Гастрозамітка: козячі сири — весняне джерело вітамінів - PostEat

пошук

Гастрозамітка: козячі сири — весняне джерело вітамінів
23-04-2024 0 1531


Якщо ви ще не куштували свіжі козячі сири, зараз, навесні, — найкращий час. Не вірите? Тоді прочитайте аргументи від Оксани Чернової — амбасадорки української сирної культури, експертки ProCheese, судді міжнародного сирного конкурсу World Cheese Awards.

Ранньою весною у кіз йде активний процес лактації. Окрім того, зʼявляється свіжа соковита трава, яка починає переважати в раціоні кіз і, власне, впливає на смак молока. Тому вважають, що весняне молоко, а отже і сир з нього, найсмачніший.

Якщо це вас ще не переконало скуштувати свіжі козячі сири, тоді нагадаю про весняний авітаміноз і розповім як козячі сири допомагають з ним боротися:

1. Козячі сири багаті на:

  • вітамін А, В2;
  • бета-казеїн А2;
  • пробіотики;
  • мідь;
  • залізо. 

2. Завдяки пробіотикам у складі козячі сири сприяють покращенню імунної системи. А вітаміни групи В позитивно впливають на стан шкіри. 

3. Також завдяки меншій, ніж у коровʼячого, молекулі молока, козячі сири простіше перетравлюються та засвоюються у людей з непереносністю лактози.

І, звісно, про приємне: з чим же скуштувати весняні сири? 

Раджу звернути увагу на свіжу зелень, яка чудово підійде до козячих сирів. Також їх можна додавати до салатів, або куштувати просто із джемами та варенням з червоних ягід: смородини, порічки, полуниці тощо. 

Варіантів безліч, варто лиш спробувати. Відчуйте весну на повну зі смаком та користю козячих сирів!

Текст та фото надані авторкою.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу.

Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi