Паста з овочами та анчоусами в томатному соусі, рецепти

пошук

DEFAULT

Паста з овочами та анчоусами в томатному соусі

05-07-2016 0

Паста з овочами та анчоусами в томатному соусі, рецепти

Для приготування нам знадобляться:

 
  • Цукіні (один маленький чи половинка великого);
  • Баклажан (аналогічно);
  • Печериці (2-3 гриба);
  • Стиглі томати (6-8 штук);
  • Сушені томати;
  • Каперси;
  • Анчоуси в олії;
  • Вершкове масло;
  • Оливкова олія;
  • Зубок часнику;
  • Свіжі петрушка, базилік;
  • Макарони;
  • Сіль, перець.

Починаємо готувати:

 

Нарізаємо баклажан кубиками і пересипаємо сіллю, даємо постояти, щоб він пустив сік, за 5-10 хв. Віджимаємо сік;

 

Нарізаємо цукіні кубиками та печериці;

 

Нарізаємо смужками сушені томати (я використовував сухі, хоча можна й в олії);

 

В цей час кип’ятимо воду в чайнику, миємо томати і робимо надрізи шкірки навхрест, заливаємо окропом і даємо їм постояти декілька хвилин, щоб можна було легко почистити шкірку;

 

Розігріваємо дві сковорідки;

 

Чистими томати, додаємо до них трошки свіжої петрушки, базиліку, один зубок часнику, солимо і перчимо; збиваємо все в блендері до однорідної маси;

 

В сковорідці розтоплюємо невеличкий шматочок вершкового масла і додаємо оливкової олії, виливаємо томатний соус і починаємо його виварювати на легкому вогні;

 

В іншу сковорідку додаємо оливкову олію, сильно нагріваємо і обсмажуємо овочі до легкої скоринки, солимо та перчимо;

 

В цей час ставимо воду для макаронів, підсолюємо її та додаємо у воду трошки олії (щоб макарони не злипалися), відварюємо їх до стану al dente;

 

Коли овочі обсмажилися, додаємо до них каперси і сушені томати (щоб вони трошки розм’якли);

 

Змішуємо відварені макарони з томатним соусом та рештою інгредієнтів;

 

Викладаємо на тарілку і зверху кладемо декілька анчоусів;

 

Готово!

 

Смачного Вам від KULIKCOOK!

www.kulikcook.blogspot.com

Tweet

Коментарi

З цiєю стравою дивляться також: