Рецепт великодньої паски з рослинних складників - PostEat

пошук

Рецепт великодньої паски з рослинних складників

31-03-2020 0

Свято Великодня, скоріш за все, цього року буде особливим, адже пандемія внесла свої корективи майже у всі сфери життя. Ми стали уважніші до власного здоров'я, ми більше прислухаємось до порад експертів щодо харчування, більше піклуємось про своїх рідних. Усі вже чули про зв'язок між промисловим тваринництвом та поширенням різноманітних захворювань, зокрема і нового штаму коронавірусу. Тому пропонуємо вам і на Великдень приготувати незвичну паску - лише з рослинних складників. Впевнені, вона стане окрасою столу, адже вона неймовірно смачна, готується дуже швидко, а головне — не вимагає складних продуктів.

З вказаної кількості інгредієнтів виходить дві пасочки на форми 9 см (300 г) та 11 см (450 г). Час приготування: 90 хв.

Для паски потрібно:

  • банан стиглий — 1 шт;
  • апельсиновий сік — 50 г;
  • цедра 1 апельсина;
  • вода — 210 мл;
  • олія — 30 г;
  • цукор — 100 г;
  • сухофрукти — 50-100 г;
  • борошно — 250 г;
  • розпушувач — 10 г;
  • сіль — 2 г.

Для глазурі:

  • цукрова пудра — 50 г;
  • сік апельсина або лимона — 10-15 г.

Процес приготування

1. Розігріваємо духовку до 180С. Родзинки, курагу або інші сухофрукти заливаємо окропом, щоб вони розм’якли.

2. Давимо банан вилкою до однорідності. Додаємо апельсиновий сік, цедру, воду, олію та цукор.

3. Борошно змішуємо з розпушувачем та сіллю, просіюємо в іншу миску.

4. Вливаємо рідку суміш в сухі інгредієнти та ретельно вимішуємо. Сухофрукти потрібно відтиснути, трохи обсушити та додати до тіста.

5. Тепер розкладаємо тісто у форми. Воно підіймається досить гарно, тож можна викладати на 1/2 форми або трохи більше. Випікаємо 50-60 хв.

6. Після того як паски вистигнуть, можна посипати їх цукровою пудрою або помастити глазур’ю. Приготувати її дуже просто: цукрову пудру змішуємо з цитрусовим соком. Тільки слідкуйте за густотою: зарідка глазур просто стече разом з прикрасами. Краще поступово підливати сік по краплі, контролюючи консистенцію.  

Бажаємо всім смачної паски та міцного здоров'я! 

Фото надані автором

Авторка рецепту: Даша Бакай “SweetGinger”, представниця кампанії “Здорово Їмо”

Tweet

Коментарi

З цiєю стравою дивляться також: