пошук
Капрезе з трьома видами томатів
Капрезе з трьома видами томатів, рецепти
Капрезе – одна з найулюбленіших та найбільш відомих італійських antipasti (закусок) в світі. Мені і раніше подобалося це поєднання інгредієнтів, але після відвідування острову Капрі (звідки і походить назва цього салату: італ. insalata Caprese, тобто «салат Капрі») він ще більше запав мені в душу своєю простотою та автентичністю смаку.
Зараз найкращий час для його приготування, коли на ринках і в магазинах вдосталь свіжих спілих ароматних томатів. Традиційно для капрезе використовують помідори сорту «Волове серце» або черрі, проте я вирішив трошки урізноманітнити рецепт і взяв декілька видів томатів – жовті, темні та червоні сливки.
Нам знадобляться прості складові:
- Томати;
- Свіжий базилік;
- Моцарела (звичайна з коров'ячого молока (італ. mozzarella fior di latte) або ж традиційна з буйволячого (італ. mozzarella di Bufala);
- Оливкова олія;
- Густий бальзамічний соус (опційно);
- Свіжомелений перець та морська сіль.
Приготування капрезе займає всього декілька хвилин:
- Нарізаємо томати;
- Викладаємо їх на тарілку;
- Розриваємо руками моцарелу і викладаємо її шматками поверх помідорів;
- Викладаємо листя базиліку;
- Солимо, перчимо;
- Щедро поливаємо оливковою олією та розбризкуємо трошки густого бальзамічного соусу (за бажанням).
- Готово!
P.S.: Я навмисно додаю дещо більше оливкової олії, щоб потім можна було її вимачати свіжим хлібом.
Смачного Вам від KULIKCOOK!
Коментарi