пошук
Партнери
Автор
пошук
Партнери
Автор
Ви коли-небудь куштували виняткові вина з Фракійської низовини, розташованої в Болгарії? Якщо ні, то зараз у вас є шанс — фракійські вина прибули в Україну завдяки програмі «Європа ділиться». Що робить фракійські вина такими особливими? Їхній зв’язок із землею та спадщиною, захищеною престижними схемами якості ЄС, такими як захищене географічне зазначення (PGI) та захищене найменування походження (PDO).
PGI та PDO — це дві ключові схеми якості ЄС, які захищають автентичність, спадщину та якість сільськогосподарської продукції, включаючи вина.
Харчові продукти, які відповідають суворим умовам виробництва, перероблювання, транспортування та зберігання, маркуються органічним логотипом ЄС. Цей логотип використовується лише на продуктах, сертифікованих уповноваженими органами, що гарантує відповідність суворим правилам ЄС щодо виробництва, транспортування та зберігання.
Фракійська долина з її давніми виноробними традиціями є батьківщиною одних з найкращих вин Європи. Унікальний клімат і різноманітні ґрунти цього регіону дають змогу виробляти виняткові вина — від яскравих червоних, таких як Мавруд і Рубін, до хрустких, ароматних білих, таких як Дім’ят і Мускат. Сучасні поціновувачі вина можуть насолоджуватися цими винами не лише за їх багатогранний смак, а і здатність ідеально поєднуватися з різноманітними кулінарними шедеврами.
Поєднання фракійських вин з кулінарними шедеврами
Жодна дегустація вин не буде повною без ідеального поєднання з їжею. Багаті, різноманітні смаки фракійських вин природно поєднуються зі автентичними і ситними стравами регіону. Поєднання фракійських вин з кулінарною класикою пропонує чудову подорож крізь традиції та інновації. Відкрийте для себе більше рецептів на нашому сайті: eushares.org.
Ось два рецепти, покликані доповнити глибину і багатогранність фракійських вин.
Інгредієнти:
Приготування:
Насичений, пікантний смак повільно приготованої баранини з травами ідеально доповнює насичені земляні нотки Мавруда, його міцні таніни врівноважують насиченість страви, а темні фруктові та трав’яні відтінки підкреслюють глибину карамелізованого м’яса ягняти.
Інгредієнти:
Приготування:
Яскрава кислотність і тонкий квітковий аромат Дім’яту доповнюють свіжі трави та лимонний присмак цієї страви. Легкість вина врівноважує насиченість вершкового масла, створюючи освіжаючу пару.
Фракійські вина — це більше, ніж напій, це ворота в історію та культуру, що з’єднують сучасні смаки з давніми традиціями. Поєднуючи ці виняткові вина з ретельно продуманими стравами, ви не тільки покращуєте свій обідній досвід, але й віддаєте данину поваги кулінарній спадщині, якій тисячі років.
Відкрийте для себе багаті смаки та стародавні секрети вин PGI «Фракійська низовина» і не пропустіть свій шанс спробувати ці автентичні сорти. Для отримання подальшої інформації про майбутні презентації в ресторанах слідкуйте за нами на facebook Europe Shares Ukraine та на нашому сайті: https://www.facebook.com/people/Europe-Shares-Ukraine/100075578121628/; www.eushares.org
Фото: надано Партнером
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi