мільйони українців визнали, що свідомо зменшують кількість м’яса у своєму раціоні, і майже 39% вважають, що потрібно збільшувати кількість рослинних страв у закладах харчування. Координаторка проєкту UA Plant-Based Алевтина Козачок коментує:
«Метою кампанії є спонукати українські бізнеси долучитися до руху, який вже поширився усім світом. Ми створили цей путівник, щоб надихнути й полегшити цей процес власникам ресторанів і кафе, адже саме вони задають тренди в приготуванні страв. Чим більше рослинних опцій буде в меню закладів, тим скоріше ми знайдемо золоту середину між смачною їжею та збереженням нашої планети й здоров’я. Тим паче це ще й можливість привабити нову аудиторію та збільшити прибуток!»
Безплатно завантажити путівник можна на сайті кампанії UA Plant-Based: https://uaplantbased.com.ua/ebooks/restaurant-guidebook
Текст та фото надані UA Plant-Based.
Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу. Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi