пошук
Валентина Дуткевич
Автор
пошук
Валентина Дуткевич
Автор
Географія виноробства України не обмежується південними областями і Закарпаттям. А коли заходить річ про вино Тернопільщини, це насамперед викликає подив. Дегустація «Відкриваємо виноробний потенціал Тернопільської області разом із крафтовою сімейною виноробнею Father’s Wine» засвідчила, що цей подив приємний, позитивний, захопливий.
Дегустація лінійки вин крафтової сімейної виноробні Father’s Wine з Гусятина відбулася в Парижі, у ресторані української кухні Oranta 2 липня. Символічно, що закладу напередодні виповнився рік. Тішить також те, що власники ресторану прагнуть оновити винну карту саме українськими винами.
Цілі дегустації – популяризація бренду України через вино, знайомство з виноробними регіонами та виноробнями, яких ми маємо понад 80, інформаційна підтримка вітчизняного виноробства, а також вивчення можливості реалізації українських вин за кордоном.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Впродовж вечора гості продегустували:
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Учасники дегустації загалом високо оцінили «Татові вина», однак кожен обрав свої улюблені.
«Найбільше сподобалося вино «Рожевий квадрат»: чудовий легкий варіант для літа з ароматним смаком українських ягід. Father’s blend – біле вино, що освіжає, добре підходить до аперитиву і морепродуктів. «Мускат Оттонель» сподобалося своєю легкістю та насиченим ароматом», – поділився враженнями гість.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
На дегустацію завітала представниця бренду Riedel у Франції Анастасія Семенова. Вона високо оцінила оранж за його легкість і структуру порівняно з іншими бурштиновими винами. «З білих вин дуже сподобався Fathers blend, його яскрава ароматика та така хрустка свіжість у смаку. Якраз цією рисою нагадав мені аргентинський Торонтес. Інші білі вина були також дуже смачні, але більш ординарні. Сподобалось дуже рожеве своєю ягідною ароматикою та яскравістю смаку. Червоне також було цікавим, особливо своїм яскравим ожиново-ягідним ароматом», – поділилася гостя враженнями.
Розлогий коментар про лінійку вин надала ще одна з гостей. Особливо цінно, коли справжні цінителі вина надають відгуки. Це корисно, як для виноробів, так і для споживачів.
«Дуже сподобався Father’s blend, такий розрив між ароматом і смаком. Аромат насичений, м’яко солодкуватий і фруктовий: груша, абрикос, мед… яскравий мускат, який в більшості мають вина напівсолодкі, а смак при тому такий свіжий з кислинкою – дуже неочікувано. Мускат Оттонель для мене було більше класичним, що за смаком, що за ароматом. Оранж, витриманий у глиняній амфорі – також несподіванка… ніжний аромат – білий налив, айва, і на смак із яскравою гірчинкою, хоча із гострими стравами має добре пасувати. Помітила, що козячий сир у поєднанні з цим вином дає карамельний м’який післясмак. То як червоне вино у білому платті. Розе – це мій фаворит. Як суничне вино. Яскравий аромат суниці, барбарису і м’який ніжний смак червоних ягід. От його можна подавати як аперитив сильно охолодженним! Совіньйон – ніби класика – але то дорога класика: кремового кольору, класичний аромат совіньйону і багатий смак – багато коштувала совіньйонів – наразі цей мене підкорив! По червоних винах я не спец. Але той варіант («Червоний ромб» – ред.) мені припав також до смаку. М’який, у міру танінний, із червоним м’ясом гриль, насиченими сирами добре пасуватиме… мені нагадав італійський сорт Монтепульчано», – поділилася враженнями від дегустації гостя.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
«Сьогодні формат реально крутий, мені сподобався прохід по лінійці одного винороба! Хотілося б, щоб такі зустрічі можна було проводити регулярно, але звісно, перш за все, щоб було з чим працювати», – підсумував вечір ще один гість, який побував не на одній дегустації в Парижі.
Підсумки дегустації свідчать про те, що запит на українське вино за кордоном зростає. Якісним вітчизняним вином, новими виноробнями, локальними сортами цікавляться як ресторани української кухні, так і українці, які давно переїхали, і ті, що тимчасово перебувають в інших країнах. Для українських виноробів – це шанс заявити про себе в Європі, а для споживачів – можливість насолоджуватися рідним продуктом.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Father’s wine – сімейна виноробня з Тернопільської області. Сім’я виробляє вино з 2010 року, а на ринку вино представлене з 2019, коли підприємство отримало ліцензію.
У регіоні переважають чорноземи та синя глина, яка дуже цінна за своїми властивостями для виноградної лози.
Виноробня вирощує сорти Йоханнітер, Юпітер, Мускат Оттонель, Геліос, Дублянський. Частину винограду закуповують на півдні, де орендують виноградники. Це Одеський Чорний, Каберне Совіньйон, Мерло, Сапераві.
Унікальні, пристосовані до особливостей регіону сорти, експерименти, ручний збір, мінімум сульфітів, обладнання з Італії, Болгарії, Словенії, французькі баріки – основні аспекти роботи Father’s wine.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi