пошук
Паста з овочами та анчоусами в томатному соусі
Паста з овочами та анчоусами в томатному соусі, рецепти
Для приготування нам знадобляться:
- Цукіні (один маленький чи половинка великого);
- Баклажан (аналогічно);
- Печериці (2-3 гриба);
- Стиглі томати (6-8 штук);
- Сушені томати;
- Каперси;
- Анчоуси в олії;
- Вершкове масло;
- Оливкова олія;
- Зубок часнику;
- Свіжі петрушка, базилік;
- Макарони;
- Сіль, перець.
Починаємо готувати:
Нарізаємо баклажан кубиками і пересипаємо сіллю, даємо постояти, щоб він пустив сік, за 5-10 хв. Віджимаємо сік;
Нарізаємо цукіні кубиками та печериці;
Нарізаємо смужками сушені томати (я використовував сухі, хоча можна й в олії);
В цей час кип’ятимо воду в чайнику, миємо томати і робимо надрізи шкірки навхрест, заливаємо окропом і даємо їм постояти декілька хвилин, щоб можна було легко почистити шкірку;
Розігріваємо дві сковорідки;
Чистими томати, додаємо до них трошки свіжої петрушки, базиліку, один зубок часнику, солимо і перчимо; збиваємо все в блендері до однорідної маси;
В сковорідці розтоплюємо невеличкий шматочок вершкового масла і додаємо оливкової олії, виливаємо томатний соус і починаємо його виварювати на легкому вогні;
В іншу сковорідку додаємо оливкову олію, сильно нагріваємо і обсмажуємо овочі до легкої скоринки, солимо та перчимо;
В цей час ставимо воду для макаронів, підсолюємо її та додаємо у воду трошки олії (щоб макарони не злипалися), відварюємо їх до стану al dente;
Коли овочі обсмажилися, додаємо до них каперси і сушені томати (щоб вони трошки розм’якли);
Змішуємо відварені макарони з томатним соусом та рештою інгредієнтів;
Викладаємо на тарілку і зверху кладемо декілька анчоусів;
Готово!
Смачного Вам від KULIKCOOK!
Коментарi