пошук
Паелья від Марко Черветті
Paella в перекладі з діалекту міста Валенсії (де паелья і народилася), означає велику широку пательню, в якій готують паельї по усьому світу. Шеф Марко Черветті розповідає, що до паельї можна додавати будь-яке м’ясо, а можна приготувати Paella mista, з м’ясом, рибою і морепродуктами. В такому порядку і смажте – спочатку м’ясо, потім рибу, потім морепродукти!
ЯК ПРИГОТУВАТИ ПАЕЛЬЮ ВІД МАРКО ЧЕРВЕТТІ
ІНГРЕДІЄНТИ
- Куряче філе - 600 г
- Ніжка кролика - 300 г
- Іспанська оливкова олія - 50 г на обжарку 5 г при подаче
- Перець червоний солодкий - 70 г
- Томати - 450 г
- Стручкова квасоля - 80 г
- Сіль морська - за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Шафран - 1 г
- Овочевий бульйон - 1 л
- Рис для паельї (або рис сорту арборіо) - 200 г
КРОКИ
- Наріжте куряче філе смужечками середнього розміру. З ніжки кролика зріжте м’ясо і наріжте шматочками меншого розміру, ніж курячі. Можна ставити пательню на вогонь.
- Нагрійте пательню і налийте в неї оливкову олію, бажано іспанську. Обсмажте спочатку кроляче м’ясо, а потім додайте курятину і обсмажте все разом.
- Поки м’ясо смажиться, наріжте кубиками томати, почистіть перчину і наріжте квадратами.
- М’ясо посоліть і приберіть з центру пательні до бортів, а в центр викладіть томати, перець і квасолю.
- Шафран висипте в склянку і залийте овочевим бульйоном. Перемішайте і відставте в бік.
- Черга рису – обирайте сорти з великим вмістом крохмалю, в ідеалі це має бути іспанський сорт Bomba, але й звичайний арборіо теж підійде. Рис в паельї перемішують тільки один раз, а насипають його в пательню у формі хреста – я не розумію, чому, але мені в принципі подобаються ритуали. Тому рис висипаємо в пательню – спочатку вертикальною смужечкою, потім горизонтальною, і перемішуємо з м’ясом і овочами. Більше ми рис не перемішуємо! В жодному разі!
- Влийте бульйон, знижте температуру, посоліть, поперчіть. Не перемішуйте!
- Влийте шафран. І залиште на півгодини. Не перемішуйте!
- Минуло 30-40 хвилин? Паелья готова! Прикрасьте її оливковою олією і подавайте – в тій же самій пательні, в якій ви її готували.
Коментарi