пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Моряк та архітектор Олександр Шаповалов побудував винарню Don Alejandro та виробляє перші в Україні «космодинамічні вина». Винороб зізнається, що не може жити без повітря, вина та жінок. Щодня бореться з власним креативним alter ego та найбільшим компліментом своїм винам вважає… їх крадіжку! Інші роздуми і правила Дона Алехандро у рубриці «Правила українських виноробів».
Олександр Шаповалов
Вік: 50 років.
Освіта (професія): інженер-будівельник, архітектор.
Основний бізнес: будівництво, виноробство (Don Alejandro Winery).
Площа виноградників: 14 га
Обсяг виробництва: 20-50 тонн на рік.
Я не можу жити без повітря, вина та жінок.
Найважче мені миритись з некомпетентністю і несправедливістю.
Головна цінність у житті — це віддача власної енергії в мирних цілях.
Якби мав шанс почати все спочатку, то я зайнявся б виноробством на 30 років раніше.
Мій душевний стан зараз схожий на рок-зірку — багато хто чув, але мало хто бачив і торкався справжнього.
Моя «суперсила» — це відсутність страху.
Справжній винороб ніколи не похмеляється.
Мій ідеальний день — це понеділок, коли не дзвонить телефон.
Якби мені до кінця життя довелось пити одне вино, то це було б вино, яке я виготовляю з додаванням секретних інгредієнтів.
Головне у вині — це душа винороба.
Якби мені дали $1 000 000, я б їх перерахував.
Найдивніший «комплімент», який отримали мої вина — це коли вкрали повні пляшки, які залишились після конкурсу.
Найбільш недооцінене вино — це помідорне вино.
Найдивнішим вином у моєму житті було молоде вино з карбідом для студентів «у колгоспі» від інституту.
Для винороба успіх — це неодноразова купівля його вин по $50 за пляшку.
Щастя для мене — це кожний цікаво прожитий день.
Мій герой у світовій історії — це Черчилль, але я стільки не вип’ю.
Мій герой у реальному житті — це я сам, бо кожну секунду доводиться боротись зі своїм креативним alter ego.
Якби моє життя було фільмом, воно б називалось «Don Alejandro Winery: як побудувати пам’ятник грошам».
Якби мені дали необмежені повноваження та ресурси, щоб розвинути в Україні виноробство, то я б ввів квоти на імпорт, щоб доля українського вина складала 95%, як в усіх країнах, де поважають власний продукт, тобто самих себе.
Фото: Facebook / Александр Шаповалов (Don Alejandro)
Читайте також:
Как заняться вином и не пожалеть: три истории начинающих виноделов
Українсько-американська ракета відправила французьке вино у космос
У Шампані побільшало жінок-виноробів: Аліс Тетьєн стане магістром погребу дому Henriot
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi