пошук
Мариноване філе лосося
Мариноване філе лосося, рецепти
Інколи так буває, що вся суть страви у її простоті. Мінімум свіжих натуральних інгредієнтів, природнє поєднання складових і автентичний смак. Натхнення буває зовсім поруч.
Для приготування цієї легкої закуски з філе лосося (яка ще довго нагадуватиме Вам про свіжий літній морський вітерець) нам знадобляться прості речі:
- Свіже філе лосося (грам 500-600 на дві великі тарілки закуски; саме свіже, не слабосолене і не копчене);
- Білий винний оцет;
- Оливкова олія;
- Лимон;
- Зубочок часнику;
- Каперси;
- Петрушка (більше для декору);
- Морська сіль;
- Свіжомелений перець.
Починаємо приготування:
- Філе лосося гострим ножем відділяємо від шкіри (якщо воно було на шкірі, як у мене);
- Нарізаємо філе тонкими скибочками (старайтеся робити це поперек волокон і під гострим кутом, так шматочки будуть краще триматися купи);
- Нарізаємо часник напівпрозорими пластинками;
- Викладаємо в посудину один шар лосося, солимо, викладаємо декілька пластинок часнику, натираємо трохи лимонної цедри, зверху поливаємо оцтом та оливковою олією;
- Викладаємо кожен новий шар аналогічним чином, поки не закінчиться лосось. Потім доливаємо оцту та олії, щоб рідина покрила філе;
- Закриваємо посудину кришкою і ставимо в холодильник мінімум на 3-4 години, а краще на ніч;
- Перед подачею викладаємо філе лосося на тарілку, посипаємо порубаною петрушкою, розкидаємо каперси, поливаємо оливковою олією та витискаємо декілька крапель лимонного соку.
- Подаємо зі скибочками лимону;
Готово!
Смачного від KULIKCOOK!
Коментарi